Ha egy ember mentálisan beteg, de ezt nem hajlandó elismerni, mit lehet tenni? Kényszerkezelés?
Egyrészt a megntális betegség gyüjtöfogalom, az enyhe depresziótól az anorexiánt keresztül a közvészélyes skizofrénig minden beletartozik. Ezek jó része semmiféle kezelést nem igényel, kivéve, ha az illetönek gondja van az állapotával.
Másodszor a mentális betegségröl csak akkor lehet beszélni, ha ezt megfelelö szakember alapos kivizsgálások után megállapította, az, hogy neked például nem tetszik apád viselkedése, nem megfelelö alap ilyen kijelentésre.
Harmadszor a komolyabb mentális betegségekben szenvedök többségének nincs betegségtudata, ez nem különösebben ritka eset.
Negyedszer kényszerkezelni felnött embert csak akkor lehet, ha gondnokság alá lett véve, amíg cselekvöképesnek van nyilvánítva, addig jogában áll mindenféle kezelést elutasítani.
Egyetlen kivétel, ha valaki akut veszélyhelyzetet okoz, ha ilyenkor kihivják hozzá a rendörséget, ök bevihetik szakorvoshoz, ahol lenyugtatják, de másnap már saját felelöségre kijöhet onnan, ha nem egyértelmüen közveszélyes állapotban van.
A válaszodat írd le még egyszer, érthetöen, mert valami összekeveredett benne!
Mi az, hogy "vissza akar kapni" - mi vagy te, egy tárgy????
Másodszor a mentális betegségröl csak akkor lehet beszélni, ha ezt megfelelö szakember alapos kivizsgálások után megállapította,
Nyílván nem tudja még állapítani szakember, mert nem hajlandó elmenni
És azért írtam gyűjtőfogalmat" mentális betegség" mert én nem tudom megálapítani hogy mi a konkrét baja
Nem kell átfogalmaznom. Sajnos igen, ő úgy gondolja, hogy mindig minden úgy kell történjen ahogy ő gondolja. Mindenki ellene van. Ő az exem
Egy bántalmszó kapcsolatban éltem vele, amiből nagyon nehezen szabadultam meg 4 évvel ezelött. De sajnos még mindig zaklat
Te nem tudsz semmit tenni orvosi szempontból.
Viszont feljelentheted zaklatásért és kérhetsz távolságtartási végzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!