Mik a legfontosabb leckék az életben amiket saját károdon voltál kénytelen megtanulni?
Nem mondanám, hogy mindent a saját káromon tanultam meg, mert (szerencsére) a dolgok többségénél elég hamar leesett a tanulság, szóval nem zuhantam meg tőlük vagy ilyesmi.
- Jól gondold meg, hogy kiket nevezel a barátaidnak.
- Vedd könnyedén az életet és ne hagyd, hogy felemésszen a stressz.
- A legfontosabb a teljes önállóság, aminek a legfontosabb alapja az anyagi jólét. Ha ez megvan, teljesen irányíthatod az életed. Ha nincs meg, sajnos sokszor másokra kell hagyatkoznod.
- A szerelem túlértékelt. Jó érzés és érdemes kiélvezni, de nem szabad ez alapján dönteni a dolgokban, mert úgyis elmúlik.
- Nincs örökké és az ígéreteket úgysem tartják be az emberek.
- Az emberek többsége csak nagyra nőtt gyerek és nem érett felnőtt. Ez alapján kell őket kezelni.
- Az emberek 99%-a felszínes. Nem érdemes velük törődni, mert érdekemberek.
Most ezek ugrottak be, biztos van még pár. Amit még hozzátennék a dolgokhoz, hogy elég durva az a szint, amit páran hoztak. A fenti nőket lenéző válaszokkal sem értek egyet, de nem érzitek kicsit gáznak, hogy amíg azok lepontozást kaptak, addig a felettem lévő válasz felpontozást? Lényegében a válaszoló félelmetesnek írja le azt, ha vele szembe megy az apátok és a papátok vagy tesótok. Komolyan... ezt felpontoztátok?
Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra.
Kétszer kettő néha öt.
Mindig valami jobbat keresünk, így elszalasztjuk életünk nagy lehetőségét.
Minél többet engedünk be magunkba a világból, annál többet kapunk belőle vissza: legyen az akár szeretet, akár gyűlölet.
Az élet csupa beletörődés.
Nem esett messze az alma a fájától.
Állj ki magadért, illetőleg igenis csináld azt, amit Te szeretnél és ne mindig csak azt, amit a felmenőd/tanárod/akárki elvár!
Ne nézd le annyira magad!
Ha valamiben kicsit gyengébb is vagy, lehet, képes vagy rajta változtatni!
Koncentrálj!
Ha valami rossz, igenis merj továbblépni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!