Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tudsz arra megtörtént példát...

Tudsz arra megtörtént példát írni, ami megcáfolja a "Pénz nem boldogít" régi mondást?

Figyelt kérdés

2019. szept. 14. 08:33
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:
100%

A közmondásokat általában idősebb férfiak találták ki, miközben a padon ülve pipáztak két munka között. Így aztán a megértésükhöz is el kell érni egy bizonyos kort. Azt pl, hogy mi a boldogság, csak idősebb korban érti meg az ember. Hogy tisztázzuk, a boldogságot a mozgás, a haladás, a fejlődés hozza el az embernek. Fejlődni pedig csak akkor lehet, ha van hova. Akinek megvan mindene, nem fejlődik, csak stagnál. Helyben toporog.

Szomorú ember az,

aki felért a csúcsra,

mert lefelé vezet

annak minden útja.

-Írtam kamaszkorom önmegvalósítást hajszoló éveiben, s ma is igaznak tartom. 60 évem alatt voltam fent, és voltam lent. Szerettem fent lenni, de visszatekintve igazán csak azok az évek voltak boldogak, amikor volt miért küzdeni.

Tehát én a magam részéről nem tudom cáfolni a mondást.

2019. nov. 3. 18:51
 22/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm elgondolkodtató válaszod!

Én meg úgy gondolom, hogy amikor ez a közmondás született, a pénzzel nem lehetett sok mindent megvenni.

Például nem tudott befizetni valaki egy csoportos utazásra, aminek köszönhetően az út során megtalálta a szerelmét, akivel boldogan éltek.

"Akárki mondta, hogy pénzen nem lehet megvenni a boldogságot, szerintem az illető már eleve boldog volt, és nem tudta, mit beszél. Mert ha nem is a boldogságot magát veszi meg rajta az ember, a boldogság megtalálásának lehetőségét igenis megveheti."

Nora Roberts

2019. nov. 3. 19:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!