Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ki felelős a te életminőségedért?

Ki felelős a te életminőségedért?

Figyelt kérdés
Válaszodat indokold, légy szíves. Köszönöm a válaszadásra szánt idődet! (Senkit nem pontozok le.)
2019. márc. 15. 10:13
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Értem. Köszönöm.

Mások véleményére is kíváncsi vagyok ám!

2019. márc. 15. 11:02
 12/18 anonim ***** válasza:
Én vagyok felelős az életemért és az életminőségemért, nem tudom mit kell még ezen indokolni. Nekem kell önismeretetg szereznem, nekem kell megfelelő döntéseket hoznom, nekem kell tanulnom, küzdenem, nekem kell célokat kitűznöm és mindent megtennem, hogy kihozzam magamból a legtöbbet a lehetőségeimhez mérten. Ha én nem teszem meg, senki nem teszi meg helyettem. Én abban hiszek, hogy az ember akkor lesz felnőtt, amikor teljes felelősséget vállal az életéért, a döntéseiért és mindig a megoldásra törekszik ahelyett, hogy elmerülne az önsajnálatban vagy elkezdene másokat okolni a sikertelenségéért.
2019. márc. 15. 11:04
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

60% Én: én hozom meg az alapvető döntéseket.

20% Szülők, család, neveltetés: Ha rossz a neveltetés rossz személyiség és értékrend alakul ki, illetve a család biztosította anyagi háttér se teljesen mindegy. +örökletes betegségek, felelőtlen szülőség (PL anyám még a terhessége alatt se tette le a cigit)

20% Környezet: Iskolai terrorizálás, gazdasági helyzet, bűnözés, bűnszervezetek, egészségügy, Szerencs/balszerencse, pl lehetek én akármennyire egészségmániás ha rám támad egy cigány csürhe és halálra ver vagy megkésel, vagy lelő valami kattant az utcán, vagy magánvállalkozásba kezdek és egyből megkörnyékez a helyi maffia védelmi pénzt követelve, vagy elég egy hülye felelőtlen sofőr aki miatt balesetet szenvedek és oda az egyék végtagom vagy akár az életem.

A százalékok becsültek, csak írtam egy szerintem kb százalékot.

2019. márc. 15. 11:05
 14/18 anonim ***** válasza:
egyik*
2019. márc. 15. 11:07
 15/18 anonim ***** válasza:
Gyermekkorban nyilván a szülei felelősek az adott egyén életminőségéért, később már saját maga, illetve az állam vezetői, ahol él.
2019. márc. 15. 12:25
 16/18 anonim ***** válasza:
Jó gondolatébresztő ez a kérdés. Én vagyok a felelős és az akadály és a lehetőség is. Erősen elkezdek ignorálni mindent ami nem enged elérni a céljaimat. Köszi. Ja de kéne valami cél mert elég nehéz így mindig mások szavára adtam azzal kapcsolatban amiket akartam. Szinte mindig azt mondták hogy nem jó amit akarok így eljutottam arra a szintre hogy nem akarok semmit mert nem látom értelmét. Ötlet?
2019. márc. 15. 12:38
 17/18 A kérdező kommentje:

Az állításotok indoklására azért kértelek titeket, hogy bepillantást nyerhessek a gondolkodásmódjaitokba. Köszönöm a szofisztikált válaszokat.

Mások hozzászólásait is szívesen látom.

2019. márc. 15. 13:01
 18/18 anonim ***** válasza:
23%
Én, ki más lenne?
2019. márc. 15. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!