Mire fel szidják és nézik le a fiatalokat az idősek?
Illetve az idősek egy jelentős hányada.
30 évesen én is elég sok neveletlen tinit látok, de nem látok alapot rá, hogy pont egy idős ember szidja a fiatalokat, mivel nem látom, hogy jobbak lennének, mint ők.
Úgy értem, a legtöbb idős, akivel találkoztam, arrogáns volt, de meglehetősen műveletlen, az "élettapasztalatán" és a korán nem nagyon tudott másra büszkének lenni, viszont meg volt róla győződve, hogy bölcs, és sokkal értelmesebb, mint bárki, aki fiatal.
itt is gyakran szidják a fiatalokat 60+-os emberek meglehetősen lekezelően, miközben alapvető érvelési/helyesírási hibákat vétenek és nem igazán vannak képben a világ dolgaival.
Te a kérdésedben megfogalmaztál egy tényt, ami oda-vissza jelen van.
Meg aztán honnan a fenéből tudjuk, hogy az illető miért nézi le a másikat. Él több milliárd ember, van egy pár indok is.
25 éves vagyok, csak leírom, amit a nagyiék gondolhatnak. Az ő idejükben (itt Magyarországon is) csak a munka volt munka hátán. Mesélték, hogy mielőtt elmentek volna dolgozni a TSZ-be, még kimentek kapálni a saját földjeikre. Aztán munka után is mentek a gyümölcsösbe stb. Nem volt mozi, kávézás, bulizás, stb. Csak munka. Az volt a becsülendő. Az ő szemszögükből a mai fiatal társadalom elkényelmesedett, túl lazák meg lusták is.
Nekem sem elég, ha tanulok, mert szerintük az nem is munka! Ja és az sem, ha valaki az irodában ül, mert az milyen munka már...ami nem kétkezi munka, az nem munka (szerintük). Ha diákmunkára megyek, az milyen már, az túl könnyű. Nem járok bulizni sem meg semmi, itthon segítek sokat, de nekik semmi nem elég...mert az ő idejükben ők bizony világostól sötétig dolgoztak. Megérteni nem igazán lehet őket, csak annyit tudok mondani, hogy változik a világ, ők meg nem változtak vele.
# 4/5
"csak annyit tudok mondani, hogy változik a világ, ők meg nem változtak vele."
valószínűleg ez a kulcsmondat. Egyszerűen nem fogják fel, hogy már más világ van, megérteni sem akarják.
Nagypapámtól megkaptam, hogy miért tanultam tovább, hiszen diplomával is nehezen találtam normális munkát, elég lett volna érettségi, aztán irány a gyár.
Arról viszont lehetne elmélkedni, hogy mennyi érdemi munkát is végezték a TSZ-ben. Mert nagymamám pl. ott "dolgozott", azaz 3 barátnőjével beszélgetett 30 évesen keresztül egy TSZ-ben, ami 200 méterre volt a lakhelyüktől, aztán 53 évesen elment nyugdíjba.
Azért tegyük azt is hozzá hogy nálunk a szocializmus miatt a középosztályt is szépen leépítették, ezért is lehetnek olyanok hogy a nagyszülők ilyeneket mondanak hogy "minek tanultál, elég az érettségi és irány a gyár". Tőlünk nyugatabbra az a generáció is rájött hogy a technológia, az állandó fejlődés érték. Persze itthon... na hagyjuk.
A másik fele a dolognak hogy én is nemrég kezdtem rájönni hogy ez "a fiatalabb generációval most már véget ér a világ, olyan borzalmasak" 50, 100, 500 éve is jelen volt. Azt hiszem ilyen Arisztotelésztől származó beszédekben is találtak erre utalást hogy összedől minden mert a fiatal generáció az ördög maga. :)
# 8/8
nekem pár hónapja volt hasonló élményem. öregasszony a biciklijével keresztbe állva beszélget a bicikliúton. megvárom türelmesen, míg pofavágások közepette arrébb vonul. majd mikor elmentem mellette, még be is szól, hogy szívesen, és természetesen letegezett. visszafelé már kicsit arrébb volt, mondom neki, na csak sikerült elállni az útból, aztán visszategeztem. természetesen vérig sértődött.
ezt nem tudom megérteni, hogy buta, műveletlen idősek - akik még beszélni sem nagyon tudnak rendesen - , miért gondolják, hogy lekezelőek lehetnek vagy lenézhetnek bárkit is. nincs semmijük, amire büszkék lehetnek, csak h leéltek 60+ évet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!