Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti végeznétek magatokkal a...

Ti végeznétek magatokkal a helyemben? 24F

Figyelt kérdés
Sajnos eléggé elrontottam az életemet, erős gimnáziumba jártam és nagyon jól tanultam, de földrajzból érettségiztem, azzal pedig földtudományi szakra mentem tovább egy gyenge egyetemre. Nagyon lusta voltam, nem érettségiztem fizikából vagy kémiából, esetleg informatikából, hogy jobb helyekre be tudjak kerülni, nem csináltam emelt érettségit vagy nyelvvizsgát sem, hogy több pontom legyen, önköltségesre meg nem tudtam menni. A földtudományit ugyan elvégeztem 2016-ban, de nem találtam vele munkát egy évig, aztán elkezdtem egy másik szakot 2017-ben, de az sem jött be és ott hagytam most januárban. Nem dolgoztam az egyetem mellett soha sehol, nagyon lusta vagyok, viszont jól fogott az agyam, mindenből ötösöket szereztem és a kapott ösztöndíjakból tengődtem, meg otthonról kaptam pénzt, bár igyekeztem nem lehúzni a szüleimet, mivel nem állnak jól. Viszont most ott tartok, hogy lassan 25 éves leszek, nincs semmi tapasztalatom, nincsen végzettségem sem a földtudományit leszámítva, nincs jogsim, nincsen nyelvtudásom (angol középfok...), nem vesznek fel dolgozni sehova sem, hiába adom be a jelentkezéseket száz helyre. Mit tud ebben az esetben tenni az ember? Semmi esélyem nincs már normális életre, mindig arra a következtetésre jutok, hogy már végérvényesen elk**tam mindent, teljesen életképtelen és lusta vagyok, ennek úgysem lesz jó vége, tehát meg kellene ölnöm magam valahogy, bár még lehet ehhez is szerencsétlen vagyok, aztán az utcán fogok tengődni hajléktalanként.
2019. febr. 18. 12:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
23%

Vigyáztak rád fentről az égből.

Nos, a kérdésedre válaszolva, ilyen fiatalon semmiképp se hidd azt, hogy minden veszve van.

Esetleg a földrajz tudásoddal nem lehetsz földrajz tanár? Valami átképzésre gondolok és a tanárhiányra. Sok szabadságod lenne például. Én megérdeklődném, az biztos.

Vannak azért bőven lehetőségek érettségivel is, pl önkormányzatoknál, irattárazás, iktatás.

Földhivatalnál is például.

A volt csoporttársaid is mind más területen helyezkedtek el?

Ha más nem, elmennék a LIDL-be dolgozni, mert ott sokkal jobban fizetnek, mint a Tesco-ban, vagy Intersparban.

Érdeklődnék több helyen is.

Szedd össze magad és hajrá!

2019. febr. 18. 14:28
 12/19 anonim ***** válasza:
47%
Köpd ki az elvárásaid és menj gyárba dolgozni. (Bármelyik felvesz) Kezdésnek jó hogy rendezd az anyagiakat és fokozatosan mindent meg tudsz oldani utána. Csodát ne várj ami huss megold mindent. Ne menekülj hanem fogadd el és alakítsd át!
2019. febr. 18. 15:03
 13/19 anonim ***** válasza:
0%

menj pszichiáterhez.

más 25+ évesen kezdi el az orvosit.. szóval ez nagy baromság hogy semmi esélyed mert kb minden esélyed meg van

2019. febr. 18. 18:54
 14/19 anonim ***** válasza:
46%
Nem, te még nem is éltél szinte és számos ember napi megélhetési gondokkal küzd úgy, amelynek mértékét el sem tudod képzelni. Elméletileg férfi lennél - vagy valami hasonló, - billentsd magad hátsón, rázd meg magad és mutasd meg a környezetednek is, hogy életre termett vagy! Próbáld meg először az adósságaidat kiegyenlíteni, puritánul élni, megbecsülni az apró eredményeket, amelyeket a kitartásod gyümölcseként időről-időre el fogsz érni, aztán majd ráérzel, hogy mikor dughatod ki a lábadat a takaró alól! Ha van hozzá vénád, talán az idegen nyelv és a számítástechnika vagy az őrzésvédelem az a vonal, amin érdemes elindulni, mert ezekre még 3600-ban is szükség lesz, - nem úgy, mint a patkolókovácsra.
2019. febr. 18. 19:00
 15/19 A kérdező kommentje:
Mindegy ennek már, holnap megiszok egy üveg vodkát és elba***tom magam a vonattal
2019. febr. 18. 19:28
 16/19 anonim ***** válasza:
46%
Őszintén sajnálom, ha ezt komolyan írtad!
2019. febr. 18. 19:31
 17/19 A kérdező kommentje:
Leszaroménmár
2019. febr. 18. 19:34
 18/19 anonim ***** válasza:
46%
Egyet azért nem árt, ha memorizálsz, mielőtt cselekszel - a digitális kor szülötteként: Az emberi élet nincs köszönő viszonyban a számítógépes játékokkal, - ahol ha elcseszel valamit, akkor kezdesz egy újat, vagy újra betöltesz egy programrészletet! Ha lehúzod a rolót, akkor nem fogsz tudni többé bizonyítani sehol, senkinek, semmit többé - egyesek és nullák reinkarnált formátumában sem! Másik aspektusa a leírt tervednek, hogy a mozdonyvezető sem hiányol egy ilyen élményt úgy, ahogy a vonalon miattad blokkolt vonatok utasai sem! Örülök, hogy segíthettem!
2019. febr. 18. 19:43
 19/19 A kérdező kommentje:
Miért, te már haltál meg, hogy ilyen jól tudod? Én se hiányolok sok mindent..
2019. febr. 18. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!