Elitelendo es nevetseges ha valaki 3x valt szakot az egyetemen?
Jog-egeszsegugy-vissza jogra?
Kulso szemmel ettol hatarozatlanna valik es megbizhatatlanna egy ember?
21/L
hát, elég béna, meg rengeteg időpazarlás. 21 évesen már sokan diplomáznak. persze nincs értelme olyat csinálni, amit nem akarsz, pláne egészségügy.
Mégis miért mész vissza oda amit már egyszer otthagytál? Mi változott?
Tudod, ha én mindenki másnak a véleményére ennyit adtam volna, most hol lennék?
Elmondom: kb. sehol. Kezdődött ott, hogy mekkora hülye vagyok, hogy csak gimibe megyek, azzal nem érek semmit. Majd ott állok 18 évesen, és semmim nincs, nem hogy szakmunkásba mentem volna.
Aztán jött az, hogy mekkora béna vagyok, hogy még egyik tárgyból kettesem is volt érettségin, mit akarok én főiskolára menni? Csak elbénázok 4 évet a nagy semmiért.
Következő ilyen volt, amikor főiskolán az egyik szakomat leadtam. Mert hát mekkora hülye vagyok, hogy csak úgy eldobok 2 évet.
A főiskolát elvégezve, ameddig munkát nem találtam, elvégeztem egy programozó OKJ-t. Annak kapcsán is megkaptam, hogy mekkora gyökér vagyok, örökké csak tanulok, "mások már 16 éves korukban dolgoznak", stb, stb.
Aztán dolgoztam 3 évet, határozott idejű szerződéssel, majd mihelyett munkanélküli lettem, elvállaltam egy államilag támogatott rendszergazda képzést. Természetesen megint hülye voltam, miért tanulok ennyit, ahelyett, hogy elmennék gyárba, vagy Ausztriába szőlőt kapálni.
Most ötödik éve vagyok rendszergazda, és mily ironikus, pont a diplomám miatt - ami egyébként nem feltétele az állásnak - kapok jóval magasabb fizut. Ha mindenkire hallgatok, aki anno lehülyézett, valószínű most napi 10 órát robotolnék egy asztalosműhelyben vagy a szalag mellett, kevesebb, mint feleennyi fizetésért. Arról nem is beszélve, hogy a mostani munkámat szeretem.
Hogy van, aki szerint béna, határozatlan, életképtelen vagyok? Legyen az a véleménye, joga van hozzá. Én akkor is a saját életemet élem, és nem attól leszek boldog, ha vadidegenek kívánalmait követve elbénázom az életemet.
A 7. hozzászólóval totál egyetértek. Hasonlóan „bénáztam” én is a tanulmányaimmal, s végül – milyen érdekes – mindről az derült ki, jó döntés volt, még az olyan dolgoknak is, amelyek teljesen össze nem illőnek tűnnek, később kiderült, hogy pluszt adnak a tök más szakmámban.
Azt gondolom, igen sok ember van, aki nem tudja 20 évesen, hogy mit szeretne valójában csinálni, és ezzel nincs semmi gond. A gond az, ha valaki beleragad valamibe, amit nem szeret, és kínlódik élete végéig.
Szerintem semmilyen tanult dolog „nem vész kárba”, csináld végig valamelyik szakodat, és ha rájössz a végére, hogy mégsem tetszik, akkor majd tanulsz/csinálsz mást. Fontos tudnod, hogy sok ember lesz az életedben mindig, akik vissza akarnak húzni, talán nem rosszindulatból, de nagyon nem bírják az „átlagtól eltérő” dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!