Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy pont...

Miért van az, hogy pont azoknak az embereknek van világfájdalma az Amazonas-tűzvész miatt, akik 2-3 db benzinpusztító prémium autót tartanak a 180 nm-es dupla garázsos külvárosi kecójukban?

Figyelt kérdés
Tipikus fogyasztói újgazdag família: gyerkőcnek évente új iPhone, fiúknak diplomaosztóra új AMG Merci, apunak céges A6 meg hétvégi csapatós sportkocsi, x havonta repülős út, a ház telerakva légkondival, minden áramzabáló ketyerével, anyuka meg egy böhöm nagy városi terepjáróval viszi a kicsiket a szomszéd utcai óvodába, de pont ő az, aki telerakja sajnáltatós/lelkizős posztokkal a fb idővonalát, hogy "mentsük meg az esőerdőket"/"hatalmas tragédia az emberi önzésben" stb. Ti is megfigyeltétek ezt a bort iszik és vizet prédikál jelenséget, nemcsak most az Amazonas jelenséggel kapcsolatban, hanem úgy általánosságban minden téren?

2019. aug. 24. 21:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

A tudatos fogyaszto tarsadalom nem valosul meg különben nem a vilagvége hangulat dominalna.

O pusztul a föld brühühü es ezt igy kb több trillioan.

Nem egymassal van a kettö szemben allitva.

Hanem a figyelemfelhivas az kevés.

Amugy miert is a lepontozas?

Csak mert en nem lelkiismereti kerdessel oldanam meg? Komolyan azon muljon az eletem a föld elete hogy joska bacsi a tanyan mit szemetel mit nem? Es gyözzük meg egyesével az összes ilyet? Mert hatekonynak tünik???folyamatosan romlo a tendencia kiugrasok nelkül.

2019. aug. 27. 11:58
 12/16 anonim ***** válasza:

63%

Mert szerinted a tiltás mit oldana meg? Most is tilos például az erdőben lerakni egy utánfutónyi szemetet, aztán mégis rengetegen csinálják. :(

2019. aug. 27. 12:19
 13/16 anonim ***** válasza:
50%

En nem tiltasrol irtam

Hanem olyan megoldasok kellenenek aminek eredmenye is van. Legyen az barmi. Akàr a müanyag kivonasa a forgalombol. Nem a marsot kellene kutatni hova lehetne attelepdni. Hanem a sajat hàzàban rendet rakni

2019. aug. 27. 12:28
 14/16 anonim ***** válasza:

"Bakker.miert nincs betiltva a müanyag elöallitas gyartasa de mégis???"

Én úgy látom, itt például tiltásról írtál.

A kokain előállítása is be van tiltva a legtöbb helyen, mégis virágzó biznisz.

Persze egyébként egyetértek a műanyagok felsőbb szintű korlátozásával, de nem hiszem, hogy CSAK az önmagában segítene.

2019. aug. 27. 13:05
 15/16 anonim ***** válasza:

Mert az segit hogy posztolgatjuk a szemetet?

Es ha meg sem probaljuk a többi megoldast.

Tenyleg akkor a születeseket kell majd korlatozni akkor ha mas nem lesz

2019. aug. 27. 16:10
 16/16 anonim ***** válasza:
Mert könnyebb azért hisztizni amiért nem kell tenni semmit. Akit erdekel ez a bolygó az ott kezdi hogy nem szül gyereket. Aztán próbál környezettudatosan élni. Én így teszek és nem foglalkozom az rsőerdőtűzzel mert nincs ráhatasom a dologra. Sajnálom persze, de attól nem lesz jobb senkinek ha ezen problémázom. Próbálok tenni a környezetemben amit lehet. A röhej hogy emberek ezen vannak felháborodva miközben a Budai hegység erdei is tűnnek el. Kivagják a fákat és építik az újabb és újabb házakat. Az senkit nem érdekel rajtam kívül. :( pedig az minden Fővárosit érint, mert egyre rosszabb lesz a levegő. Az esőerdő füstjét egyelőre nem mis szívjuk.
2019. szept. 6. 13:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!