Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Akik érzik, hogy nem jó nekik...

Akik érzik, hogy nem jó nekik az életük, miért nem változtatnak rajta, és miért poshadnak bele inkább az mocsárba?

Figyelt kérdés
Én is ilyen vagyok, de nem tudom, hogy miért

2019. febr. 20. 11:44
 1/9 anonim ***** válasza:
Mert lusták és nem vállalnak felelősséget.
2019. febr. 20. 12:00
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Mert nehéz változtatni.
2019. febr. 20. 12:01
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem mindig egyértelmű, hogy merre induljanak el. Azt már érzed, hogy rohadtul nem jó, nagyjából van elképzelésed arról is, hogy hogy lenne jó, csak az odavezető utat nem látod még. Mert ugyan divat a felelősség szóval vagdalkozni, de megfigyeltem, hogy ebben az univerzumban sajnos rengeteg olyan veszély leselkedik, amit az ember nem gondolna, hogy megtörténik. Aztán párszor jól pofára esel, megégeted magadat a túlkövetkezményesség miatt és sokkal óvatosabb leszel. Mérlegelni fogod, hogy ami szar az valóban annyira szar-e, hogy érdemes legyen beláthatatlan végű kockázatot vállalni. Mert ahogy nagyon szép, divatos szó a felelősségvállalás, sokszor olyan túlkövetkezményességekbe futsz bele, hogy minél idősebb és tapasztaltabb vagy, annál óvatosabb és sok esetben bizonytalanabb.
2019. febr. 20. 12:22
 4/9 anonim ***** válasza:
70%
Mert olyan nehéz. Nem tudok heteket meg hónapokat előre tervezni stb. Nem akarok felelősséget se vállalni. Mert mi van ha oda teszem magam, aztán mégis elbukok. Elegem van nekem ebből. Inkább nem csinálok semmit..
2019. febr. 20. 13:00
 5/9 anonim ***** válasza:

Nekem nem jó az életem. Rossz munkahely, fogyó tartalék pénz, magány, új barátok kellenének és párkapcsolat is. Továbbá ali csinálok bármit is, alig van életem.

Nem mindig olyan egyszerű, hogy változtass és kész. Hiába próbálkozik az ember, nem is mindig ér célt és ez nem feltétlen az ő hibája.

Ugyanakkor rengeteget tanulok a jobb melóért (tegnap majdnem belealudtam), állást keresgélek, megyek állásbörzére is. Amiket eddig tanultam, azokkal nem sikerült elhelyezkednem (munkahelyet váltanom), pedig az egész országban kerestem.

Sportolok.

Beosztom az időmet. Szervezem a napjaimat, pl ma is ebédidő vége felé tervezgettem, melyik este mit, hogy kellene.

Az "idegbajra" citromfűteát iszom, magnézium+B6 készítményt szedek.

Igyekszem mostmár megválogatni az engem körülvevő embereket. A nagyon kevés szabadidőmben szervezek egy-két programot.

Rengeteg célkitűzésem van az évre vonatkozóan.

2019. febr. 20. 13:00
 6/9 anonim ***** válasza:

#5-ös , neked nagyon jó a hozzáállásod, amúgy én is ilyen vagyok.

Éppen új barátokat keresek és legszívesebben valamilyen klubhoz, vagy közösséghez csatlakoznék. Olyan csapatot keresek, akik valami hasznosat tesznek. Sajnos nem Pesten lakom, ott biztosan könnyen találnék valamilyen segélyszervezetet, ahol én is segíthetnék, vagy valami hasonlót.

2019. febr. 20. 15:18
 7/9 anonim ***** válasza:
Akármilyen is a hozzáállásom, lassan bekerülök a pszichiátriára.
2019. febr. 20. 15:44
 8/9 anonim ***** válasza:

"Vannak, akik megijednek attól, hogy másként is élhetnének, és attól, hogy a világ mégsem annyira szar. Vannak, akik úgy hozzászoknak a dolgokhoz - még a rossz dolgokhoz is -, hogy nem mernek változtatni. Az ilyen emberek feladják. És ha ők feladják, mindenki veszít." (A jövő kezdete)

Mert nincs motiváló tényezőjük, aki lehetne egy külsős tényező is, így elfelejtik, hogy:

"A könnyebb utat akarod választani, mert félsz. Félsz, mert ha elbuksz, akkor nem tudsz mást hibáztatni. De hadd mondjak valamit: az élet ijesztő, szokj hozzá! Nincsenek varázsos megoldások, minden tőlünk függ, úgyhogy állj talpra, menj és tegyél érte valamit! (...) Az értékes dolgokat sohasem könnyű megszerezni." (Dokik)

2019. febr. 20. 17:37
 9/9 anonim ***** válasza:
Jó az nekik, nem a duma számít, hanem a tettek.
2019. febr. 21. 06:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!