Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Jogosan érzem azt hogy kevés...

Jogosan érzem azt hogy kevés vagyok?

Figyelt kérdés

Húsz éves leszek júliusban, most kezdem az egyetemet, még soha nem volt semmilyen munkám. Kerestem nyári melót és részmunkaidős melókat hogy tudjak suli mellett dolgozni, de 20-30 helyre leadtam összesen az önéletrajzomat a tavalyi év folyamán, és egyszer se hívtak fel.

A legrosszabb az hogy direkt lekértem osztálytársam önéletrajzát hogy még véletlenül se írjak bele hülyeségeket (persze természetesen mindent átírtam, csak a struktúra volt hasonló), de úgy se sikerült még a mekiben se melót szereznem, úgy hogy vállaltam volna éjszakai műszakot is. Persze nem egy osztálytársam mondta hogy nehéz nyári melót találni, de ennyire?

Az önéletrajzokat úgy adtam le hogy főként netes hirdetéseket néztem, és ahol oda volt írva hogy e-mailben küldjem, oda e-mailben küldtem el, ahová meg nem, oda lebicikliztem és szóltam a kasszánál hogy munkát szeretnék, mire általában kérdezték hogy van e önéletrajzom, amire én kivettem a táskámból egy kinyomtatott változatot, erre mondták hogy majd felhívnak. És soha nem hívtak fel, egyszer se.

Mások meg már leteszik a jogsit, van kocsijuk, én meg egy rohadt gyorsétteremi melót nem tudok megszerezni. Egyébként külföldön élek gyerek korom óta, és nem tudom hogy otthon hogy megy ez, de nekem ezek a tapasztalataim.

Az ilyen dolgok miatt társaságban kb. egyáltalán nincs önbizalmam, mert én vagyok jó formán az egyetlen aki semmit nem oldott még meg ilyen szinten önerőből. Egyébként ősszel kezdem az egyetemet ha minden jól megy. Egy évet csúsztam érettségivel mivel első év után gimiben szakot váltottam és újra kellett járnom az első évet.

Szerintetek oké hogy valaki 20 évesen itt tart?

Mellékesen megjegyzem hogy nem szüleimnél élek, és ők nekem semmit nem fizetnek ki, a ruháimat is magam veszem. Pénzem onnan van hogy itt minden 16 év fölötti diáknak jár egyfajta havi pótlék. Nem kell nagy összegekre gondolni, kb. 20,000 forint átszámítva. Valamint unokatesóméknál lakom ideiglenesen ameddig el nem kezdem az egyetemet, akkor diáklakást (koli helyett itt ilyen kis olcsó albérletek vannak, amik drágábbak mint a koli, de olcsóbb mint a sima albérlet) tervezek kivenni diákhitelből, valamint még diákmunkázni akarok akárhol, ami remélhetőleg összejön. De egyetemen fizetik a praktikát.

Az anyagi helyzetem leginkább a társasági életben veszi el az önbizalmamat, mert mások úgy állnak hozzá mintha lusta lennék és azért nem telne nekem mindenfélére, és ezért iszonyatos bűntudatom van. Tényleg lusta vagyok vagy csak rossz társaságba járok?

2019. jún. 23. 07:36
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
Nem mindent, mondom hogy a lakhatás meg van oldva ideiglenesen, egyébként sem ez volt a kérdés lényege. Tankönyvek meg ilyesmik itt ingyen vannak, szóval nincs igazán kiadásom. Ruhát veszek magamnak, meg ha el akarok menni valahová azt én fizetem. Valamint a havi pénzem felét átutalom unokatesóm szüleinek és abból bele pótolok egy jelképes összeget az itthoni kiadásokba. De megsúgom hogy nem élek ám luxusban, egy ágyam van és kb. 1 négyzetméter az enyém unokatesóm íróasztalából, azon van a gépem amire 1 éven át tettem félre, ja meg egy fiókom van amiben a ruháimat tartom. Még valami amibe szeretnél belekötni?
2019. jún. 23. 08:31
 12/17 A kérdező kommentje:
Kiegészítésnek még annyit hogy szórakozni évente 3-4-szer megyek.
2019. jún. 23. 08:34
 13/17 anonim ***** válasza:
Svédország egy furcsa hely, így már értem az önéletrajz témát is.
2019. jún. 23. 08:38
 14/17 A kérdező kommentje:
Ezt kifejtenéd? xD Miért lenne furcsa?
2019. jún. 23. 08:54
 15/17 anonim ***** válasza:
0%

Ne szívass, 16 évesen már gyárban dogoztam diákmunkám, 18 évesen követ hordtam a vasúton nyári munkán! És az egyetem mellett meg éjszaka dolgoztam! Olyan nincs, hogy nincs meló, el lehet menni árkot ásni, lapátolni, bármi! Jaaaa. hogy az büdös!

Amúgy kamu a dolog, szerintem te is valamilyen felmérést csinálsz, gondolom szociológia szakos vagy és méred a reakciókat! sokan csinálják ezt itt az oldalon...

2019. jún. 23. 09:58
 16/17 A kérdező kommentje:
Utolsó, az mikor volt, a Kádár rendszerben? A mai gyárakban akarod tudni hogy néznek ki a munkások? Általában egy karjuk van és fémből vannak.
2019. jún. 23. 10:14
 17/17 anonim ***** válasza:

Svédország mondhatni a gender melegágya.

Legtöbb "furcsaság" szépen szólva Svédországból érkezik.

Például milyen hely az, ahol prostikhoz járó embereket büntetik meg? Elsőre vicces, de jobban bele gondolva szerintem rendkívül értelmetlen és beteg.

És ennél ugye, csak durvább dolgok vannak a Svédországban,es nem a bevándorlási politikára gondolok meg azokra a dolgokra, amit az M1 terjeszt.

2019. jún. 23. 11:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!