Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Sebestyén Balázs jó példaképnek?

Sebestyén Balázs jó példaképnek?

Figyelt kérdés
Szerető család, munkahely, amit szeret csinálni, sok pénz, viszonylag helyes külső és népszerűség. Kellhet ennél több?
2019. febr. 22. 20:59
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
70%
A videói alapján én is emberileg egy sz@r alaknak tartottam, de volt pár jótékonysági kezdeményezése is a rádióműsoraiban, azzal javított nálam.
2019. febr. 22. 23:48
 22/29 anonim ***** válasza:
35%

Nem tudom, hogy mennyit változott, de régebben előttem ő olyan "Én megmondom mindenkinek a magamét, és hülyére röhögöm rajta magamat" stílusú beszólogatás Maki volt. Olvastam annak idején a nagy könyvét, és nem jött be. Azok a tulajdonságok, amiket felsoroltál, más is tudta teljesíteni, más stílussal.

Akkor inkább más legyen példakép...

2019. febr. 23. 07:55
 23/29 anonim ***** válasza:
38%

Amúgy igen, utolsó velősen rámutatott: Miért nem inkább Elon Musk a példaképed?

Már fiatalon baromi nagyot kaszált egy általa írt programmal, feltalálta a PayPal rendszert, amit eledva rengeteg pénzhez jutott, amit aztán a Tesla és a SpaceX megalapításába fektetett, amik végül meghozták a nemzetközi ismertségét.

Rakétákkal, mágnesvasutakkal, legújabb generációs elektromos autókkal foglalkozik, emellett szerintem 47 évesen egész jól tartja magát...

SB meg azzal keresi a lényegtelen hogy mennyi pénzét, hogy azon filozofál reggel 8-9 közt két haverjával, hogy a WC kefe miért fehér, és nem barna, vagy épp soft-racist poénkodik a magyarországi kínaiakon, és nagyon eredeti módon előhúzza a "mindegyik egyforma" "poént", ami inkább kínos mint vicces.

Azért mérjük már össze a két karakter példakép értékűségét.

2019. febr. 23. 09:29
 24/29 anonim ***** válasza:
38%
#2: Komoly verda? :D Az adásokban többször kihangsúlyozta hogy szponzor autó a Mercedes. Így könnyű. Sok magyar "celeb" ugyanìgy járkál a nagy Mercikkel meg BMW-kel, úgyhogy annyira nem kell elszállni hogy mennyire ügyesek :D Szerintem Balázs egyáltalán nem példakép. Semmit nem tud felmutatni ami annyira maradandó lenne. Rádióban műsort vezet. Húha.
2019. febr. 23. 11:17
 25/29 A kérdező kommentje:

Megértem azokat, akik szerint ezek nem erények, és valóban ennyi nem elegendő ahhoz, hogy valaki példakép lehessen, ugyanakkor szeretnék néhány dologra rávilágítani.

Az, amit Balázs elért, azért tett is. Lehet, hogy eleinte egy bunkó kis hülyegyerek volt, aki abból élt, hogy másokon poénkodott, ugyanakkor ha ennyi elegendő lehetne ahhoz, hogy többmilliós nézettségű showműsorokat vezessen, Magyarország egyik leghallgatottabb rádióműsorának a legjelentősebb arca lehessen és hogy saját műsora legyen, akkor mindenki ezt tudná csinálni. Ugyanakkor az ország nagyrésze még mindig érettségit nem végzett, gyári munkásokból áll, vagy irodakukacokból, ahol a 8 órából talán ha 3-at munkával végez. Ezek az emberek nekem nem lehetnek példaképek, nem lehetnek követendő példák.

A másik a tipikus magyar mentalitás. A fröcskölődő, beszólogató kommentek, akik emberi nullának neveznek egy olyan embert, aki eljutott oda, ahol most van, miközben ők maguk gyakorlatilag robotok a saját kis cégüknél, nonszensz. Nem megy oda minden kis suttyóhoz a média, hogy felkarolja, de ha igen, akkor is 99%-ban a pár év hírnév után tragikus kudarc, bukás várja. SB ezt sikeresen átvészelte.

Nekem nem a sok pénze az, ami példaképpé teszi, hanem hogy úgy kel fel reggel, hogy tudja, egy jó munkahelyre megy, amit szeret, ahol szeretik, megfizetik, tisztelik, majd valószínűeg ugyanilyen családi körbe megy haza, és cserébe bónuszként még az országban mindenki tudja, ki ő (néhány falut leszámítva, ahol a földtúrás a legnagyobb hobbi).

2019. febr. 23. 12:41
 26/29 anonim ***** válasza:

Nem kifejezetten Balázzsal volt itt többeknek problémája, hanem hogy mint példaképet hoztad fel. Talán ha úgy írod ki, hogy szakmai példakép, kevesebb negatív kritikát kapott volna., mert sokan vannak akiknek nem a munkája és annak elismertsége határozza meg az értékrendjét.

