Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Se munkám, se párom, csak...

Se munkám, se párom, csak adósságom van. Mit csináljak? Valaki hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés

Tavaly November óta nincs tartós munkám.Próbanapjaim voltak, de valahogy egyik sem jött össze.Vagy nem bírtam, vagy én nem kellettem. Volt egy mellékállásom (pár órás napi meló, havi potom bérért), de jól jött az is, de aztán feladtam egy biztosnak ígérkező munkáért, ám most annak is vége. Én igyekszem, de hiába, ha sehol semmi nem elég! Igaz, a fizikai munka nem az erősségem és nem vagyok "pörgős" meg szófosó sem, de mindenhová ilyen kell, úgy látom. Érettségim sajnos nincs, csak szakmunkásképzőt végeztem, így sajnos nincs esélyem normálisabb állást találni. Mikor volt rá módom, két helyen is dolgoztam, 125-140000 között kerestem, spórolósan élünk lányommal, de még néha így is sakkozni kellett a számlákkal, ha olyan "luxusra" akartunk néha költeni, mint pl ruhák, kirándulás. Így keletkezett az adósság, ami nem milliós összeg, de

egy álláskeresőnek sok kigazdálkodni. Ezek miatt stresszes vagyok, éjjel, álmomban is ez foglalkoztat, a munkahelyi kudarcok miatt kezdem teljesen értéktelennek érezni magam és nem látok kiutat. Talán a diliház lesz az egyetlen megoldás, nem kell sok hozzá. Mit tegyek? Lányom javasolta, hogy menjek hajóra, van tapasztalatom szobalányként. Ötletnek jó, de egyedül nem merek nekivágni, biztos nyelvtudás nélkül.

42/n.

2019. ápr. 17. 07:10
 1/5 anonim ***** válasza:

A környéken nincs valami 3 műszakban végezhető bármilyen munka?

Itt mifelénk még az is tud dolgozni, aki még két értelmes szót se tud kinyögni, annyi gyár, üzem épült. Főleg elektronikai cégek, buszok viszik szinte házhoz a dolgozókat.

2019. ápr. 17. 09:33
 2/5 anonim ***** válasza:

Nekem egész eddigi életemben nem volt még munkám. 19 évesen érettségiztem, aztán egyetemre mentem tanulni, de nagyon-nagyon melléfogtam a képzésekkel, teljesen haszontalan diplomákat szereztem. Mellette próbáltam dolgozni, de semmi nem jött össze. Egyszer elmentem interjúra diákmunka miatt egy call-centerbe, a diákszövetkezetnél azt mondták, hogy nagyon kedvesek és mindenkit felvesznek, aztán engem meg elkezdtek cikizni, hogy miért ezt a képzést választottam egyetemen, meséljek már az eddigi életemről, miért nem voltam még eddig diákmunkán (pedig az még egyetem elején volt, szóval elég fiatal voltam). Végül elküldtek, hogy másnap biztosan értesítenek, de nem lett belőle semmi. Aztán próbálkoztam az önkormányzat által hirdetett diákmunka programban, bejelöltem hogy bármit elvállalok, amit csak ajánlanak, egy ügyintéző nő dühösen elvette a lapot meg motyogott magában valamit, hogy miért nem dolgoztam eddig, aztán oda sem vettek fel. Próbálkoztam másik diákszövetkezetnél, az irodájukból elküldtek, hogy előbb interneten vigyem be az adataimat a rendszerbe, ők azt pár nap alatt ellenőrzik, majd menjek vissza akkor...megcsináltam amit kértek, de bármikor kérdeztem rá, még nem ellenőrizték...

Volt olyan munkaközvetítő iroda, ahova be sem mentem, már ordította a nő, hogy nincs munkájuk, ne is menjek be. Hogy ha interneten jelentkeztem valahova, onnan sem reagáltak vagy csak hónapok múlva, hogy sajnos nem rám esett a választásuk.

Az egyetemmel fél éve végeztem, azóta próbálok munkát találni, de teljesen esélytelennek érzem, már beletörődtem, hogy soha nem lesz munkám. A "szakmámban" sajnos kizárt, hogy elhelyezkedjek, de próbálkoztam takarítóként, eladóként, adminisztrátorként, recepciósként, ügyfélszolgálatosként, gyári munkásként, leltározóként, minőségellenőrként, laboránsként stb elhelyezkedni, de sehova nem vesznek fel, bármit csinálok. Biztosítóhoz is próbáltam bekerülni, de azonnal elutasítottak ott is. Az egyetem alatt is csak nagy nehezen találtam gyakorlati helyet, de ott is flegmáztak velem, semmibe néztek, kérdezgették, hogy ezzel a diplomával mit akarok majd kezdeni, biztos nem lesz vele munkám stb. Nem értem miért kell egyetlen rossz döntés miatt ennyire ellehetetleníteni az embert.

25/F

2019. ápr. 17. 10:45
 3/5 anonim ***** válasza:
Ja és a legelkeserítőbb az egészben, hogy vannak ismerőseim, akik ugyanezt a képzést végezték el és ugyanúgy nem dolgoztak egyetem mellett, simán bekerülnek az első helyre, ahova jelentkeznek...elküldik neten az önéletrajzukat, aztán a következő héten már kezdhetnek is. Én meg bárhova jelentkezek, semmi esély..
2019. ápr. 17. 10:49
 4/5 A kérdező kommentje:

Hát, fura dolog ez...az biztos, hogy szerencse is kell hozzá.De milyen diplomád van, ha megkérdezhetem?

Én már nem hiszek a tanulásban sem. De ha meglenne az érettségim kegalább, azzal elégedett lennék, talán annyit elérnék, hogy bekerülök valami irodába, vagy ügyfélszolgálatosnak, stb...Szóval ami nem fizikai munka és nem 16 óra/nap. Bár nem ez érdekel, de jobb, mint takarítani.

Viszont szmoran láttam, amikor pl hotelben dolgoztam, hogy felsőfok képzéssel rendelkező, csinos, fiatal lányok is ott güriztek szobalányként (ők azóta kimentek külföldre és jól élnek), bár húsüzemi munkások, de jól keresnek.

A megyi könyvtárunkban a vezetőség kivételével minden dolgozó közmunkás.

És még sorolhatnám, mennyire nem könnyű mostanság sokszor annak sem, aki pedig tanult.

A képzésekkel is nagyon kell vigyázni. Akár felsőfok, akár szakmunkás vagy egyetemi, mert van egy csomó képzés, aminek semmi értelme nincs, csak elindítják, mert úgyis lesz, aki megfizeti. Az oktatás is csak a pénzre megy.

2019. ápr. 17. 11:47
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elkeseríteni, de érettségivel sem vesznek fel irodai/szellemi munkára, esetleg akkor ha nagyon erős nyelvtudásod van mellé vagy protekcióval rendelkezel. Diplomával sem vesznek fel irodai munkára, hogy ha nem szakmába vágó a végzettség, de még akkor is tapasztalatot kérnek mellé.

Igazából ha nem tudsz szakmában elhelyezkedni a végzettségeddel, akkor a fizikai munka jöhet csak számításba...kivéve a fent sorolt eseteket. De még oda is nagyon nehéz bejutni, mert nem szeretik a diplomásokat ezeken a helyeken. Főleg ha egy átlagos fiatal férfi vagy, nem pedig egy csinos, fiatal nő.

2019. ápr. 17. 13:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!