Hozzá lehet szokni a korán keléshez? Vagy ha valaki állandóan korán kel pl munka vagy suli miatt, akkor sem fog hozzászokni, ha nem az a típus?
Én gyerekkoromban (ovi), emlékszem, mindig fent voltam korán, hétvégén is, igaz nem keltem ki az ágyból, ott reggeliztem, néztem a tévét, de nem aludtam.
Majd ez lassan megfordult, amikor csak lehetőségem van, alszok 10-11-ig, de nem ritka a 12 sem. A munkám miatt változó, hogy mikor kell felkelnem, de kb olyan 6:25 és 7 óra között. Hihetetlenül tudok stresszelni előző este már attól, ha tudom, hogy másnap korán kell kelnem... Vajon évek múlva hozzászokom majd, vagy mindig is korán lesz számomra a 9 előtti időpont?
MINDENT meg lehet szokni. Csak nem mindent érdemes.
Gyerekként szerintem a legtöbben koránkelők. A gyerkőcök tele vannak energiával, kiugranak az ágyból, belevetik magukat a játékba. Kamaszkorban ez megváltozik, a növés egyfajta fáradékonysággal jár. Egyetem alatt pedig, amennyire látom, sokan felveszik az éjszakázós életritmust.
Meg lehet szokni,de nehéz.
Én is hasonlóan stresszelek,ha korán kell kelni. gyúlölöm fujj :D
"Habár szeretek aludni, azért jobban örülnék ha koránkelős típus lennék... Mert amikor pl felkelek 10-11 órakor, úgy érzem, hogy eltelt a fél nap és nem csináltam semmi hasznosat, már órák óta süt a nap, én meg csak alszok. "
Ezt hívják kognitív disszonanciának. Tudod, hogy amit csinálsz, nem helyes, de nehezedre esik megváltoztatni. Próbálj hamarabb lefeküdni, hátha az segít. :)
Azt vettem észre, hogy mindegy, hogy 10kor fekszem le, vagy éjfélkor (pl hétvégén) akkor is elalszok másnap reggel 10-ig. Tehát jó esetben 12 órát alszok :D Hétköznap meg akármilyen korán fekszem is le, korai a 6-7 órai kelés.
Egyébként még gimis koromban én is évekig keltem 5:25kor, nem is tudom hogy bírtam :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!