Az mi hogy éjszaka kihalt úton megpróbàljàk megàllitani az embert? Te kimernél szàllni?
Ha baleset lett volna miért nincs rajt mellény?
Ha bajba került, miért egy bokorból ugrik ki? Miért nem az árokparton áll és integet, vagy halad a legközelebbi város felé?
Én is a 112-t hívtam volna.
Illetve még arra kíváncsi lettem volna, hogy Kicsit távolabb, de hogy az emberke még lássa a féklámpát, vajon követte volna-e a kocsit, vagy visszabújt volna a bokorba? Utóbbinál meg is jegyezném a diszpécsernek hogy gyanús az alak.
Saját sztori:
Kb 8-10 éves voltam, amikor a szüleimmel egy karácsonyi út során bal hátsó defektet kaptunk, ami megpördítette az autót. A csúszás végén a padkán megakadt, majd megbillent az autó. aztán az út melletti vízlevezető árokba fordult, és fejjel lefelé "leparkolt". Mindez a kanyar külső ívén egy bokros nehezen belátható helyen. Az árok szélessége kb. akkora volt, mint az autó teteje(Murphy) Értsd az ajtókat nem lehetett kinyitni. Mivel én voltam a legkisebb, így egyetlen járható megoldás volt, letekerni (ez esetben "fel"tekerni) a hátsó oldalablakot és úgy kimászni.
Innen a látvány hasonló:
...lakott területen kívül, gyatra látási viszonyok mellett, egy a kiskölyök integet az út szélén....
Kíváncsi lennék egy ilyen korú gyerek, -ebben a stresszes helyzetben- hogyan tud úgy "integetni" hogy számodra meggyőző legyen?
"Kíváncsi lennék egy ilyen korú gyerek, -ebben a stresszes helyzetben- hogyan tud úgy "integetni" hogy számodra meggyőző legyen?"
Lényegtelen hogyan integet. Ha veszélyesnek tűnik a szituáció nem állunk meg.
Mondok én is egy (fiktív) példát. Van poroltó a kocsimban, látok egy fejjel lefelé álló autót amiben emberek ülnek és lángol a hátulja. A tank hátul van, bármikor felrobbanhat, hívom a tűzoltókat, és végignézem, ahogy megégnek, ha nem érnek oda időben. Azzal ha segítenék, lehet, hogy öt helyett hat halott lenne. Senki nem vonhat ezért felelősségre.
Másik példa, ez gyakorlatilag elsősegély vizsgára való kérdés. Borospincébe lenézve földön fekvő embert látsz. Mit csinálsz? Helyes megoldás hívod a 112-őt és maradsz a lépcső tetején a seggeden. Ha lemész, amint lehajoltál halott vagy a széndioxid miatt.
Ha egyértelmű baleset van meg kell állni, egyebekben bűncselekményt követsz el, segítségnyújtás elmulasztását, mely szabadságvesztéssel is büntethető.
Itt viszont nem volt egyértelmű baleset, csak egy hülye ugrált az úton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!