Miért hordja a fiatal Nő a -jobb keze középső ujján az ezüst gyűrűt?
Egy 30 év körüli Nő ujján láttam, hogy a középső ujján volt a gyűrű. Másik gyűrűt nem láttam rajta az ujjain.
Lányok, amikor Ti a jobb kezetek középső ujján hordjátok a gyűrűt,
annak van esetleg valami jelentősége?
Nekem a jobb kezem gyűrűs ujján van a karika, a középsőn az eljegyzési gyűrű. Most volt az esküvőnk, szeretnénk majd a karikába belevésetni a dátumot. Amíg a gyűrű az ötvösnél lesz, csak a másik gyűrűt fogom hordani, és méretben az csak a középső ujjamra passzol. Amúgy fehérarany, de simán nézheted ezüstnek is.
És van a másik lehetőség, hogy valaki ott szereti hordani a gyűrűt, és a világon semmi jelentőssége nincs.
Semmilyen jelentősége sincsen. Sem ezüstből, sem, aranyból. Az ezüst gyűrű nem biztos, hogy ezüst, lehet, hogy platina vagy fehérarany.
Az eljegyzési gyűrűt szokták néhányan a középső ujjon hordani, mert kicsit nagyobbat vesznek, hogy az isők vasfogát (értsd: hízás, öregedés) is bírja.
Van, aki soha nem hord jegygyűrűt, akkor sem ha házas 20 éve, mert nem a gyűrű lététől van ne lététől teszi függővé a hűségét, vagy olyan a munkája, hogy nem hordhat semmifél ékszert a kezén (pl. sebészorvos). Van, aki akkor is fel van jegygyűrűzve, amikor a házastársa már évek óta halott.
Emberfüggő, hogy kinek mi számít.
Én pl alapból szeretek gyűrűt hordani, de a gyűrűs ujjon nem, oda majd egy (két) bizonyos gyűrűt szeretnék csak. :)
Szóval jellemzően középső- és mutatóujjon hordom a gyűrűimet. Semmi jelentősége nincs.
Én nem vagyok még se eljegyezve,se férjnél. Hordok 3 gyűrűt amit más alkalmakra kaptam és szeretem ezeket. Az egyik ezüst a bal kezem középső ujján, a másik kettő meg a jobb kezemen van, mutató (ezüst) és középső ujjon (fehérarany-arany). Semmi jelentősége nincsen. A gyűrűsujjamra én is majd csak eljegyzésit szeretnék.
25N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!