Ha nem tudok barátnőt szerezni, miért mondják, hogy adjam önmagam?
Azt mondják, hogy adjam önmagam. De azt adom mindig. Kedves vagyok, tisztelettudó, nem beszélek csúnyán. Szívesen beszélgetek bármiről, mégis, egy barátnőm sem volt még, pedig 24 éves vagyok. Nem tudok mire menni azzal a tanáccsal, hogy adjam önmagam, mert kezdem azt gondolni, hogy aki ezt mondja, az valójában arra gondol, hogy ne adjam önmagam, csak ezt azért mégsem mondhatja. Egyáltalán mit értenek az alatt, hogy adjam önmagam? te hogyan adod önmagad? Vagy nem is adod önmagad, egyszerűen csak laza vagy, és erre mondják ezt, hogy add önmagad? A hazug ember önmagát adja ha hazudik, nem? Akkor hogyan álljak hozzá a dologhoz, hogyan értsem azt, hogy adjam önmagam? Legyen végtelenül őszinte? Túl őszinte? Vagy azért az mégse? Ez esetben legyek olyan, amilyen vagyok általában? Vagy ne olyan legyek mint általában, hanem inkább mint amilyen a legbensőbb énem? Hogy adjam önmagam? Vagy olyan legyek, amilyen vagyok? De hát olyan vagyok. Vagy akkor ez esetben mégse adjam magam? Olyanok válaszát várom, akik tényleg értenek a témához.
Illetve még egy kérdés: A lányok is önmagukat adják, amikor összejönnek egy fiúval? vagy ha nem, akkor hogyan tudnak összejönni, ha nem magukat adják? Vagy ha magukat adnák, akkor nem is tudnának összejönni másokkal? De akkor meg miért mondják, hogy add önmagad? Mi értelme? Hogy aki hiszékeny, az elhiszi, hogy tényleg ez a titok? Ettől függetlenül én mindig magamat adom, nem kell ezt mondani. Se nem vagyok túl őszinte, se em vagyok hazug, se nem vagyok bunkó, úgy gondolom ez így helyes.
"De úgy add önmagad, hogy az másoknak is szimpatikus legyen!"
Kinek? Mindig annak feleljek meg, akivel beszélgetek? Hogyan adhatnám önmagam, ha mindig az a célom, hogy szimpatikus legyek a másiknak? Akkor az egyik embernek ezt, a másiknak meg azt kéne adnom. NEM! Az, hogy önmagadat adod, nem azt jelenti, hogy nem kell gondolkodnod azon, amit csinálsz, mert annyira begyakoroltad már. Az, hogy önmagadat adod, az azt jelenti, hogy a saját véleményedet mondod, ami független a társadalom azon hatásától, hogy félünk, nehogy kiközösítsenek. Nyilván egy elmebeteg nem fogja érteni, hogy a társadalom miért nem ért egyet vele. De aki átlagember, az azért olyan nagy hülyeséget úgysem fog mondani, amit ne vállalhatna fel. Ha mégsem vállalhatja fel (még haverok között sem), az már gond.
Ahogy ti ezt az egészet értitek, azt inkább úgy kéne hívni, hogy "viselkedj úgy, hogy ne vegyék észre, hogy nem önmagadat adod".
De..igazatok van. Ahhoz, hogy megfeleljünk a másiknak, bizonyos fokig alkalmazkodnunk kell hozzá. És úgy kell viselkednünk, hogy szimpatikusak legyünk. Ez nem feltétlenül gonosz dolog (bár rosszra is fel lehet használni). Ha senki sem alkalmazkodna a másikhoz, felbomlana minden kapcsolat. Ami borzasztó lenne. Nektek van igazatok, muszáj alkalmazkodni. De akkor is, ez az "add önmagad" kijelentés nem éppen úgy van, mint ahogy gondolnánk elsőre. Mert nem tudjuk sohasem teljesen magunkat adni. Ami néha jó néha rossz. Mindenkinek saját felelőssége, hogy mikor alkalmazkodik, és mikor vállalja fel a személyes véleményét, vagy éppen mikor harcol érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!