Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mire fel szidják és nézik le...

Mire fel szidják és nézik le a fiatalokat az idősek?

Figyelt kérdés

Illetve az idősek egy jelentős hányada.

30 évesen én is elég sok neveletlen tinit látok, de nem látok alapot rá, hogy pont egy idős ember szidja a fiatalokat, mivel nem látom, hogy jobbak lennének, mint ők.

Úgy értem, a legtöbb idős, akivel találkoztam, arrogáns volt, de meglehetősen műveletlen, az "élettapasztalatán" és a korán nem nagyon tudott másra büszkének lenni, viszont meg volt róla győződve, hogy bölcs, és sokkal értelmesebb, mint bárki, aki fiatal.

itt is gyakran szidják a fiatalokat 60+-os emberek meglehetősen lekezelően, miközben alapvető érvelési/helyesírási hibákat vétenek és nem igazán vannak képben a világ dolgaival.

2019. aug. 22. 10:38
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
91%

Én az ilyen kötekedő, bunkó időseknek mindig csak egy valamit szoktam mondani:

"Tudja, a kor nem érdem, hanem állapot" Na erre aztán általában elnémulnak, én pedig továbbállok. Az értelmesebbje végiggondolja, a butábbak pedig úgysem fogják fel.

2019. szept. 3. 15:44
 12/20 anonim ***** válasza:
95%
Mas a vilag kepe es az hogy idosebb elonyt elvez es termeszetesen ha nem szállítasz neki kesz hibatlan válaszokat akkor azonnal félresöpri mert magasabb szinten van így nem te fogod megmondani neki a tutit
2019. szept. 12. 17:55
 13/20 anonim ***** válasza:
85%

Egyetértek. Egy kezemen meg tudom számolni, hány értelmes 50 feletti emberrel találkoztam Magyarországon.

Gyanítom, h az önbizalomhiányok/frusztrációjuk túlkompenzálása miatt is ilyenek..

Azt látom, hogy idősek nagy része borzasztóan túlbecsüli a saját képességeit. Általában van egy szűk szakterület, amihez értenek, de ezen kívül szinte semmihez nem tudnak hozzászólni, és igazából azt se tudják, milyen képességek kellenek ahhoz, h a mai világban érvényesüljön vki.

a mai idősek nagy része a szociban félrenevelt egyszerű proli, ennyi. néha mosolygok rajtuk, de alapvetően sajnálom őket, ahogy majd összecsinálják magukat, annyira szidják a fiatalokat, h "bezzeg az én időmben", miközben megmukkanni nem tudnak idegen nyelven, vagy megoldani egy egyszerű informatikai problémát.

az 50 felettiek helyében inkább meghúznám magam, és megtanulnék viselkedni. Jó lenne, ha megtanulnék végre, hol a helyük, és nem okoskodnának, kötekednének, hanem behúznák fülüket farkukat.

2020. dec. 14. 17:48
 14/20 anonim ***** válasza:
83%
Sok minden miatt lehet. Irigyek a fiatalságodra, lehetőségidre/ azt gondolják, megtehetik, mert öregek/ unatkoznak stb, stb.
2020. dec. 14. 20:20
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

Egy idős ember teljesen más korban nőtt fel, alig van köze a mai világban, próbál ragaszkodni a régi „értékekekhez”. Raádásul burokban élnek, nyelvet nem beszélnek, a kis környezetükben társalognak a hozzájuk hasonló nem túl okos emberekkel, így nem veszik, hogy buták.

Itt a gyk-n is láthatod, bizonyos idősek mennyire nem tudják, hol helyük. Most nemrég valami idős séf osztotta ki a fiatalokat, hogy ne menjenek ki külföldre, itthon tegyék jobbá az országot. Először ha élőben próbálna így nevelni, lehet, hogy úgy nyakon vágnám, hogy felállni nem tudna, aztán meg nevelgesse a családtagjait, ne idegeneket.

Aztán volt olyan is, hogy hosszú hajjal lilában bicikliztem, erre egy nyugdíjas polgárőr morgott valamit az orra alatt, de olyan is volt, hogy később kellett a Duna-partra mennem biciklizni, mert ott volt egy idős festőművész, aki mindenkinek kéretlen tanácsokat adott arról, hogy házasodjak meg, hova menjek biciklivel, mintha a gyereke unakája lennék, és egész világ meg a tanítványa.

