Illik elmenni az osztályfőnököm édesapjának a temetésére?
Azt gondoltuk az osztállyal, hogy veszünk koszorút, rajta egy szalaggal, amelyen rajta lesz az osztály neve. Két ember az osztály képviseletében elmenne a temetésre.
A Tanárnő nem hozta fel a témát, hogy elhunyt az édesapja, de mi úgy gondoltuk, hogy ez megjár.
Szerintetek elmehet rá az a két ember? Illik elmenni így?
Akik sokan nem-et írnak. Megkérdezem, pl ha munkatársatok hozzátartozója hal meg, annak sem küldtök koszorút, vagy mentek a temetésre egy két ember esetleg?
Nekem ez azért furcsa, mert az én munkahelyemen az a szokás, hogy gyüjtünk borítékba pénzt, képeslapra mindenki ráírja a nevét, ezt a csoportjából valaki oda adja neki, és aki közelebbi kapcsolatban volt vele, elmegy a temetésre, persze ha nem nagyon messze mondjuk 200 km-re van. Amikor a szüleim meghaltak, a közvetlen főnököm, és akikkel egy szobában dolgozok mind eljöttek a temetésre, és még azok is akikkel barátibb a kapcsolatom az osztályon.Szerintem küldjetek koszorút, és menjen el 1-2 ember az osztályból. Még ha nem is tőle tudjátok, jól fog esni neki :)
Utolsó!
Egy tanár és a munkatársam marhára nem egy kategória. Mellesleg nem, nem megyek el a munkatársam hozzátartozójának a temetésére se, ha nem ismertem, pláne nem, ha nem is a muhnkatarsamtol tudom , higy meghalt és koszorút se küldök neki. Max ha úgy jön ki, akkor kifejezem a részvétemet, ha találkozunk.
Lélektelen egy népség vagyunk. Nem tiszteltek se élőt, se halottat sokan, utáljátok a saját családotokat.
Ezen az oldalon tényleg az alja gyűlik :(
25!
Hát inkább az a lelketlenség, hogy vadidegen, sosem látott ember temetésére akar valaki elmenni, pláne hogy nem is hozzatartozotol tudja, hogy az állató meghalt. Enyni érővel menj ki a temetőbe és vigyel minden egyes temetesre koszorut, meg nyilváníts részvétet mindenkinek.
"Tudod, ahogy Te állsz másokhoz, Te is azt kapod vissza."
Remélem is. Nem megyek idegenek temetésére, az én rokonaim temetésére se jojjenek idegenek
Én is azok táborát erősítem, akik szerint ne menjenek el.
A fent leírtakon kívül még pár indok
1. a temetés az elhunytról kell, hogy szóljon. Nem a lányáról. Az osztály nem a halott tiszteletére akar elmenni, hanem a lányának vigasztalására... Szerintem az apuka halála nem a tanárnőről szól, szóval én még kb tiszteletlenségnek is tartom emiatt elmenni egy vadidegen temetésére, akiről nem tudnak semmit, így a gyászt sem tudják átérezni. Temetésre az menjen, aki átérzi a gyászt, és az elhunytra tud gondolni. Nem a tanárnőjére...
2. azt sem tudhatjuk milyen viszony volt köztük, közel nem biztos, hogy olyan jó, és így is rendkívül kellemetlen helyzetbe hozhatjuk a tanárnőt
Amúgy aki elmenne, az fogadjunk, hogy falun vagy kisvárosban él... nem akarok sértő lenni, de ott divat ez az üssük bele az orrunkat mindenki életébe és menjünk el mindenhova viselkedés. Bár ott részben még meg is érteném, mert ha tényleg mindenki ismeri a másikat, így mondjuk a diákok tényleg ismerték a bácsit, akkor oké...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!