Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csak szerintem nevetséges?

Csak szerintem nevetséges?

Figyelt kérdés

20 éves egyetemista, lassan végez az egyetemen. Otthon él a szüleinél. Egyetlen nap rendezvényen való díszelgést leszámítva soha nem dolgozott. Még mindig van "születésnapi pénze", "karácsonyi pénze". Ezeket szedi össze a szülőktől, nagyszülőktől, aztán elkölti ruhákra meg ilyesmikre.

Én nem tudom elképzelni, hogy így éljek. Nyaranta dolgozok már évek óta, kollégiumban lakok, van ösztöndíjam, amiből nagyjából meg is élek. Mindig restellek pénzt kérni a szüleimtől, ha rá vagyok szorulva.

2019. máj. 27. 18:03
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
72%
Ja, tiszta nevetséges, hogy nem mindenki egyforma.
2019. máj. 27. 18:08
 2/16 anonim ***** válasza:
89%

Ez inkább irigységnek tűnik a részedről. Megértem ha a családi helyzeted miatt nem kapsz/kaptál megfelelő anyagi támogatást, én sem mertem szinte soha pénzt kérni a szüleimtől, örültem ha valahogy épp kijöttünk hónap végén a pénzükből.

Nálam annyira nem volt rossz a helyzet, hogy muszáj legyen dolgozni, de nagyon sokat nélkülüztünk és én is otthon laktam. Mi lett az eredménye? Elvégeztem egy jó egyetemi szakot, találtam egy rendes munkahelyt és már jó ideje nem panaszkodhatok a fizetésem miatt.

Semmi nevetséges nincsen abban, hogyha valaki otthon él, inkább az egyetemre koncentrál munka helyett, mert nem mindegy neki, hogy 3 vagy 5 év alatt fejezi azt be és abban sincsen semmi nevetséges, hogyha a szüleitől, nagyszüleitől kap pénzt. Egyszerűen olyan helyre született, ahol ezeket megkaphatja. Neki ilyen lapokat osztott az élet, másnak meg más lapokat.

2019. máj. 27. 18:09
 3/16 anonim ***** válasza:
79%

Igen, csak szerinted.

Annyira erettnek hiszed magad, higy emiatt lenezd, de akkor lennel az, ha elfogadnad, hogy mindenki mas, es nem 30 eves, csak egy kis fiatal valaki, szinte gyerek, ahigy te is.

Van, aki maradhat gyesen is, masnak vissza kell mennie penz miatt. Egyiken se kell kiakadni.

2019. máj. 27. 18:23
 4/16 A kérdező kommentje:

Mi is megengedhetjük magunknak. Adnak pénzt, ha kérek. De nem szoktam. Nekem nagyon megalázó lenne, ha még 20 évesen is szülinapi pénzt osztogatnának.

Nagyon könnyű szakra jár. Nem is igyényel nagyon tanulást. Én mérnök leszek, sokkal többet tanulok. Ha ennyi időm lenne az egyetem mellett, dolgoznék.

2019. máj. 27. 18:41
 5/16 anonim ***** válasza:
Neked ez miert nem mindegy?Jah, bocs...igy lehetsz felsobbrendubb, mint o..remek
2019. máj. 27. 18:55
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Én 35 vagyok,de mamától szoktam születésnapi,névnapi pénzt kapni,mint minden unokája,dédunokája.Karácsonyra is,de akkor lényegében kicseréljük egymás pénzét.Anya szokott pipere holmikat venni,mi már inkább csak pénzt kapunk.
2019. máj. 27. 19:04
 7/16 anonim ***** válasza:
Szerintem se olyan gáz. Majd dolgozik még eleget, ha végzett. Ha megteheti, és igénye sincs rá, hadd élvezze még ki a "gondtalan gyermekkort".
2019. máj. 27. 19:08
 8/16 anonim ***** válasza:
Én így éltem 22 éves koromig, akkor kezdtem dolgozni. De szülinapi pénzt, kari pénzt azóta is kapok. Szüleim szeretettel adják. Nem ciki. 28/N
2019. máj. 27. 21:10
 9/16 A kérdező kommentje:
Igazából nekem az a legfurcsább, hogy ő elvárja, hogy kapjon. Én is kapok néha apukámtól, de nem mindig és nem várom el. Ő pedig következetesen számon tartja, előre számol vele, hogy majd a karácsonyi pénzébők ezt meg azt vesz... Mint a tízévesek a zsebpénzükkel.
2019. máj. 27. 21:20
 10/16 anonim ***** válasza:

egészségére.

Neki ez elég, beosztja ezt a keveset, nem is hülyeséget vesz valószínűleg.

Neked nem árt vele, akkor miért kattogsz így rajta??Nekem ez furcsább

2019. máj. 27. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!