Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Abszolút nem látom értelmét...

BlackWolf0128 kérdése:

Abszolút nem látom értelmét élni. Valaki hasonló helyzetben?

Figyelt kérdés
Eddig találtam apró örömöket, mostmár nem.Csak a rossz dolgokra emlékszem kiskoromtól kezdve.Gyerekkoromban rengeteg tragédia történt a családban.Aki a legjobban szeretett már 9 éve halott.Teljesen magamra maradtam.A világot egy teljesen romlott helynek látom,az emberek döntő részét undorítónak talàlom.Erre számos indokot is fel tudnék sorolni,de nem most.Mások problémáit szinte mindig könnyen megoldottam,de a sajàtjaimat nem tudom.A pszichológusokban nem bízom,mivel akihez jàrtam,a szavaimat àtfogalmazta és a szüleim válásán anya ellen hasznàltàk fel.Szörnyű dolgok hangzottak el,melyeknek a valósàghoz nem volt közük.Apa rengetegszer verte anyát a szemem előtt és ezen sem tudom túltenni magam.Esetleg valaki, aki idősebb és átélt hasonló dolgokat? 18/fiú

2018. jún. 5. 20:22
 1/6 anonim válasza:
100%
Szintén egy 18 éves fiú írja hasonló helyzetben vagyok bár nálam ennyire nem durva, de azt tanácsolom szedd össze magad és menj egyetemre, koleszba, új élet, új barátok vagy menj el dolgozni és bérelj lakást egy olyan helyen ahol van élet és pezsgés. Ha van hobbid csináld rendszeresen, hogy lekösd magad!
2018. jún. 5. 20:33
 2/6 A kérdező kommentje:
Munkàra gondoltam én is,de még nem jutottam el odáig,hogy hosszabb távon emberek között tudják maradni.Egyetemre több okból nem jelentkeztem.Lakást viszont szeretnék.
2018. jún. 5. 20:40
 3/6 anonim ***** válasza:
68%

velem is történt ez-az

-nagyon bírtam apámat de kiskoromban elkezdett inni (rokonok irigysége és üzleti gáncsai miatt)

-ebből kifolyólag még jól le is hurrogták a szemem láttára, fülem hallatára (fájt, kevergett bennem az egész ügy de továbbra is tiszteltem őt)

-a tízes éveim elején diagnosztizáltak nálam egy akár onnantól 5 éven belül veseelégtelenséget okozó betegséget

-pár évvel később el kellett kezdenem mindkét oldalon hallókészüléket viselni mert nem boldogultam a suliban (kiközösítések, beszólások)

-ment tovább az élet, vállalkozásba kezdtem, ennek kapcsán:

-egy hatósági engedélyt nem akarództak megadni sőt ordibáltak velem a saját házunkban (végül meglett)

-a tesóm megrövidített cirka 20 mill forinttal

később fejlesztettem, pályáztam, ekkor

-egy pályázatíró felvette rá a lóvét de nem adott be egy 5 mill eurót érő innovációs pályázatomat...így nyilván nem derült ki hogy kell-e a világnak az ötletem

nagyjából ennyi..

mit eredményezett ez nálam?

azt hogy én sem kimondottan szeretek élni..soha nem ölöm meg magam de ha holnap kell befejeznem akkor örültem a szerencsének...

viszont amíg vagyok alkotok, dolgozok nem érdekel, hogy kinek vagy milyen haszonnal

azt is kinőttem hogy féltsem az ötleteimet..épp most szanálom és a nagy részét leközvetítem azoknak akiket konkurenciaként elnyomtam volna...csinálják meg, hívjanak meg egy kávéra mikor bejött azt pá

egyedül az fáj, hogy a betegségeim habár súlyosak nem egykönnyen kiszúrhatóak..így nagy önfegyelem és tudatosság kell hogy elengedjek bármiféle flörtöt és én magam se görcsöljek nőügyeken...tudom hogy még a szóba elegyedés fázisában kell elvágnom saját magam a hölgy szemében mert úgysem hagynám hogy egy betegséget örökítő emberrel próbáljon vki boldog lenni...

remélem elhiszed, hogy nem kamu és talán vmit segít..

szerintem élni kell.

25f

2018. jún. 5. 20:56
 4/6 A kérdező kommentje:
Azta.Nem semmi dolgok ezek.Persze,hogy elhiszem,van egy hozzád hasonló ismerősöm.Szeretek ilyenről hallani,akik a súlyos betegségeik ellenére is tovább élnek és alkotnak.Ràadásul élő bizonyítéka vagy annak,hogy vannak még emberek a világon,akik igenis jók.Egyrészt sajnàlom,hogy így alakult,másrészt öröm olvasni,hogy milyen kitartó vagy :)
2018. jún. 5. 21:02
 5/6 A kérdező kommentje:
Ezzel a "nem ölöm meg magam,de ha meghalok örülök" dologgal pedig nagyon tudok azonosulni.
2018. jún. 5. 21:07
 6/6 anonim ***** válasza:
79%
Hát ha nem találsz apró örömöket akkor keress egy nagyot, kezd el az egyetemet, menjél dolgozni, kezdj el edzeni a nyáron, szerezz barátnőt, tedd le a jogsit, ha már megvan akkor vegyél kocsit magadnak, azért is meg kell dolgoznod. Vagy vegyél motort. Ha meg egyetemre mész akkor válassz olyat amit szeretsz csinálni. Kapásból felsoroltam neked egy csomó dolgot, ne már hogy 1 ne legyen amiért nem akarsz küzdeni...
2018. jún. 5. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!