Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ha jön a postàs és hoz nekem...

Ha jön a postàs és hoz nekem levelet akkor mi lesz ha nem veszem àt? Söt elzavarom?

Figyelt kérdés
Ha tegyük fel pont kint vagyok az udvaron és meglàt(falu). Mi lesz ha megmondom neki nem veszem àt és ha akadékoskodik akkor elzavarom??

2019. ápr. 15. 11:35
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Megtagadhatod a levél átvételét. Ilyenkor visszamegy a feladónak "az átvételt megtagadta" jelzéssel. De vigyázz, mert a levél tartalmának nem ismerete nem ment fel a következmények alól.
2019. ápr. 15. 11:40
 2/9 anonim ***** válasza:
92%
Aztán konkrétan mi értelme nem átvenni? Ha hivatalos levél és nem veszed át, akkor az egy dolog, hogy nem vette át felirattal visszaküldik, az meg egy másik, hogy a feladó konkrétan átvettnek kell hogy tekintse
2019. ápr. 15. 11:43
 3/9 anonim ***** válasza:

Miért nem akarod átvenni, ha saját nevedre szól, ráadásul ajánlott, vagy tértivevényes? Abból csak neked származhat bajod.

Én csináltam már ilyet, de olyan illető levelét nem vettem át, aki rég nem lakott már a lakásban. Ezt meg is mondtam a postásnak. Annyit mondott, semmi gond, visszaviszi. De a te helyzeted más.

2019. ápr. 15. 12:07
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Attól még kézbesítettnek tekintik...
2019. ápr. 15. 12:07
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Még annyit. A postás nem fog akadékoskodni, mert kb. pont leszarja, úgyhogy nem kell elzavarnod.

Minden, ami a levélben szerepel, az a te felelősséged, ha átveszed, ha nem. Értesítőt nem hagy a postás, mert te otthon tartózkodtál, megtagadhatod az átvételt, de onnantól kezdve nem a postás feladata a te ügyeddel foglalkozni. Vissza a feladónak, és kész. Azért érdekelne, milyen levelet nem vagy hajlandó átvenni. Mert annak nyoma van, hogy kézbesítette. Főleg, ha ajánlott és/vagy tértivevényes hivatalos levél.

2019. ápr. 15. 12:12
 6/9 anonim ***** válasza:
71%
Miért ne vennéd át? Mitől félsz ? Eljárás alatt vagy? Adósságod van? Egyiknél se menetesít ha nem veszed át a hivatalos levelet. Az meg hogy elzavarod a postást... Na arra rába.szhatsz ha erőszakosan lépsz fel.
2019. ápr. 15. 12:16
 7/9 anonim ***** válasza:
30%

Persze, javaslom a légpuskát!

Egy-két alkalom, és többet nem jön arra.

2019. ápr. 15. 12:34
 8/9 anonim ***** válasza:
73%

Visszamegy a feladónak,szóval ennyi erővel át is veheted és el is égetheted, ha ennyire félsz a tartalmától.

Így legalább nem nehezíted meg egy kívülálló munkáját a saját magánéleti szenvedéseiddel.

2019. ápr. 15. 13:50
 9/9 anonim ***** válasza:
"Elzavarhatod" de annak az lesz a következménye hogy amikor várnál egy küldeményt akkor sem fogja kivinni hanem egyből max.az értesítőt fogja bedobni és mehetsz a postára sk.bármilyen messze is van...
2019. ápr. 17. 17:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!