Hogyan tanuljak meg mindenkivel jól elbeszélgetni?
Ezidáig abban a tudatban éltem az életem, hogy teljesen rendben van, ha az ember nem mindenkivel találja a közös hangot, viszont átgondolva rá kellett eszmélnem, hogy a mai világban csak úgy lehet igazán érvényesülni, ha az ember akkor is jól eltrécsel ha az adott illető kevésbé szimpatikus neki, teljesen más a világlátásuk. Nem a különbözőséggel van a baj, hanem azzal, hogy pl ha valaki nekem nem szimpatikus, akkor nem tudok vele felszabadultan beszélgetni, felszínessé válik az egész. Vagy ha valaki megbántott utána nem tudok vele ugyanúgy beszélgetni.
Plusz infó, hogy már megfigyeltem, hogy a beszélgetések során általában én vagyok a hallgató, mindenki csak beszél beszél beszél és beszél megállás nélkül én néha megszólalok de annyira kellemetlen az egész.
Aki volt hasonló cipőben hogy oldotta meg ezt a kis fennakadást?
Kizárólag gyakorlattal javítható ez, plusz próbáld a szabadidődet sem bezarkozva tölteni, hanem minél többet emberek között lenni.
Amúgy én is ilyen vagyok, ez az egyik legnagyobb gyengeségem.
Én is így vagyok, akiket kedvelek azokkal el tudok beszélgetni, de másokkal meg pár szó "muszájból" is sok. Egyébként ez azért van mert nem is érdekel h mi van velük, és nincs közös témánk.
Gondolom aki bárkivel el tud beszélgetni, az inkább kérdez, vagy magáról beszél sokat. Vagy pedig semmit mondó témákat hoz fel. Én valahogy nem vágyom olyan beszélgetésekre amik csak önmagukért vannak, tehát azért beszélünk h járjon a szánk... ha nem érdekel az ember és nincs közös témánk, akkor minek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!