Melyiket választanád a kettő közül? Pénz vagy barátok?
Ha mondjuk olyan karriered lenne, ami teljes embert kíván, éveken át heti 60-80 óra munkával tudnád csak elérni azt a szintet, amikor már lazíthatsz a gyeplőn. Mondjuk 3-4 év ilyen hajtás után elérsz egy előléptetést, aminek köszönhetően 40 órával is 1,5 milliós fizetést megkapsz. Ez mellett viszont évekig nem volt időd a barátokra annyira, mint ők szeretnék (pl heti szinten), és idővel kikopnak az életedből.
Megérte?
Te melyiket választanád? Karrier és jólét, vagy a barátok?
Régebben a barátokat választottam volna. Azóta viszont rájöttem, hogy a barátok jönnek-mennek és maximum időszakok vannak, amikor összetart benneteket valami.
Van férjem, vannak haverjaim, akik bár idősebbek nálam, mégis az az életcéljuk, hogy igyanak és összeüljenek hetente 1x.
Nekem viszont céljaim vannak, szeretek utazni, új autót szeretnék venni, önerőre gyűjtök. A céljaim elérésére pedig pénz kell.
Sajnos sokéves tapasztalat, hogy a barátok (legalábbis az enyémek) nem visznek előrébb az életben, vagy anyagilag húznak le vagy lelkileg és ha már nem kellesz nekik (új párkapcsolat, költözés, új munka), akkor eltűnnek az életedből.
Az egyetlen biztos dolog az életemben a családom, szóval én inkább a pénzt választom, amivel jobb életet teremthetek magunknak.
Magamnak való szingliként is sok a heti 42,5 óra is.
A 60-80 embertelen, nem éri meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!