Akik messze laktok a munkahelyetektől, hogy élitek meg mentálisan, anyagilag, stb?
Azert 45 km nem ilyan veszes:D...
Amerikaba azert ne koltozzenek a barataid. Ott tobbet is utazol a munkahelyedre ha jo helyen elsz es nem a gettoban ;)
55 kilométerről járok be, otthon lakom a családi házban. Tervezek közelebb költözni, de idegennel nem akarok együtt élni, akkor inkább már ingázom. Busszal járok, a munkahelyemen fizetik az utazás nagy részét, úgyhogy a fizetésemből csak kevés megy a bérletre. Időben nem kevés, de engem legtöbbször pihentet a buszon töltött idő. Addig azt csinálok, ami jólesik, olvasok, zenét hallgatok.
Nem a legkényelmesebb dolog, de ki lehet bírni, hozzá is lehet szokni.
6-os vagyok. Igen a házak ára sem utolsó szempont, főleg ha amúgy a környék rendben van. Én is szívesebben gyűjtök előre mondjuk egy lakásra vagy házra, mintha most az életem elején elrontanám a jövőmet hitelekkel, mikor azt sem tudom, hogy 5 év múlva is ott fogok-e dolgozni, ahol most, vagy az akkori helyzetben mást döntenék. Az albérlet meg sehol sem olcsó, még lakótársakkal is rengeteg pénzt ki kell rá fizetni, ráadásul a saját házra fizetett törlesztő előbb utóbb elfogy, az albérletet meg fizetheti valaki, amíg ott él.
Sok kérdést láttam itt is arról, hogy valakit azért szóltak le, mert otthon lakik, és nem kezdett még külön életet pénzbeli vagy más okok miatt, és sokan mintha azt támogatták volna, hogy inkább lakjon egy egérlyukban vagy költse a teljes fizetését a lakhatásra, csak költözzön el otthonról. Ezzel nem értek egyet. Szerintem nem éri meg az egész, ha utána valaki úgy él, hogy féretenni sem tud, és még mondjuk a lakótársak vagy a lakás sem a legjobb. Nekem is többen mondták már, hogy mennyivel jobb lenne a városba költözni, de a pénz mellett nekem az sem utolsó szempont, hogy nem szeretem a tömeget, nagyon jólesik este hazamenni a nyugis faluba.
Lehet, hogy kicsit hosszú lettem, bocsi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!