Ti milyennek láttok egy átlagos magyar embert?
Nemigazán lehet általánosítani, de van egy többé-kevésbé tipikusnak mondható magyar mentalitás. Ez pedig az, hogy a saját nyomorunkért sorozatosan másokat hibáztatunk.
Vegyünk egy átlagosan szerény anyagi körülmények között élő embert, aki látja hogy a körülötte élők nagyrésze is hasonlóan él, és eközben vágyik rá, hogy nagyobb jólétben éljen. De igazából lusta tenni érte, meg nem is tudja hogyan fogjon hozzá. Ehelyett inkább elkezdi hibáztatni a politikusokat/a társadalmat/a háttérhatalmat/zsidókat/Sorost/Orbánt/Gyurcsányt(kinek mi tetszés szerint). Nem bízik benne, hogy valaha javulni fog a helyzete, amiről természetesen ő maga tehet a legkevésbé.
Na az itt leírt ember mondható szerintem ,,tipikus magyarnak". Persze ez nem magyar sajátosság, de nálunk gyakoribb mint a legtöbb másik országban.
Ezen felül jellemző, hogy a magyarok elég komoly része lenézi a nemzetét úgy általánosságban.
Nem vagyok rosszindulatú de azt hiszem, ez az egész magyar társadalom rotty!
Az átlag magyar, túl súlyos, buta, irigy, frusztrált, szűk látókörű és rosszindulatú de mindenkinél okosabbnak hiszi magát. Egy szóval troll. Elég csak szét nézni itt, a GYK-n.
Az átlag magyar beképzelt, tájékozatlan, a semmire magabiztos, meglehetősen igénytelen, elmaradott gondolkodású, kötekedő.
valaki írta korábban, hogy a GYK is jól mutatja ezt, hát ebben van némi igazság.
ha összehasonlítjuk más külföldi oldalakkal a GYK-t, megállapíthatjuk:
-a GYK-n lényegesebben kevesebb a hozzáértő ember
-dacára ennek jóval magabiztosabban okoskodnak (sztem táplálkozás témában a hozzászólok 80%a full laikus, mégis ontja magából a tanácsokat)
-jóval agresszívabban, bunkóbban "érvelnek"
-nagyon sokatmondó, hogy egy külföldi oldalon egy átlag 20 éves külföldi lány sokkal értelmesebb, mint itt az átlag diplomás 40-es nő
Én voltam a 2. válaszoló és lepontoztak, a 3. válaszoló leugatott.
A többi meg, aki szintén degradálóan nyilatkozott nem lett így lehúzva.
Eszem megáll.
Idióta prolik...
Azt hiszem ez teli találat!
Személyes tapasztalatom alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!