Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem mennek arrébb az...

Miért nem mennek arrébb az emberek?

Figyelt kérdés

Budapest...

Járdán mész, mindegy hogy keskeny, vagy bármi, az emberek 2/3-a baszik arrébb menni. Vele szembe mész, a járda közepén megy, te lehúzódsz, ő nem megy arrébb 30 centit, hogy mind a ketten elférjetek. Ugyanez van, ha két - három ember egy egész járdát kisajátít.

Bóklásznak össze vissza, azt se tudják hova akarnak menni, csak feltartják azt, aki siet.

Tömegközlekedés: az ajtóban áll mindenki. A két ajtó közötti részen táncolni lehet, neked úgy kell keresztülvágni magad a tömegen, mert mindenki az ajtóban áll.

A járművek eleje és vége totál zsúfolt, ill. az a része, ahol az emberek a megállóba érkeznek. Pl. Combino eleje és hátulja zsúfolt, közepén meg senki, és képtelenek hátra menni néhány lépést, hogy mindenki elférjen.

Mi ebbe olyan bonyolult?

Iszonyú mennyi értelmetlen, buta ember van, akiknek ennyi is agyilag gondot okoz.

2019. okt. 6. 21:08
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
16%
Még hogy Budapest...
2019. okt. 6. 21:14
 2/22 anonim ***** válasza:
23%
Mintha csak magamat hallanám :)! A pestiek mind birkák, bambák, tötymörögnek, mással vannak elfoglalva, nekünk, vidékieknek ösztönös, hogyan kerüljük ki azt a sok embert, mert nem ehhez vagyunk szokva, de ők ebben nőttek fel, egy négyzetméterre jut tíz ember, fel sem tűnik nekik. Nem beszélve arról, hogy 50 négyzetméteren együtt laknak minimum két nagytestű kutyával.
2019. okt. 6. 21:18
 3/22 anonim ***** válasza:
25%

Ez van. Ennél nagyobb baj sose legyen. Ne vedd magadra. Nem éri meg ilyen hülyeségek miatt idegeskedni.

Biztos benned is van olyan, ami másokat idegesít.

2019. okt. 6. 21:20
 4/22 anonim ***** válasza:
91%
Azt nem tudom, hogy miért csinálják, de ha a járdán jön veled szembe valaki, mindig arra az oldalra húzódj le, amelyiken van valami házfal vagy kerítés, mert így a másik félnek is muszáj lesz lehúzódnia. Én mindig így csinálom, és nem is idegeskedek emiatt, mert így nem tudnak letolni a járdáról.
2019. okt. 6. 21:27
 5/22 he84 ***** válasza:
43%
Na azért az az egyik válaszolótól túlzás, hogy a budapestiek mind ilyenek. Ez nem így van, vannak jó páran, akik nem ilyenek, én is pesti vagyok, mégis adok utat, lehúzódok ha kell. Ám sajnos én is olykor azt tapasztalom, hogy sokan nem húzódnak le, még csak kicsit se és nekem kell jobban kerülnöm miattuk. Hát sajnos ez van. A járműveken én is tapasztaltam hasonlót, de ritkábban és nem ennyire.
2019. okt. 6. 21:41
 6/22 anonim ***** válasza:
64%

# 3

De, igenis idegesít, mert nem tudunk tőlük menni.

Egyébként nem Budapest...

Egyik barátnőmet kísértem a vonaton a budapesti szakaszon.

Hátulról a 3. kocsiban voltunk, kb 30-40% ülőhelykihasználtság volt a csíkos ingán, mindenki menetiránynak szemben tudott ülni és senki mellett se ült idegen. Pont beszéltük, milyen jó kevesen vannak.

Leszálltam, ballagok hátra. Véletlenül pont felnéztem a vonatra. Az utolsó kocsiban mind a 3 ajtónál álltak egy csomóan, a székek közötti folyosón is volt már álló utas, összes ülőhely foglalt.

Tuti pszichológiai okai vannak ezeknek a dolgoknak.

Az emberek hétköznapi dolgokba nem gondolnak bele, ilyen a szellőztetés is vagy a sporthoz való hozzáállás.

Mennek a könnyebb úton illetve a divat után, nagy a tömeghatás ereje.

2019. okt. 6. 23:02
 7/22 anonim ***** válasza:
77%

Egyébként az a baromság, hogy 10 percet, de akár 20-at is vagy 1 órát is képesek az emberek a legzsúfoltabb vagonban utazni, akkor is, ha ezért nem tud árnyékba ülni, ezért kell állnia, ezért állnak négyzetméterenként 5-en... Csak azért, hogy leszállás után 50 méterrel kevesebbet kelljen gyalogolni... Ez szerintem mindenhol jelen van a világon.

Az meg, hogy 2 személyes járdán a ketten szemben jövők nem lépnek egymás mögé... Ez szerintem az emberek növekvő frusztrációja, idegessége, depressziója, agressziója miatt van.

A szülőnek nincs ideje nevelni (de azért nézzük le a hagyományos családmodellt), mindenki rohan és stresszes.

A héten is elém jöttek a sorban!

Konkrétan utánam érkezett és előbb szolgálták ki.

2019. okt. 6. 23:09
 8/22 anonim ***** válasza:
89%
Mert mindenki a másikra vár. Bezzeg, ha csámpázik az ember, akkor 5 méteres körívvel kerülik ki...
2019. okt. 6. 23:18
 9/22 anonim ***** válasza:
97%

Velem volt olyan, hogy széles járdán mentem, jött velem szemben 3 egyforma 14 év körüli kiscsaj, és nem léptem le a sárba, hanem mentem a járda szélén, erre ahogy elmennek mellettem, beszól az egyik, "el kéne állni az útból".

???

2 másodpercre kellett volna egyiküknek besorolni a többi mögé.

A másik, ugyanígy járda, de két személyes, egyik oldalon kerítés, másik oldalon embermagas bokor. Nincsenek beugrók, kapualjak. Két pasi jön velem szemben, egyik besorol a másik mögé, nem állnak meg, mennek egymás mögött, és odaszól az egyik, "szívesen". Mégis mit kellett volna megköszönnöm, hogy nem kellett beugranom a bokorba? Mert nem az volt, mint a belvárosi utcákban, hogy MEGÁLLT és elengedett, nem, ment tovább, csak nem a haverja mellett, hanem mögött.

Vagy a buszon még mikor ballagások voltak, ott áll két srác meg egy lány az ajtóban, bent egy csomó hely volt, de nem, nekik ott kellett megállniuk egy tortával az ajtóban, és hangosan sóhajtoztak, hogy az emberek a megállókban le-fel szállnak. És a végállomásig mentek.

Azt meg sem kell említeni, mikor leszállnak a villamosról vagy buszról, és ott ahogy lelépnek, megállnak az életükön gondolkozni. Pár lépést kellene arrébb menni, de nem.

Kegyetlen ostoba a többség. Pedig nekik is érdekük lenne, hogy a tömeg ne sodorja őket magával, ne menjenek folyamat nekik, de valamiért imádnak az útban lenni.

2019. okt. 6. 23:54
 10/22 anonim ***** válasza:
94%
Mert valószínűleg eszébe sem jut, hogy rajta kívül más is létezik a világon. Ez a probléma egyébként nemcsak gyalogosan áll fent, hanem autóval közlekedve is.
2019. okt. 7. 00:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!