A „Felneveltünk egy életképtelen generációt” című írás tényleg jó példa (valaki írta a GYK-n is) arra, mikor egy piacképes tudással nem rendelkező, egész életében keveset kereső idős tanárnő erős szereptévesztésben van, és meg van sértődve, amiért a tudása elavult és a fiatalok nem olyan szolgalelkűek, mint ő. A kedvencem az volt, amikor ezt az írást egy egykori főnököm, egy 100 kg- os érettségivel rendelkező nő is lájkolta, akinek a tudása kimerült a fénymásolásban. Ő is borzsztóan meg volt sértődve, amiért minden fiatal otthagyta a cégét, és továbblépett.

2023. ápr. 4. 14:40
 16/20 anonim ***** válasza:
25%
10 es vagyok. annyit tennek meg hozza mivel mar 35 eve elek kulfoldon hogy szerintem itt nyugaton a legtobb idos ember nem alapbol rosszindulatu ezert er bennunket sokkal kevesebb attrocitas mint Mo on. Szomoru dolog hogy a generaciok egymast ellensegnek tekintik, hiszen az eletben mindannyiunknak jut megfelelo szerep csak meg kell talalni. en a mai napig tisztelettel nezem amikor mar par eves gyerekek is magabiztosan kezelik az I phonokat es mindenfele technikakat ahol en meg nagyon ovatosan jarkalok. a baratainktol kaptam egy Samsung Galaxy telefont , nagyon orultem neki mert a masik olyan regi volt hogy mar a toltest se vette fel, de beletelt egy evembe meg jo sok kiserletbe mire a magam szamara fontos funkciokat megtanultam rajta, pedig az egyik kedves fiatal ismerosunk turelmesen magyarazta a dolgokat sot beprogramozta es leirta nekem a pass wordoket es mindent amivel most mar elboldogulok szepen. Fiatalok, legyetek talan picit elnezobbek azokkal az idosebbekkel akik megerdemlik a turelmeteket es idosebb korosztalybeli tarsaim adjatok meg a tiszteletet a fiataloknak es meglatjatok milyen hamar meg lehet talalni az osszhangot meg 50 ev korkulonbseggel is. Kellemes Husveti unnepeket kivanok mindenkinek!
2023. ápr. 5. 10:47
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

"az 50 felettiek helyében inkább meghúznám magam, és megtanulnék viselkedni. Jó lenne, ha megtanulnék végre, hol a helyük, és nem okoskodnának, kötekednének, hanem behúznák fülüket farkukat."

Ott a pont. Undorítóak az ilyen trottyos szarok. Ahelyett, hogy kezet csókolnának nekünk, fiataloknak azért, mert eltartjuk őket (a nyugdíjaskommandót), még van pofájuk szídni minket és kötekedni velünk. Egyet móresre is tanítottam a múltkor. Azóta tudja már a vén szemét, hogy hogyan is kell beszélni a fiatalokkal.

febr. 20. 00:34
 18/20 anonim ***** válasza:
0%
17 es ebben azert nincs igazad egeszen. ui. az 50 felettiek kozott rengetegen mar tizeneves koruktol kemenyen dolgoztak felneveltek a gyerekeiket (akik ti vagytok) es eloszor ok tartottak el titeket. a nyugdijasok megdolgoztak azert hogy amikor abba a korba ertek megkapjak azt az ellenerteket amiert mondjuk 30 evet vagy tobbet mar munkaban toltottek el. nem hiszem hogy a te szuleid is ven trottyos szarok ahogy te kifejezted magadat, mert ugye az ember mindig kivetelkent kezeli azokat akik hozza tartoznak. aztna raadasul ha azt nezzuk hogy hanyan elnek a mai fiatalok meg 40 evesen a mamahotelekben ami az idosebb korosztalyra nem volt jellemzo ok szerettek onallosulni minel hamarabb. Nagyon sokan nem nappalin tanultak hanem munka es gyerekek mellett szereztek kepesitest es diplomakat. mellesleg egy ma 50 eves ember meg boven fitt es munkakepes. sajnos Mo on (en nem ott elek) azt tvettem eszre hogy a generaciok ellensegkent kezelik egymast. szerencsere ahol en elek ez nem jellemzo, megkapja a megbecsulest a fiatal es az idos ember is. en 1987 ben eljottem Mo rol akkor meg nem volt ez a lenezo es gyulolkodo stilus az idosek ellen. jo lenne tudomasul venni hogy orokke senki sem fiatal, es azt is hogy amikor a fiataloknak kell aszuloi vagy nagyszuloi segitseg akkor mindjart jo a trottyos ven szar is hogy vigyazzon a gyerekre vagy adjon penzt a lakashoz amit venni akarnak. Meg kellene tanulnotok BEKEBEN EGYMAS MELLETT ELNI, DE ugy latom ez ott nemhogy jobb iranyt venne egyre nehezebben fernek meg egyutt a generaciok. engem a nagymamam nevelt fel, 50 evet toltott munkaban (sajnos mar nem el) es nagyon fel lettem volna haborodva ha valaki ugy titulalta volna ahogy te . a te szuleid is ven szarok? na ez az a stilus amiert az idosek lenezoen es megvetoen beszelnek rolatok. el kene ezen kicsit gondolkodni. a fiatalsag nem erdem csak allapot, es ti is megoregedtek ha meg nem haltok elotte.
febr. 21. 06:23
 19/20 anonim ***** válasza:

