Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért nem tudok hozzászokni a...

Miért nem tudok hozzászokni a korán keléshez?

Figyelt kérdés

Egészen kicsi korom óta gyűlölök ébresztőórára kelni.

Egyszerűen olyan vagyok reggelente mint egy mosogatórongy.

Topa vagyok , kiesik minden a kezemből, reggel még gyengének érzem magam egyszerűen legalább 2 óra kell mire teljesen képbe kerülök.

Úgy érzem , hogy soha nem fog ez változni.

Mit tegyek azon kívül , hogy feküdjek le korábban?

Próbálok igyekszem, de a 6, 5 óránál nem nagyon sikerül többet aludnom soha.

A baj az, hogy ált . hétvégén sem, mert akkor is van dolgom és órára kelek.

Vagytok még ezzel ?

Akik hasonlóak vagytok, hogy változtatok meg?

Vagy nem változtatok meg?

A munkahelyemen már elvagyok, de ott is sokszor azon agyalok , hogy mikor érhetek már haza, hogy ledőljek, mert annyira elfáradok.

2019. szept. 16. 06:22
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Én sem tudok hozzászokni. Bármennyit is alszom, hétköznap reggel, amikor csörög az óra, épp olyan alvási fázisban vagyok, amiből nagyon rosszul esik felébredni. Hétvégén reggel (kicsit később, mint hétköznap) magamtól ébredek, ilyenkor kipihent vagyok egész nap, függetlenül attól, hogy korán vagy későn mentem aludni (általában 6-8 órát alszom). A munkám olyan, hogy nem kellene hajnalban kelnem, de a gyerekeim miatt muszáj...

Szerintem ez nem nagyon fog változni, egyszerűen ilyen vagyok.

Viszont a 2 óra elég soknak tűnik, nekem max. félóra kell, hogy összeszedjem magam koránkelés után.

2019. szept. 16. 14:51
 12/14 A kérdező kommentje:

hu jó olvasni, hogy sokan vagyunk így ezzel.

Igen aki írtad, hogy éjjeli bagoly vagyok ez így igaz, és a világ a pacsirtáknak kedvez.

Na ők azok akik amúgy sokszor azt mondják, hogy nekik az 5 óra alvás elég, ahogy itt valaki írta is.

Hát nem tudom ez az amit sosem fogok megérteni...

mindenhol a szakirodalom minimum 7 óra de inkább 8 órát tart ideálisnak.

Nem értem miért gondolják sokan, hogy az 5-6 óra alvás ideális..nem nem ideális.

legalábbis ha utána olvasunk nem ez az ideális.

Valakinek lehet , de nekem biztos nem.

Próbáltam már a korábbi lefekvést is, csak éppen az a baj azzal, hogy mivel bagoly típusú vagyok konkrétan magzat korom óta , ezért az aktív perceimből elfecsérelt időnek érzem a korai lefekvést...

az agyam 6 óra után kezd fogni igazán..ha vizsgaidőszakom volt , akkor a legjobb idő a tanulásra , amikor az agyam a legjobban fogott az este 6-7 és éjfél között volt.

Ez régen is így volt és mai napig így van.

Viszont ugye reggel meg kelni kell.

Hát nem is tudom mi lenne a megoldás.

Alvási apnoéra már én is gondoltam, de úgy tudom, hogy az horkolással is jár, és párom még soha nem mondta, hogy horkolnék este, pedig már sokszor kérdeztem tőle.

Azt mondta nem horkolok, de néha hangosan szuszogok..még meg is mutatta egyszer h kb milyen hangot adok ki, és az nem horkolás.

talán csak a világgal van a baj, nem velünk akik nem alusszuk ki magunkat.

2019. szept. 16. 16:38
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanez a problémám. 4 éve dolgozom és 4 éve tudom, hogy az aktív agyi tevékenység nálam délután 14 óra körül indul be és tart akár éjfélig, de előtte csak próbálkozom... Próbálok odafigyelni, próbálok megfelelni, próbálok értelmezni. A fontos szellemi munkákat ezért mindig délutánra sűrítem. Tanulni is mindig délután, éjszaka tanultam. 4 éve nem tudom megszokni a korán kelést és soha nem is fogom tudni. Nem az én világom 6 előtt kelni, hogy 7 órakor már az íróasztalomnál üljek.

Mivel jelenleg egyetemre is járok esti képzésen a munkám mellett, ezért mire a pénteki napom is lemegy, este 10 órakor szinte beájulok az ágyba és másnap reggel 10-ig fel sem kelek.

Nekem az segít, hogy a hétvégéimet úgy szervezem, hogy 10 előtt véletlenül se kelljen sehova időre mennem, avagy 9-ig legalább minden esetben tudjak aludni. Így kipihenem magam és felkészül a szervezetem a következő heti amortizációra. Az eddigi rekordom eddig egy átlagos fáradt hét után 14 óra alvás volt egyhuzamban.

2019. szept. 16. 16:51
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Vannak pacsirta- és vannak bagolyszerű emberek. Utóbbiak soa a büdös életben nem fogják megszokni a korán kelést. Nekik az az élet, ami este tíz után kezdődik, és reggel a világért se akarnak 8-nál korábban kelni.
2019. szept. 17. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!