Még egyértelműen gyerek. De ez nem azt jelenti, hogy nem hozhat saját döntéseket.
Inkább kamasznak mondanám.
Igen.
Hiszen nem tapasztalja az igazi felnőtt életet, teendőket.
Sok huszonéves is van, kikre simán mondani lehet a "gyerek" kifejezést 😉
+ a szülők számára mindig is gyerekek maradunk 😂
19-20évesen vágtam bele az életbe s próbálgattam szárnyaimat.
Szezonokra elmentem dolgozni, magamat tartottam el, egyre messzebb merészkedtem. Csak az első kilépéskor segítettek szüleim, amit első fizuból vissza is adtam.
3-4évig újabb helyekre utaztam, tapasztalatot szereztem, kialakítottam magamban, miket nem szeretnék s miket igen.
Kiépítettem célokat s haladtam utamon s megyek os felfele ahogy tudok.
Nem tudom te hogy vagy pl a pénzzel, de a fent említett 17éves koromban volt egy alkotási projektem, amivel a szüleim fizetését majdnem felül múltam - csakhát gyerek aggyal akkoriban feléltem.
Benőtt a fejem.
Vállalkozást indítottam s a célok milliós értékekben alakulnak.
Az átlag 16-17 éves tanulgat, a bulizósak össze-vissza járnak, a fiatalok zömében tartás nincsen, saját kis rózsaszín burokban élnek s szülő tartja el - persze, hogy gyerek.
Az más ha bizonyos dolgokban érettebben gondolkodik pár kivételes tizenéves, de ők is gyerekek, hiszen nem tapasztaltak a nagybetűs életben.
Pl egyik napról a másikra magukra maradnának, nem tudnának magukkal mit kezdeni.
A mentalitásról nem is beszélve.
Anno pl a fent említett bevételemet pár ismerőssel elnyaraltuk (1hónap) - találtunk olcsón a balaton mellett helyet. Fürödtünk, sportoltunk és esténként a kertben sütögettünk.
(míg az akkori korunk beliek be voltak állva, részegeskedtek..stb - ami belőlünk csak undort váltott ki. Ez miatt ki voltunk közösítve s egymásra találtunk.)
Mégkevesebben vannak azok akik tudják, nagyobb korukban pl mivel szeretnének foglalkozni.
Nagyon sok személyiség s gondolatmenet van jelen tizenéveseknél is, de a tényen nem változtat: Gyerek még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!