Lexikális tudásban szerintetek is sokkal okosabbak a mai fiatalok, mint amikor a szülők/nagyszülők voltak fiatalok?
A nyelvekhez jobban értek, mint bárki más a családban, és igen, valószínűleg azért, mert ezek megtanulására több lehetőségem volt.
Édesanyámnak van gyorsgépelői képesítési, "jobb" is, mint én, de igen, a fiatalok többségének ezek alapvetőbb dolgok.
Viszont vannak dolgok, amikhez az idősebb generáció jobban ért. Én pl egy cérnát alig tudok befűzni, de a 91 dédnagymamán gyermeki könnyedtséggel varr meg bármit.
Neki ez volt fontos, hogy tudja amikor 18 volt, nekem az, hogy több nyelven beszéljek (jó, ez nem mindenkinek, de továbbtanulásomat nézve nekem nagyon fontos).
Mindenkinek más volt fontos, amikor fiatal volt, idősebb korban elsajátítani valami teljesen újat pedig nem könnyű feladat.
18/L
Valaki igen, valaki nem.
Nincsen új a nap alatt.
Mert bizonyos dolgok feleslegessé váltak az évek során, elavultak lettek. Viszont ezzel a magyar oktatási rendszer nem tudott lépést tartani.
Viszont a mai fiatalok sokkal alkakmazkodóbbak a modern dolgokhoz, és mivel ez a jövő, ez számít.
"Mert bizonyos dolgok feleslegessé váltak az évek során, elavultak lettek. Viszont ezzel a magyar oktatási rendszer nem tudott lépést tartani."
Rengeteg dolog viszont nem vált feleslegessé, de arról sincs semmi fogalmuk. Az alapműveltség alsó határát épphogy megsúrolják.
"Viszont a mai fiatalok sokkal alkakmazkodóbbak a modern dolgokhoz, és mivel ez a jövő, ez számít."
Alkalmazkodóbbak mivel modern környezetben nőttek fel. Ez nem azt jelenti, hogy a lexikális tudásuk nagyobb. Sőt... mivel modern környezetben nőttek fel és élnek, ahol a létezik a google ami mindent megválaszol nekik pár másodperc alatt, így nincs is szükségük a lexikális tudásra, kivéve azzal az egy dologgal kapcsolatban amit felsőoktatásban tanulnak. Elég magabiztosan tudom azt mondani, hogy ilyen szintű mélyponton nem volt még soha az emberek lexikális tudása mint most.
Kedves kérdező, feltételezem, hogy te a fiatalokhoz tartozol, sőt, megkockáztatom, hogy azok közé, akiknek a lexikális tudása nem túl gyenge.
Ettől függetlenül, ha a átlagot nézzük, sajnos a helyzet az, hogy a többsége a fiataloknak... nem a legjobb emberanyag. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!