Miért csinálják ezt az emberek?
Ez olyan kb. mintha köszönnének. Nem kell kifejteni, hogy vagy. Csak mondj valamit, köszi jól/nincs semmi különös.
Megszokásból mondják. Hogy mondjanak valamit.
"szeretnék veled beszélgetni de kínosan érzem magam h h fogalmazzam meg, ezért csak jelzésértékűen inditok egy beszélgetést, hátha rákérdezel mit akarok. ha nem, akkor nem mondom el."
nagyjából ezt jelenti ez a dolog.
Ezt én is nagyon utálom. Ha kifejtem a választ, az a baj, ha nem fejtem, az. Egy olyan embernek, akivel soha nem beszéltünk előtte, vagy csak nagyon ritkán, nem fogom leírni se a napomat, se az érzéseimet, se semmit. Ilyenkor azt írom, amit mindenki: "Semmi, veled?". És visszaírja, hogy "semmi". Amire én nem reagálok. Most ennek van értelme? Vagy két barátnőm is szokott így írni, nekik meg órákig nem írok vissza, mert nem tudok mit. Most komolyan, erre mit lehet írni?
De az se volt jobb, amikor utaztam (egy hónapon keresztül), és mindenki azt kérdezgette, hogy "how are you?". És mindig le kellett gondolkoznom, hogy hogy vagyok, aztán eldönteni, hogy ezt elmondjam-e, meg visszakérdezni, mert úgy illik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!