Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kedves túlsúlyosak! Mennyi...

Kedves túlsúlyosak! Mennyi mozgástól fáradtok el?

Figyelt kérdés

Nem kell kamuzni, név és arc nélkül magy. Rajtam 20 kiló fölösleg van kb. Azért írtam ki a kérdést, mert nem tudom, hogy a túlsúlytól vagy mástól vagyok e fáradékony.

2-3 óra takarítástól, vagy 1-2 kilométer sétától már totál kész vagyok.

2019. szept. 8. 09:56
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
8%
Jézusom, tönkreteszitek magatokat. A ràdióban is hallottam, a túlsúly súlyos betegség.
2019. szept. 8. 11:08
 12/21 anonim ***** válasza:
26%

Sajnos rám visszajött 30 kg (ami le is ment), mert nem tudtam sportolni, minőségi kaját enni. Amikor először volt rajtam a felesleg, akkor csak az intenzív mozgást nem bírtam, sétálni tudtam simán bármennyit. Miután lement rólam a felesleg sokkal könnyebb volt minden, hiszen nem csak kevesebb tömeget cipeltem, a kardióm is igen jó volt a rendszeres sport miatt.

Most, hogy visszajött 30 kg, illetve semmit se mozogtam az elmúlt 3 évben, sőt mindenhova kocsival megyek, már pár perc séta után is ömlik rólam a víz. Nagy is vagyok, illetve a kardio is romokban. Szerencsére végre újra van lehetőségem rendesen kajálni, illetve sportolni. Le is ment egy hónap alatt 5 kg, már kevésbé izzadok, illetve nem lihegek ha feljövök a második emeletre.

2019. szept. 8. 11:19
 13/21 anonim ***** válasza:
62%

Rajtam 55 vagy akár 60 kiló túlsúly van (130 kg vagyok és 175 cm), már régóta sétáltam sokat, 400 méter is kinyuvaszt, tisztaságmániás és mizofób vagyok, szóval betegségem miatt nem fáradok ki vagy nem tudok róla. Én inkább a depresszióm miatt vagyok fáradt mindig, tudod az, hogy akarsz edzeni, de már olyan dagadt vagyok, hogy emberek közé nem merek menni, mert kiröhögnek, de nem érdekel más véleménye, ám nyomaszt mégis az, hogy ilyen vagyok és inkább eszek még egy csokit, mióta nem járok suliba és kinézetem miatt nem vesznek fel sehova azóta csak a pótkocsi jogsira koncentrálok, mert kamionosként ez nem feltünő, még a szakmámba szánalmas, még szerencse, hogy a szüleim segítenek, kicsit ciki lenne nélkülük.

21/F

2019. szept. 8. 11:28
 14/21 anonim ***** válasza:
68%

Én 100 kg vagyok és 180 cm. Nem vagy extrém módon hízott, de túlsúlyos az igen.

Sétálástól, vagy dolgok cipelésétől / pakolásától (pl. költözésnél) szerintem nem fáradok el hamarabb, mint más. Futást meg lejtőn biciklizést viszont nagyon rosszul bírom a vékony barátaimhoz képest.

2019. szept. 8. 12:18
 15/21 anonim ***** válasza:
37%
Én 55 kg vagyok, tehát talán 1 kg felesleg van rajtam. 1 óra sétától nem igazán bírok többet. Irigylem azokat, akik tizen kilométereket legyalogolnak.
2019. szept. 8. 12:36
 16/21 anonim ***** válasza:
63%
20 kiló felesleg van rajtam. Mindent bírtam, fizikai munkám volt 8 órában. Energiabomba voltam ahhoz képest, hogy kövér vagyok. Aztán teherbe estem. Azóta teljesen le vagyok strapálva még egy mosogatástól is. Folyik rólam a víz, zihálok, fájnak a tagjaim, dagad a lábam. Remélem a szülés után újra a régi formámban leszek, mert ez embertelen.
2019. szept. 8. 12:44
 17/21 anonim ***** válasza:
33%

185 centi 115 kg kb 20 kg túlsúly.

Előny hogy kb 16 éves korom óta kondizok de viszont sose csináltam kardió/vagy aerob edzésteket.Amint meglett a jogsim szinte mindenhova robogóval vagy kocsival jártam.Illetve alapból egész nap majdnem ülök.

A kondit 2-3 éve hagytam abba komolyabban és 1 éve már nem is edzek.Ez idő alatt jött fel a túlsúly.

Emelésekkel nincs probléma.Pl simán vágom a fát láncfűrésszel 2 óráig.

De ahol többet kell sétálni (1-2 km sietősen) akkor kész vagyok.Leginkább a vádlim savasodik be de érzem hogy tüdőből is fogyok el.

Takarítás a halálom főleg ha sokat kell hajolgatni kivagyok tőle.Illetve a lépcsőzés is rossz.

Szakad rólam a víz főleg nyáron.

Lenne nekem is egy kérdésem...

Illetve még azt vettem észre hogy mikor 85-max 90kg voltam akkor elég volt 6-8 óra alvás is.

Most meg ezalatt hulla vagyok.Másnál is van így ?!

24 F

Remélem segítettem.

2019. szept. 8. 13:22
 18/21 anonim ***** válasza:
68%
156 cm vagyok 74 kilóval szóval úgy 20 kg felesleg. A takarítást jól bírom, sétálni szeretek, 4-6 kilométert lesétálok simán. Futni viszont rövid ideig tudok, gyorsan kifáradok, a lépcsőzés is kifáraszt ha háromnál többet kell felmenni. Nem vagyok fitt, csak hozzászoktam a sétához.
2019. szept. 8. 13:43
 19/21 anonim ***** válasza:
73%

Sokban hozzájárul az életmód, hogy ki mennyit bír sétálni/lépcsőzni edzés nélkül. A munkahelyem másfél kilométerre van, gyalog járok, ez oda-vissza 40 pert közepesen tempós séta. Nem is fáraszt ki, mert 3 éve nyomom télen-nyáron. Futásból 2 perc elég volt, és haldokoltam. Most harmadik hónapja normálisan edzek, sokkal többet tudok futni anélkül, hogy megkottyanna, pedig nem a kardióra koncentrálunk. A hiit edzés viszont még mindig kicsinál. És mivel a kajára egyelőre nem figyelek annyira, mert egyelőre erősödni akartam, a túlsúlyom (15 kiló), még mindig megvan, de sokkal jobban bírok mindenfajta terhelést, mert edzettebb vagyok, és tudatosabban is mozgok, lélegzek mozgáskor, stb.

De igen, a túlsúly sajnos igen, nagyon is hozzátesz a fáradékonysághoz :( maximum bizonyos mozgásformák, amikhez hozzászokott a szervezet, nem fárasztanak annyira.

Ha belegondolok, mekkora súly a 20 kilós bőrönd, amit cipelem ha repülök, ijesztő, hogy ennyit hurcol magán pluszban az ember.

2019. szept. 8. 14:20
 20/21 anonim ***** válasza:
65%
Rajtam 70 kiló van. 500 méter séta után ki vagyok pusztulva...
2019. szept. 16. 00:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!