Abban a szakmában amiben Balázs dolgozik azok tudnak érvényesülni, akik kompromisszumképesek. Sokan nem azok. Én sem igazán. Ezért mondtam, szakmailag ez lehet pozitív tulajdonság, de emberileg gyakran negatívnak minősülhet. Szóval ha nem is mindenki, de bizony sokan tudnák ezt csinálni, csak nem akarják. Az ehhez szükséges utat bejárni nem akarják.

Úgy látom nem ismered az ország nagy részét.

Igazad van, az egy elismerendő képesség lehet, hogy valaki rendesen dolgozik és gondoskodik a családjáról, de ez nem függvénye az ismertségnek. Számtalan olyan emberi érték van amit nem teljesítményben mérnek.

Nekem pl. sosem volt példaképem, mert azt gondolom minden emberben van olyan tulajdonság, amiért érdemes lehet felnézni rá vagy tanulni tőle. Alapból helytelenítem a példakép-követést.

2019. febr. 23. 13:09
 27/29 anonim ***** válasza:

Vannak tiszteletre méltó tulajdonságai - pl. ambíció, jó beszélőke, jókor jó helyen levésre képesség, magabiztosság.

Van, ami szerintem nem példaképhez méltó benne - néha iszonyat bunkó és tapló tud lenni, főleg ha ilyen "más szemében a szálkát is meglátom, a sajátomban a gerendát sem" módon.

Azt meg sosem értettem, önmagában a "sok pénze van" miért példaképhez méltó tulajdonság. Azt, hogy érte el, az lehet. De simán a pénz... ahhoz elég egybitesnek kell lenni, hogy csak emiatt legyen vkinek példakép vki.

2019. febr. 24. 17:03
 28/29 anonim ***** válasza:
10%

jézusom, kérdező.

ahogy az utolsó is írta, talán ha azt írtad volna, hogy szakmai példakép, akkor rendben is lenne, mert a beszélőkéje megvan ahhoz, hogy rádiós legyen, csak azt felejted el, hogy SB Balázs elsősorban azért lehet híres gazdag, mert az igénytelen közönsége vevő az idétlen röhögcsélésre meg a sok baromságra amit összehord, ergo nagyrészt az igénytelen emberek miatt tart ott, ahol.

„vagy irodakukacokból, ahol a 8 órából talán ha 3-at munkával végez.”

mondjuk sok fogalmad nincs az irodai munkákról, az látszik. am egy tervezőmérnök vagy informatikus is irodában dolgozik, de mi az Balázska röhögcséléséhez képest. lol.

„akik emberi nullának neveznek egy olyan embert, aki eljutott oda, ahol most van”

szövegértés karó. azért nevezik annak, mert anno a viva, izé viva+, z izén, vagy milyen adón pl. kövér tinilányon gúnyolódott, de a rádióban is bátran poénkodik mások kárára. (természetesen a hátuk mögött) ebben egyébként hasonlít Bochkorra, ő is mindenkinek beszól, okoskodik, aztán mikor kijavítja egy hallgató a baromságait, vérig sértődik.

„SB ezt sikeresen átvészelte.”

Majka is, és? akkor most milyen következtetést vonhatunk le ebből? sztem azt, h aki elég nagy bohóc és eléggé teper, az nagy szerencsével megragadhat a médiában, köszönhetően a sok „eccerű” rajongójának.

„hogy tudja, egy jó munkahelyre megy, amit szeret, ahol szeretik, megfizetik, tisztelik”

ezzel azért elég sok ember így van.

„és cserébe bónuszként még az országban mindenki tudja, ki ő (néhány falut leszámítva, ahol a földtúrás a legnagyobb hobbi).”

nem tudom, trollkodsz-e, vagy ezt a sok baromságot tényleg komolyan gondolod. Kiszel Tündéről is mindenki tudja, hogy kicsoda :D

persze, itt nálunk vidéken is a földtúrás a legnagyobb a hobbi. sztem szépen be is mutattad, milyen az átlag Balázs-rajongó. ahhoz képest, hogy a szövegértéssel is komolyan gondjaid vannak, bátran leszólod a falusiakat, az irodai dolgozókat…

2019. febr. 27. 08:37
 29/29 anonim ***** válasza:
45%
Nekem abszolut példakép, szeretnék olyan életet, olyan felfogást, életszemléletet, intelligenciát, külsőt, ami neki van. Nem mellesleg híres, komoly összeköttetései vannak, nagyon szép felesége van, aranyos gyerekei, nagyon jól keres. A humora is nagyon jó, persze nagyon jó a kommunikációs képessége. Olyan munkát végez, amit szeret. Mi kellhet még több egy embernek? Nem is értem a negatív válaszokat.
2019. okt. 25. 18:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!