Járt még valaki ebben a cipőben? Hogy oldottátok meg?
Sziasztok!
Elég sokáig voltak alvási zavaraim, soha nem tudtam elaludni hajnali 2-3-ig. Ez tavaly oldódott meg, amikor olyan munkahelyre kerültem, ahova bejárhattam 7-re dolgozni, így mire hazaértem és letudtam mindent, már 10-kor az ágyban voltam és aludtam.
Így ment ez 1 évig, beállt a normál rend, csak hétvégente voltam fent sokáig vagy ha szórakozni mentem, akkor egész éjszaka.
Múlt héten felmondtam, mert elegem lett a benti dolgokból és raktam félre annyit, hogy adtam magamnak 1 hónap szünetet, plusz még elmentem beiratkozni is egy 2 éves tanfolyamra.
Hiába keltem hétfőn korán és "dolgoztam" egész nap, takarítottam, főztem, mostam, kedden lenyírtam a füvet, fákat metszettem stb, azonnal visszatért az, hogy hajnalig nem bírok aludni. A munkahelyemen sem agyilag fáradtam le jobban, leszámítva a folyamatos idegbajt.
Egyszerűen képtelen vagyok elaludni, forgolódom, melegem van, ha kitakarózom fázom, idegesítenek a kintől jövő hangok amik eddig megnyugtattak.
Amikor végre elaludnék, akkor szomjas leszek, ki kell mennem a wc-re és most már olyan idegbeteg vagyok, hogy azért nem tudok aludni. Ráadásul a férjemet sem akarom felkelteni a forgolódással, így órák óta ülök a nappaliban és bámulom a telefonom.
Már próbáltam mindent, a meditációt, nyugtató teát, Valerianát, nagyjából mindent.
Ha korán kelek és későn fekszem le, akkor sem jobb a helyzet másnap este, maximum beérem 4 órás alvásokkal.
Van valaki hasonló helyzetben? Létezik erre valami jó megoldás?
Ugyanez vagyok, bioritmus kérdése. Olvass utána hajnali pacsirta - éjjeli bagoly dolognak.
Sulinál általában szenvedtem. Hiába keltem reggel korán, délután hulla voltam, de estére felébredtem és nem tudtam elaludni. Ez később melótól függővé vált, a mostani helyemen pont áttudtam tenni magam délutánosra. Így gond nélkül fent vagyok akár hajnali 4-ig is és másnap elég délben kelnem.
Átérzem a szenvedésed, pár trükköt már én is próbáltam. Ezek a meditációk, teák, hasonlók nálam sem működtek. 3 dolog jött be néha:
- Rövid, egyszerű sorozatok nézése. Pl. epizódikus gyerekmesék (Cartoon Network és társai) vagy ultragagyi realityk (Családi titkok, stb.) Ezeken semmit sem kell gondolkodni és kikapcsolják az agyat.
- Monoton tennivaló, amin nem kell gondolkodni. Gépen zenék rendezése, telefonos játékon hasonló dolgok.
- Rendrakás a szobámban.
Fuss a környéken napi rendszerességgel (ha először csak 10-20 méter az se baj), biciklizz, találj ki valamilyen sportolási lehetőséget.
Jó, hogy amikor be kellett járni, ment az alvás, annak ellenére is, hogy pl. volt amikor egész éjjel fentmaradtál. Arra lenne érdemes törekedni, hogy hétvégén is lehetőleg megközelítőleg ugyanabban az időpontban feküdj le, mint hétköznap, mert ez a hétvégi később lefekvés eléggé ki tudja zökkenteni a bioritmust.
Mondjuk nem hókuszpókuszokban kellene keresni a megoldást, hanem szakemberhez fordulni, ha ez neked gond...
Egyébként nálam is van ilyen csak fordítva. Egyre korábban ébredek, már 4 óra körül fent vagyok. De a barátnőm miatt 11 előtt alig-alig lehet lefeküdni. De egyre idegsebb vagyok, egyre korábban ébredek, egyre kimerültebb vagyok
Az a "baj", hogy a napi rendszeres testmozgás megvan. 3-4 órát biztosan sétálunk a kutyával, plusz rendszeresen futok, emellett eljárunk rendszeresen fallabdázni. Ma felástam a kertet, füvesítettem, holnap kerítést festek. :D egyszerűen nem tudom magam úgy kifárasztani fizikailag, hogy összeessek.
Heti 2-3 könyvet "megeszek", plusz most megint jelentkeztem egy tanfolyamra, ahova tanulni is kell sokat (számviteli).
Hiába érzem úgy néha, hogy fáradt vagyok, ahogy alvásra kerülne a sor, felébredek.
Azt már elfogadtam, hogy nekem a 4-6 óra alvás simán elég (egész életemben így volt).
Sorozatot nézek esténként, valaki javasolta privátban a szexelést, ebben sincs hiány. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!