Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogyan lehet feldolgozni, ha...

Hogyan lehet feldolgozni, ha lopással vádoltak?

Figyelt kérdés
Eltelt azóta 10 év, de nem tudok azóta sem napirendre térni felette. A három volt lakótársamról van szó. Ők már eleve együtt laktak, én érkeztem 4.-nek hozzájuk. Egyik nap az egyikük bejelentette, hogy eltűnt az órája. Segítettem nekik keresni. Valahogy nekik egyértelműnek tűnt, hogy én vettem el, hiszen én voltam az új, akit nem ismertek, és ráadásul nagyon csóró voltam, még kajára is alig volt pénzem. Ezzel összerakták a képet. Volt balhé, amiben természetesen kiálltam magamért, hetekig nem aludtam. Nem szóltak hozzám, kerültek, kiközösítettek. A végén nem bírtam tovább és a költözést terveztem. Már pakoltam össze, és úgy gondoltam kitakarítok magam után. Elhúztam az ágyamat, az íróasztalomat. Ekkor jobban beláttam a szobatársam ágya mögé, és megtaláltam az órát. Kiraktam az asztalára, és amikor hazajöttek, kiröhögtek, hogy biztos "visszahoztam", mert szégyelltem magam a lopás miatt. De én már nem akartam velük veszekedni, csendben leléptem. Az utána lévő pár év azért volt nehéz, mert ettől független egy suliba jártunk, és ott mindenkinek elterjesztették, hogy tolvaj vagyok. Így aztán nagyon nehezen ment a suliba járás is, a végén pedig nem volt erőm befejezni. Azóta is kísért a dolog álmomban, bár igyekszem nem ebbe élni a mindennapjaimat. Sajnálom, hogy nem volt elég erőm letojni őket és a céljaimra koncentrálni, és azt is, hogy nem volt eszem annak idején, talán ott kellett volna hagynom az órát az ágy mögött? Ilyen gondolatok járnak a fejemben azóta is. El lehet ezt valaha felejteni?
2019. jún. 14. 16:31
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán értem, hogyan tudsz ezen még mindig rágódni. Ha tiszta a lelkiismereted, akkor miért hagyod, hogy befolyásolja az életed az, hogy 3 számodra teljesen jelentéktelen félidegen mit gondolt rólad? Engem is értek ilyesmi igazságtalanságok, de ha én tudom magamról, hogy tiszta a lelkiismeretem akkor magasról tojok arra, ha ezt valaki nem hiszi el, gondoljon amit akar. Pláne nem rágódnék rajta évekig. Ők valszeg még nem is emlékeznek rád, miért bünteted saját magad még mindig?
2019. jún. 14. 16:37
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Engem a volt főbérlőm vádolt lopással. Kiröhögtem. Ma is csak röhögök rajta, szenilis vénasszony volt, később megtalálta, amit "elloptam", méghozzá a lánya autójában, amit még csak látni se láttam, tehát rájött, hogy kopp van. Persze bocsánatkérés nuku. Mellékesen megjegyzem, hogy magából indulhatott ki, mikor megvádoltam, mert ő állandóan hozzányúlkált a dolgaimhoz...

Szóval érthető, hogy az igazságtalanság fáj, és nyomot hagyott. Nekem kicsit úgy tűnik a sztoriból, hogy te alapból ki voltál közösítve, a hangsúly nem is annyira az órán volt, mint inkább a te csesztetéseden. Hiszen ha valamim elvész, az ágyam alatt csak megnézem...

Tökmindegy, mit csináltál volna, ha véletlenül megkerül az óra, akkor lett volna más, amivel kifognak. Azt ne hidd, hogy szempillarebegtetve odaálltak volna eléd bocsánatért esedezni. Nem, akkor kezdődött volna az, hogy nem fürdesz, vagy nem mosol fogat, és büdösnek csúfoltak volna a suliban. Ez klikkesedési probléma volt, nem a lopás a központi gond, az a vád csak katalizátor volt.

Vannak ilyen emberek, akik erre képesek: megkeserítik az életed, és neked így kell, hátrányból, sokkal nehezebben előre jutni. Unfair, igen, de ne emészd magad, mert ahogy te, úgy bárki lehetett volna a célkeresztjükben. Most már tedd le ezt a súlyt, emléket és lépj tovább. Ha nem megy, beszélgess pár alkalommal pszichológussal - nagyon sokat tud segíteni.

2019. jún. 14. 17:00
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi véleményeket. A legrosszabb nem is a lopás volt, hanem azért, mert félresiklottak a tanulmányaim, amiket azóta is félek újrakezdeni.

Lehet úgy tűnik a szavaimból, hogy ostoba fiúk csínnyel, de nem.

Felnőtt, elvileg vallásos nők voltak egy egyetemi koleszban.

2019. jún. 14. 17:10
 4/4 anonim ***** válasza:
Mi tart vissza attól, hogy újra elkezdj tanulni, akár esti tagozaton? Akármitől is félsz, nem lehet rosszabb, mint a mostani állapotod, tehát nem veszíthetsz semmit! Ne hagyd tovább, hogy ez az ügy megkeserítse az életed. Kitartást kívánok.
2019. jún. 14. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!