Rosszul neveltek volna engem a szüleim, amiért udvariasnak neveltek?
Ha ez nem fikció (de szerintem az), akkor ajánld neki a protokoll előírásait.
Érdekes, hogya mai huszonévesek ezt nem tanulják. Pedig ők aztán mindent nagyon tudnak. Pláne, hogy mindegyikük nagy cégeknél menedzser és sokat keres.
Minél komolyabb helyen és pozícióban van valaki vagy pedig ilyen emberek között mozog illik tudni a szabályokat. Helyesebben elvárják a protokolláris szabályok betartását mindenkitől.
Hát szerintem túlreagálták ezek a nők nagyon. Sőt, bunkók voltak.
Én sem szeretem az udvariasságot, de egy idősebb fèrfitól (főleg 80 éves) elfogadom és arra gondolok hogy őt így nevelték. Tehát nem várom el, nem esik jól, de eszembe sem jutna tapló módjára reagálni egy ilyen gesztusra. Inkább normális hangnemben elmondom az illetőnek a véleményemet róla, de nem kiosztom és megalázom mások előtt, csak megkérem hogy velem viselkedjen úgy mint a férfi kollégákkal. Ha meg egy öregemberről van szó aki már úgysem fog megváltozni akkor nem szólok semmit...
Röviden: nem veled van a baj, a kolleganőid reagáltak vállalhatatlan modorral. Annyit tehetsz hogy akiről tudod hogy nem szereti azzal ugyanúgy viselkedsz mint egy veled egykorú férfival tennéd.
U.i. tudom hogy neked nem volt rossz szándékod, de ha érdekel miért nem szeretem (és meg sokan) az udvariasságot akkor privátban leirom, csak nem akartam szétoffolni a kérdésedet.
Fikció, nyilván, a saját magyarázkodásodat kivetted volna, el is hittem volna.
Tudod, mi az etikett? Valaki kitalálta, mi lenne udvarias. Igazából semmi értelme sincs. És 100%, hogy a nőket nem kérdezték meg. Nem hiszem, hogy minden nő örömmel bólogatott, hogy "igen, szeretném, ha egy idegen fazon mögöttem jönne a lépcsőn, imádom, ha férfiak lihegnek utánam".
Én is irodában dolgozom, ha nincs elég szék, mit is csinálunk, várj csak... ja igen, hozunk még...
És ha bejön valaki rokon, nem nyalja végig az összes nőt; köszön, bemutatkozik, megmondja, kit keres, mi meg mosolyogva útba igazítjuk. Minek egy idegennek fogdosni a kezét?
Nem azért neveltek így a szüleid, hogy neked rossz legyen.
Ezt fontos megérteni.
Ó, ennek már a címe is csemege: tipikus önfényező, álnaiv kérdés. Ennél már csak az életszerű párbeszédek és az eposzi jelzők jobbak ("vgtelenül kedves bácsika" , "vasvillaszemekkel" )
Szerintem a kérdező valami facebook oldalról lopta a sztorit, ahol giccses képpel, Nagyon igaz!!! kommentárokkal osztották meg nem túl okos, ám élvezettel ítélkező emberek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!