Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Tudsz arra megtörtént példát...

Tudsz arra megtörtént példát írni, ami megcáfolja a "Pénz nem boldogít" régi mondást?

Figyelt kérdés

2019. szept. 14. 08:33
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Határozottam boldogabb és kiegyensúlyozottabb vagyok mióta nem kell azon stresszelnem, hogy ki tudom-e fizetni az albérletemet, meg tudok venni valamit, ami megtetszik és jobb kajakat tudok enni. Így sem vagyok atomgazdag, nincsenek luxuscikkeim, meg autom sincsen, de en azert erzem a penz jotekony hatasat.
2019. szept. 14. 12:45
 12/22 anonim ***** válasza:
75%

Nekem van pénzem, sokat dolgozok igaz még csak diákmunkán az egyetem mellett, a szüleim is támogatnak. De! Nem érzem magam egyáltalán boldognak.

Évek óta olyanba vagyok szerelmes, aki csak szexelni jár össze velem és eszre se vesz. Általában az összes napom sírással telik. Megbszhatom, hogy amúgy meg megvan mindenem ami kell ruhák, tablet stb.

2019. szept. 14. 16:44
 13/22 M.Csaba71 válasza:
100%
A pénz önmagában nem "boldogít", de amit kapni lehet érte, az igen. Sokkal jobb úgy megfogalmazni, hogy a pénz hiánya boldogtalanít. Ezt könnyű belátni: nincs szabad idő, annyit kell melózni, ha nincs pénz, nincs nyaralás, nincs buli, de súlyosabb esetben nincs életmenő műtét, fogpótlás, stb. Magyarul: a pénz nagymértékben hozzásegíthet a boldogabb élethez, a pénzhiány nagymértékben meghiúsíthatja. Hülye példákat és kivételeket lehetne mondani, hogy milyen gazadag volt, mégis öngyilkos lett vagy hogy hajléktalanok voltak mindketten, mégis milyen romantikusan szerették egymást, de a nagy átlag, a statisztika nem ezt mutatja.
2019. szept. 19. 08:24
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
5-ös válaszolónak: Ha nincs barátnőd addig lehet pénzed. Ha van pénzed és összejössz egy lánnyal, a pénz elmegy mint a 6:20 as gyors (Ez nem a MÁV reklám helye)!
2019. szept. 19. 16:04
 15/22 Wycara válasza:
88%
Valaki írta, hogy akivel osszejar eszre sem veszi. Édesem, engedd el. Ha evek alatt nem alakult ki, akkor csak magadat kinzod. Adj eselyt magadnak. A kerdesre válaszolva, sztem emberfuggo elegge. Sokan irtak, hogy van pénz de nincs szerelem. Van akinek igenye se nagyon van a szerelemre, ok pl. Boldogok lennenek ebben a felallasban. Jah es a szerelem kerdesre meg annyit, hogy adjatok idot es ne a tökéletes alomnot/ferfit hajszoljatok. A boldogsag fejben dol el, altalaban. Be happy :)
2019. szept. 21. 09:30
 16/22 anonim ***** válasza:
100%

A válaszolók 90%-a nem tudta értelmezni a kérdést. Arra kell a példa, hogy a pénz boldoggá tesz.

És igen, amikor nagyon sokat kerestem, sosem volt probléma, sem veszekedés, mindenünk megvolt, boldog volt a család, a gyerekek és emiatt mi is. Ha nincs pénzed, előjön minden baj, amit simán lehetne pénzzel orvosolni. És igen, az egészséget is meg lehet fizetni.

2019. szept. 21. 19:23
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Magát a mondást vagy a szegények találták ki azért, hogy még véletlenül se gondolja senki, hogy irigykednek a gazdagokra,

vagy a gazdagok találták ki, hogy a szegények ne akarjanak gazdagok lenni.

Volt egy ember, aki általános iskolás korában szállodában lakott, minden nap somlóit evett, mindene megvolt és soha nem azt kellett hallgatnia, hogy nincs pénz, hanem azt, hogy hogyan is ossza be a pénzét. Nem törődött a földi hivságokkal, mint drága ruhák és ételek, ékszerek és italok. Mackóalsó, vagy body gatya, aztán kész. Már már igénytelen volt a gyerek, mert megnyugtatta a tudat, hogy bármikor elérhetné azt, amit akar, csak a szüleinek kellett volna szólnia. De ő nem szólt. Természetesen magának való volt, nem érdekelték az emberek, inkább a fantasztikus könyvek és filmek. Elvágyódott erről a világról, mert nem értették meg, de ugyanakkor az anyagi gazdagsága lehetővé tette, hogy csak azzal foglalkozzon, amivel szeret, lelkileg kiegyensúlyozott volt, de mivel tudta, hogy szinte bármit megkaphat, így céltalanná vált az élete. Semmiért nem kellett megküzdenie. Most, hogy idősebb, és nem áll fent az anyagi függetlenség és jólét állapota, boldog, mert megtalálta a céljait, amivel anyagi jólétet teremthet magának. Szóval ez a srác volt kőgazdag, ultracsöves és mostanság küzdi fel magát egy olyan szintre, ahol be tudja teljesíteni az önmegvalósítását. Ezzel a sráccal beszélgetvén, egyszer megkérdeztem tőle, hogy milyen érzés volt nagyon gazdagnak lenni. Azt válaszolta, hogy az anyagi jólét lehetővé teszi hogy több szabadidőd legyen, de egyben homályossá teszi a céljaidat, mert elkényelmesedsz. Önmagában a pénz csak átmenetileg tesz boldoggá, utána vagy teljes apátiába zuhansz, ekkor egyszerűen nem vagy méltó a jólétre, vagy a céljaid újratervezésével átszervezed az életed és felnősz a feladathoz. Ha nincs pénzed, akkor boldogtalan vagy, ha van egy kevés pénzed, akkor többet akarsz és ha sok pénzed van, akkor mégtöbbet akarsz. Ha nem így viselkedsz, akkor te egy olyan kivételes személy vagy, akit nem vakít el a pénz látványa és nem bódul el a pénz szagától, mert tudod, hogy a pénz és a gazdagság nem cél, hanem a saját sikered mellékterméke.

2019. szept. 21. 21:30
 18/22 anonim válasza:
94%
Fiamnak és menyemnek pénze van sok és egy orvosi műhiba folytán a várva várt baba oxigén hiány miatt halmozottan sérült lett. Gyermekük egészségéért odaadnák mindenüket.
2019. szept. 26. 19:42
 19/22 anonim ***** válasza:
83%
Én viszonylag jól keresek, bár ezért nagyon sokat túlórázom is (20-40 órát). Mivel sokat dolgozom kevés időm van pénzt költeni.
2019. szept. 29. 17:56
 20/22 anonim ***** válasza:
100%
Ja és hogy boldog vagyok-e? Nem! De végtelenül nyugodt vagyok, hogy van pénzem ami biztonságot nyújt.
2019. szept. 29. 17:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!