Szerintetek valaha megvalósítják az embereken végzett génmódosításokat?
Kitöltöttem egy kérdőívet, de nagyon beteg kérdések is voltak benne. Hogy mennyire támogatom:
-növényeken végzett génmódosítások (nagyobb terméshozam stb.)
- embereken végzett génmódosítások a rendellenességek megelőzése, öröklődő betegségek miatt
A beteg rész itt jött:
- kiemelkedő szépség miatt
- kiemelkedő zenei tehetség elérése miatt
- kimagasló intelligencia elérése miatt
- fiú vagy lány legyen módosítások
Nagyon elgondolkodtatott és nagyon-nagyon remélem, hogy ezt sohasem engedélyezik, szerintem betegség miatt is etikátlan ilyet végrehajtani, zenei tehetség miatt csak az elmebetegek tennék meg. Azt sem tudom, milyen szinten jár a tudomány, de biztos vannak ilyen tervek, ha ezt megkérdezik. Mondjuk én is, hogy ilyen marketagent meg hasonló szarokat töltögetek. De ez elgondolkodtatott, hogy mennyire beteg világ ez. Nem is olyan távoli.
A génmódosítás rossz. A génszerkesztés nem! Utóbbi csak az evolúció felgyorsítása. A legtöbb jelenleg létező betegségre és születési rendellenességre már csak ez az egyetlen lehetőség.
Génmódosítás = más élőlényből últetnek be géneket.
Génszerkesztés = az élőlény saját génjeit módosítják olyan módon, ami a természetben is előfordulhatna.
Kénytelenek leszünk meglépni... biztosan etikátlanabb, mint tétlenül nézni a szörnyűségeket?
Már végeznek embereken génmódosítást.
Pl.: [link]
Nem. Meg így is túlnépesedés van...
De azt mondom betegségek stb. oké...
De hogy szépségkirálynő+Mozart keveréket csináljuk meg pénzért, nem... Meg ezeknek az etikátlanságon át más következményei is lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!