Mi a különbség a női és a férfi gondoskodás között?
Miben tér el egy nő és egy férfi gondoskodása?
Hol van a határ a férfi racionalitás és a női érzelmek között?
Nincs mindenkiben anyai ösztön.
De én szerintem nem értem a kérdést. A férfiak a saját szüleikről is ritkábban gondoskodnak, mint a nők. Általában a feleség feladata.
Hiába pontozzátok le a 14-est, mi az hogy férfiak ilyenek, nők olyanok?
"De nem holmi ösztönök miatt, hanem mert a nőkre van lőcsölve minden munka ami büdös a pasiknak."
Mert minden nő gondoskodó, elvégzi ezeket a munkákat, a férfiak meg mind ráhárítják a nőkre, igaz?
Tapasztalataim szerint a férfiak valójában érzékenyebbek, mint a nők. A férfit a racionalitással, a nőt meg az érzelmkekkel azonosítani kicsit elavult és leegyszerűsített módja az összehasonlításnak.
A gondoskodás meg inkább személyenként különbözik, nem nemenként.
Ez inkább személység. Mondjuk szerintem a férdiak nagy gyerekek. Meg ott van az ,hogy mi a férfi és mi a nő feladata
Férdi:munka, család eltartása
Nő:
-gyereknevelés
-fözés
Mosás
Házimunka
És persze dolgozni is kell.
Na most,van férdi aki segít a nőnek az ő " dolgába" és a nő is segít a férfi "feladatában"
Az alap elv mind két nemnél egyforma.Viszont valami csak eltér ugyanis amég a férfi azt mondja ,hogy de bonyolúltak a nők, addig a nő azt mondja jesszu...ezen mit nem ért??Egyszerű példa.
Kérdezi barátnőmet a pasija ,hogy valami fől a tűzhelyen...lekapcsoljon valamit?
Barátnőm: gombát..a hátsó tűzhely.
Erre a pasi nem értette ,hogy de..most akkor lekpacsolja? Mi meg nem értettük ő mit nem ért.
És akkor ott a felelősség..ez ha tetszik ha NEM a férdi sokkal felelőtlenebb. Nem hárúl rá annyi felelősség mint egy nőre ,vagy egy lányra. Ezért egy lánynak eleve megfontoltabnak kell lenni.
Ezt most nem roszból de tényleg. Példáúl, a pasi nem akar a szeretkezésnél gumit húzni ,mert jaj kényelmetlen, miért nem vesz be a csaj tablettát...Ez szép és jó,de akkor már megint kin van a felelősség? És ha baj lesz a pasi mossa kezét,mert nem tud mit kezdeni egy terhességgel.
Lényegében a férfi inkább a jelenbe él ,hogy lesz ami lesz meglátjuk , a nő meg inkább a jövőn gondolkozik, és az alapján választ meg stb.
NEM MINDEN ESETBEN de ez az ami sokszor előfordúl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!