Illik elmenni az osztályfőnököm édesapjának a temetésére?
Figyelt kérdés
Azt gondoltuk az osztállyal, hogy veszünk koszorút, rajta egy szalaggal, amelyen rajta lesz az osztály neve. Két ember az osztály képviseletében elmenne a temetésre.
A Tanárnő nem hozta fel a témát, hogy elhunyt az édesapja, de mi úgy gondoltuk, hogy ez megjár.
Szerintetek elmehet rá az a két ember? Illik elmenni így?
2019. márc. 19. 23:04
11/32 anonim válasza:
Voltam ugyanebben a helyzetben. Mi nagyon közvetlen kapcsolatban voltunk az osztályfőnökkel, megosztotta a magánéletét és szívesen hallgatta a miénket is. Mi koszorút küldtünk, személyes megjelenés nem volt, már csak azért sem, mert apukája vidéken élt, kb 150-200kmre és a temetés is ott volt. Nagyon hálás volt, hogy gondoltunk rá és küldtünk koszorút. Szerintem ezzel nem lehet túlzásba esni és megsérteni se. Elmenni már nem biztos hogy indokolt lenne.
12/32 anonim válasza:
Vadidegen temetésére elmenni nem kell. Koszorút se kell küldeni. Pláne, ha a tanár nem is említett e, hogy elhunyt ah édesapja.
14/32 anonim válasza:
Koszoru se kell, mit irnanak ra? Bucsuzik a 11.a, aki nem is ismerte a halottat?..
15/32 anonim válasza:
Nem tesztek vele rosszat, ha küldtök egy koszorút és két ember elmegy. Bár az, hogy elmentek akár el is hagyható, de szerintem egy koszorút simán érdemes küldeni.
16/32 anonim válasza:
Annak idején hárman elmentünk a férje temetésére, képviselve az osztályunkat. Nagyon jól esett a tanárnőnek, hogy ott voltunk, de nekünk a kapcsolatunk is jó volt. Szerintem a kapcsolatotok alapján döntsetek.
17/32 anonim válasza:
Szerintem, ha csak úgy véletlenül tudtátok meg, hogy meghalt az édesapja és nem tőle, akkor nem illik elmenni. Ha akarta volna, elmondja nektek.
18/32 anonim válasza:
Furcsállom a sok igenlő választ...nálam egyértelmű, hogy nem. Nem ismeritek, nem vagytok odavalóak, és ha még csak nem is a tanárnő mondta nektek a hírt, nem sok közötök van a magánéletéhez. Ha én lennék a tanárnő adott esetben, nekem kínos lenne, hogy ott álltok, ne adj isten végignézitek, ahogy összeroppanok és sírok (amit nyilván nem akar az osztálya előtt)... Biztos fog mondani egy kényszeredett köszönömöt, de én azon a véleményen vagyok, hogy hagynám a tanárnőt inkább élni az életét, és nem mennék el...
19/32 anonim válasza:
Egyértelműen NEM. Az a magánélete, semmi közötök hozzá.
Roppant kínos, és nem odavalóak vagytok egy ilyen helyzetben.
Nem értem hogy merül fel valakiben hogy el kéne mennetek...
20/32 anonim válasza:
Nem csak annak a temetésére illik elmenni, akit személyesen ismersz. kolléga, szomszéd, barát hozzátartozójának halálakor a részvét kifejezése az, hogy ott vagy...
14, a koszorúra simán ráírathatják, hogy Őszinte részvéttel búcsúzunk, mi ezzel a bajod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!