18: Lehet, hogy a vén trottyosok már felneveltek egy csapat gyereket, csakhogy erre nem kényszerítette őket senki, éppen ezért nem is jár nekik érte tisztelet. A gyerekvállalás egy döntés és nem kerül attól erkölcsi magaslatra senki, hogy szaporodott.

Gyerekként és kamaszként amíg nem dolgoztam, addig hálás voltam a szüleimnek azért, hogy eltartottak. Csakhogy a trottyosokban a hálának a csírája sincs meg. Az összes egy nemlétező erkölcsi magaslatról osztja az észt és még dirigálni próbál azoknak, akik eltartják. Na, ez az, ami undorító. Egy gyerek kb. soha nem akar parancsolni az őt eltartó szüleinek, a trottyosok viszont nem elég, hogy ráakaszkodnak a fiatalok pénzére, hanem még az életünkbe is bele akarnának pofázni. Nem ok nélkül kapják azt a stílust, amit. Ha megadnák a kijáró tiszteletet a fiataloknak, akkor én sem kivénhedt szemeteknek hívnám őket.

Ahogy a saját szüleim is öregszenek, rajtuk is látom, hogy egyre rosszindulatúbbakká válnak mindenkivel szemben. Ezzel jár az öregedés.

Gyerekkoromban még bedőltem annak a baromságnak, hogy az öregeket tisztelni kell. Párszor átadtam nekik a helyemet a buszon, vagy segítettem vinni a csomagjukat. Tippelhetsz, hogy hányszor köszönték meg.

Ma már tudom, hogy a tisztelet csak azoknak jár, akik a tetteikkel mindennap tesznek érte. A trottyosok 99,9 százaléka viszont nem tesz érte semmit, hanem csak várja a tiszteletet. Ha rajtam múlik, akkor aztán várhatja. :D

febr. 21. 09:44
 20/20 anonim ***** válasza:
nem lenne baj ha nem lennel ilyen duhos alapbol az oregekre. hidd el hogy nem minden idos ember akaszkodik ra a fiatalokra. en 38 eve nem elek Mo on itt Australiaban tokeletesen mas a mentalitas. ahogy az oregebbek nem akarjak hogy otthon apoljak oket ugy a fiatalok se arra varnak hogy az oreg meghaljon es orokolhessenek. nagyon sok csaladban ezer kilometerekre laknak a csaladtagok egymassal evente vagy meg ritkabban talalkoznak. Nem szokas a gyerekeknek se lakast venni se kiszedni azokbol a penzt. Itt az emberek a SAJAT ELETUKET ELIK ANELKUL HOGY A MASIKAKRA TAMASZKODNANAK. nem kell eltartani az idoseket mert legtobbunk (en is 60 felett vagyok) eladja az ingatlanjat ha be akar menni egy idosotthonba es amikor meghal ha ugy rendelkezik bizonyos fennmarado osszeget attol fuggoen hogy mennyi idot toltott az otthonban visszakap az orokos, aki viszont nem torvenyszeruen a gyerek kell hogy legyen. Itt halaleset eseten mindent a hatramarado hazastars orokol a gyerek semmit. talan azert se szolnak bele az idosek a fiatalok eletebe mert egyik se fugg anyagilag a masiktol. itt alanyi jogon 65 ev utan a is kap allami nyugdijat aki sose dolgozott es senki sincs arra kotelezve hogy apolja a szuloket pl. de arra se hogy 18 eves kora utan otthon tartsa a mamahotelben. de a fiatalok ha otthon maradnak tovabb mint 18 akkor sokan az egyetem mellett vallalnak valami munkat is hogy legyen penzuk. ahany haz annyi szokas. Itt sokkal jobban tiszteljuk egymast, a fiatalok minket es mi a fiatalokat. ahogy latom Mo on eleg mergezo az egymas iranti erzes es hangulat.
márc. 5. 07:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!