Tudsz arra megtörtént példát írni, ami megcáfolja a "Pénz nem boldogít" régi mondást?
A közmondásokat általában idősebb férfiak találták ki, miközben a padon ülve pipáztak két munka között. Így aztán a megértésükhöz is el kell érni egy bizonyos kort. Azt pl, hogy mi a boldogság, csak idősebb korban érti meg az ember. Hogy tisztázzuk, a boldogságot a mozgás, a haladás, a fejlődés hozza el az embernek. Fejlődni pedig csak akkor lehet, ha van hova. Akinek megvan mindene, nem fejlődik, csak stagnál. Helyben toporog.
Szomorú ember az,
aki felért a csúcsra,
mert lefelé vezet
annak minden útja.
-Írtam kamaszkorom önmegvalósítást hajszoló éveiben, s ma is igaznak tartom. 60 évem alatt voltam fent, és voltam lent. Szerettem fent lenni, de visszatekintve igazán csak azok az évek voltak boldogak, amikor volt miért küzdeni.
Tehát én a magam részéről nem tudom cáfolni a mondást.
Köszönöm elgondolkodtató válaszod!
Én meg úgy gondolom, hogy amikor ez a közmondás született, a pénzzel nem lehetett sok mindent megvenni.
Például nem tudott befizetni valaki egy csoportos utazásra, aminek köszönhetően az út során megtalálta a szerelmét, akivel boldogan éltek.
"Akárki mondta, hogy pénzen nem lehet megvenni a boldogságot, szerintem az illető már eleve boldog volt, és nem tudta, mit beszél. Mert ha nem is a boldogságot magát veszi meg rajta az ember, a boldogság megtalálásának lehetőségét igenis megveheti."
Nora Roberts
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!