Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti "elítélitek" a homoszexuáli...

Ti "elítélitek" a homoszexuálisokat illetve az LMBTQ+ community egyéb tagjait?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm ma kijelentette, hogy tuti, hogy a társadalomban többségben vannak azok, akik elítélik őket. Én ezen teljesen ledöbbentem, és tudom, nem a legjobb platform ez egy ilyen random véleménykutatáshoz, de kíváncsi lennék, ti mit gondoltok erről.
2019. júl. 12. 17:42
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
63%

Ma néztem egy videót a felvonulásról.

Nem tudom, számomra annyira groteszk volt, látom a faszit szado-mazo, rendőr ruhában vonaglani az utcán, néhány pillanattal később meg Kristóf azt mondja, hogy ezzel az a céljuk, hogy egyenlő jogokat kapjanak, ők is akarnak pl gyereket nevelni. Jó ég, arra a bőrszerkósra egy tengerimalacot sem mernék bízni, nem még egy csecsemőt.

Ettől függetlenül támogatom azt, hogy megkapják ezeket a jogokat, de közülük alig néhány olyan pár lehet, aki alkalmas arra, hogy tudjon velük élni. Legalábbis a felvonulókról ezt gondolom.

2019. júl. 12. 21:55
 12/15 anonim ***** válasza:
58%
Nem, most mondhatnám, hogy egy zsákutca hominak lenni, mert nem tőle függ a fajfentartás, de itt vagyok én, heteró, akinek az életben nem lesz utódja mert én azért nem fogok egy picit sem tenni, hogy szenvedjen a kis utódka...
2019. júl. 13. 02:34
 13/15 anonim ***** válasza:
76%

Valóban nem a legjobb platform. Az emberek többsége nem fog a mainstream, elfogadott véleménnyel szemben állást foglalni még egy ilyen anonim platformon sem. Ezt egyébként rettentő furcsának tartom így a NER 9. évében...

A környezetemben élők zöme, bár nem beszédtéma az ilyesmi, de tudtommal negatívan vélekednek mindenféle hasonló elhajlóról. Magam is így gondolom, homofóbnak tartom magam. Tisztában vagyok vele, hogy a többség nem tehet róla, hogy ilyennek született, sőt, nekem is voltak enyhe biszexuális hajlamaim, mégis elítélem őket. Ne kérdezd, hogy miért.

Még egy apró megjegyzés. Még az átkos, Gyurcsányista, neoliberális rendszer idején olvastam egy cikket, amiben az egyik gondolattal mélyen egyetértek. A lényege, hogy mindenki homofóbnak tekinthető, aki ilyen mondatszerkesztést használ: "Nekem semmi bajom a melegekkel, csak/de..." Jó pár kommentelő használta itt is ezt a mondatszerkesztést...

2019. júl. 13. 09:20
 14/15 anonim ***** válasza:
0%

Ez azért van mert az emberek 95%-a nem ítéli el a melegeket. A melegek meg mégis vonulnak meg tüntetnek hogy legyen elfogadott a melegség ami el van fogadva. De legyen még jobban elfogadva.

Ezt is majdnem mindenki belátja, ezért dühíti a legtöbbünket.

Olyanokat is mint én, akik immunisak a ner agymosására!

2019. júl. 13. 09:30
 15/15 anonim ***** válasza:

#13-as

Negyed órája ülök a válaszod felett és teljesen ledöbbentem. Pozitív értelemben. Még SOHA életemben nem hallottam ennyire korrekt választ önmagát is homofóbnak valló személytől! Maximális tiszteletem! A homofób emberek legnagyobb része igyekszik felmenteni önmaga lelkiismeretét ("Nekem semmi bajom a melegekkel, de..."), mert azért mégis csak rossz érzés elítélni, kirekeszteni más embereket (főleg olyan tulajdonságaik miatt, amiről nem is biztos, hogy ők maguk tehetnek). És ott vannak még a nyíltan homofóbok is, akik keményen beleállnak a búzizásba bárhol, bármikor.

A válaszodat olvasva egészen biztos, hogy teljesen mást gondolunk a világról, a Nemzeti(nek hazudott) Együtt-lerablás Rendszeréről, az "átkos, Gyurcsányista, neoliberális rendszerről", politikáról, gazdaságról, szexualitásról, Pride-ról, de talán még a kultúráról, hitről és vallásról, családról, szabadságról, erkölcsről, hazaszeretetről és egy csomó más dologról is. Viszont ennyi toleranciát, ilyen visszafogott hangnemben megnyilvánuló maximálisan korrekt álláspontot én még soha életemben nem tapasztaltam homofób személytől. Valahol itt kezdőd(het)ne a kölcsönös párbeszéd különböző társadalmi csoportok között, különböző álláspontokat valló emberek között, itt kezdődhetne egymás érveinek, gondolatainak megismerése, ilyen tiszteletadás mellett, ahogyan a hozzászólásodban is olvasható. Ha kívánhatnék az aranyhaltól hármat, pontosan ilyen hozzáállást kívánnék magamnak melegként a többi homofób embertől is. :) Respect!

A kérdésre válaszolva:

(A %-os értékeket csak megtippelem a saját tapasztalataim alapján. Lehet, hogy más melegeknek, más körülmények között /pl. főváros-nagyváros-falu ellentét stb./ más a tapasztalata.)

Szerintem a magyar emberek 15-20%-a teljesen elfogadó. Nem foglalkoznak különösebben a meleg kérdéssel, ügyet sem vetnek a dologra. (Elsősorban a fiatalabbak és a városokban élők, valamint akiknek a családjukban, baráti körükben is van meleg személy.) Ők azok, akik nem teszik oda a mondat végére, hogy "elfogadom, nincsen semmi bajom velük, de...".

A legnagyobb csoportot a részben elfogadók/részben elutasítók alkotják, úgy az emberek kb. 70-75%-a. (A 13-as válaszolóval maximálisan egyetértve: ők is homofóbok, csak visszafogottabb formában.) "Nekem semmi bajom a melegekkel, DE..." és itt nagyon hosszan és változatosan lehetne folytatni a mondatot. "Ezt nem fogadom el bennük, azt nem fogadom el bennük, így viselkednek, úgy viselkednek stb." Általában elítélő véleménnyel vannak a melegekről, de ezt nem vállalják fel nyíltan, minden körülmények között. Családon belül, haveri társaságon belül, vagy névtelen internetes oldalakon kifejtik az ellenérzésüket, de nyíltan, szemtől szemben azért sokkal visszafogottabbak és óvatosabbak.

A maradék kb. 5% meg masszívan elítélő, kirekesztő. Ami akár szóban, akár tettekben is megnyilvánul.

Én az életem során kétszer kaptam megalázó beszólást attól a bizonyos 5%-tól, a társadalom többsége -még ha vannak is némi ellenérzéseik- azért nem jut el a verbális vagy a fizikai tettlegességig. A hátunk mögött elmondják az ellenérzéseiket egymás közt, de ebből nem sokat tapasztalok/tapasztalunk.

Úgy összességében véve azért nem annyira rossz a helyzet többnyire. (Mondjuk egy-két Kövéri mondat /pl. "A normális homoszexuális nem tartja magát egyenrangúnak."/ nem segíti, inkább hátráltatja a békés együttélés lehetőségét.)

2019. júl. 19. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!