Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti végeznétek magatokkal a...

Ti végeznétek magatokkal a helyemben? 24F

Figyelt kérdés
Sajnos eléggé elrontottam az életemet, erős gimnáziumba jártam és nagyon jól tanultam, de földrajzból érettségiztem, azzal pedig földtudományi szakra mentem tovább egy gyenge egyetemre. Nagyon lusta voltam, nem érettségiztem fizikából vagy kémiából, esetleg informatikából, hogy jobb helyekre be tudjak kerülni, nem csináltam emelt érettségit vagy nyelvvizsgát sem, hogy több pontom legyen, önköltségesre meg nem tudtam menni. A földtudományit ugyan elvégeztem 2016-ban, de nem találtam vele munkát egy évig, aztán elkezdtem egy másik szakot 2017-ben, de az sem jött be és ott hagytam most januárban. Nem dolgoztam az egyetem mellett soha sehol, nagyon lusta vagyok, viszont jól fogott az agyam, mindenből ötösöket szereztem és a kapott ösztöndíjakból tengődtem, meg otthonról kaptam pénzt, bár igyekeztem nem lehúzni a szüleimet, mivel nem állnak jól. Viszont most ott tartok, hogy lassan 25 éves leszek, nincs semmi tapasztalatom, nincsen végzettségem sem a földtudományit leszámítva, nincs jogsim, nincsen nyelvtudásom (angol középfok...), nem vesznek fel dolgozni sehova sem, hiába adom be a jelentkezéseket száz helyre. Mit tud ebben az esetben tenni az ember? Semmi esélyem nincs már normális életre, mindig arra a következtetésre jutok, hogy már végérvényesen elk**tam mindent, teljesen életképtelen és lusta vagyok, ennek úgysem lesz jó vége, tehát meg kellene ölnöm magam valahogy, bár még lehet ehhez is szerencsétlen vagyok, aztán az utcán fogok tengődni hajléktalanként.
2019. febr. 18. 12:55
1 2
 1/19 A kérdező kommentje:
Ja és semmi megtakarított pénzem sincs, sőt tele vagyok adóssággal az egyetem miatt.
2019. febr. 18. 12:57
 2/19 anonim ***** válasza:
68%

Más sokszor ennyi gonddal is kiegyezne ės ėlne az ėletét.

Egėszsėges vagy. Keress munkát azt annyi.

2019. febr. 18. 12:59
 3/19 anonim ***** válasza:
57%

Nem. Keress mindenképpen munkát. Szerintem egy külföldi munka lenne a legjobb. Sok magyar közvetítő ad munkát úgy, hogy szallast kapsz a fizu mellé.

Így szépen kitörsz, dolgozol, ragad rád a nyelv, kénytelen leszel használni stb.. Elsokorben az addosagaid fizesd vissza. Utána el lehet kezdeni magad keresni munkát kint. Hidd el, megoldható minden.

Szerintem ez lenne a legjobb megoldás.

Ha itthon keresel melót is jó, de szerintem a külföld nagyobb előre lépés lenne.

Egyik ismerősöm hasonlóan volt, mint te. Most az egyik nyugat - európai országban el, kettesben az ott megismert párjával. Dolgozik, megtanulta az ország nyelvét is (az angolon kívül). Jól elvan, boldog. Pedig ő is eléggé a padlón volt amíg itthon élt. Hasznos végzettsége, munkája nem nagyon volt, se párja se semmije. Nagy önbizalmat ad, ha meg tudod állni a helyed.

Akár itthon is, ne add fel. Már csak a szüleid miatt sem.

2019. febr. 18. 13:07
 4/19 anonim ***** válasza:
50%

Nem. Én is nagyon hasonló cipőben járok, és tele vagyok ilyesmi félelmekkel, az is időnként rámtör, hogy jobb lenne meghalni - régebben nagyon sokszor gondoltam így, de most már egyre kevesebbszer, mert tudom, sosem késő elkezdeni, és még most is összeszedhetem magam. Igen, el*esztem jópár évet, de még belekezdhetek valamibe, és kitűztem magam elé több célt is, amiket el akarok érni. Nagyon alja munkahelyekre is jelentkeztem (gyár, konyha, meki, takarítás), ezekből összeszedtem egy kis pénzt, amit tanulásra tudok fordítani (okj), amivel később dolgozhatok normálisabb helyen, minden szabadidőmet is plusz tanulással, itthoni munkákkal töltöm és elindult az életem egy jó irányba.

Te se legyél elkeseredve, nem lett véglegesen el*eszve semmi, még összeszedheted magad, kitalálhatsz magadnak célokat, csak keresd mindenhol mindenben a lehetőségeket. És mindegy, hogy hol mivel kezded el, ha eleinte kis lépésekben haladsz, akkor sem vagy elkésve semmivel.

2019. febr. 18. 13:13
 5/19 anonim ***** válasza:
17%
nem olvastam el a kommenteket, de én a helyedben fognám magam, aztán kimennék valahová külfoldre, akár egy "Mekibe", kicsit összeszedni magamat. Aztán majd alakul a dolog. vagy menj animátronak, mostanában van toborzás. Sunshine meg minden.
2019. febr. 18. 13:17
 6/19 anonim ***** válasza:
31%

Az a bajod, amit le is írtál, lusta vagy.

Irány dolgozni. Már írták a Mekit, az tök jó ötlet, sokszor van felvétel, jó a társaság.

De irodai munkából is van sok, ami nem szakirányú végzettséget igényel, csak az a lényeg, hogy legyen közép vagy felsőfokú végzettséged. A középfokú angol teljesen jó nyelvtudás.

Mondjuk az egyetem közben, ha ilyen könnyen ment a tanulás, nyugodtan lehetett volna még másik nyelvet tanulni vagy jogsit csinálni.

Tényleg ne sajnáltasd ennyire magad. Nincs neked semmi bajod.

2019. febr. 18. 13:22
 7/19 anonim ***** válasza:
24%

Istenem dehogy bsztál el mindent végérvényesen... Nem 50 éves vagy, hanem még most kezdtél neki a felnőtt létnek, még akármi lehet belőled.

És fel fognak venni valahová, csak ne legyél válogatós. Menj el fél évre mekibe, gyárba, vagy benzinkútra - tökmindegy hogy hová, csak szerezz VALAMI munkatapasztalatot.

Közben pedig jelentkezz be valami okj-re. Úgy hallottam alanyi jogon minden embernek jár 1-2 okj teljesen ingyen. Használd ki, miközben dolgozol.

Vagy mehetsz levelező tagozatra is egy másik egyetemi szakra. Úgy tűnik hogy vág az eszed, szóval el tudnál végezni mást is, de most munka mellett.

Csakis és kizárólag akkor vagy elveszve, ha lemondtál magadról, de amit megfogalmaztál az -igaz nem a legjobb helyzet- messze nem is a világvége.

2019. febr. 18. 13:35
 8/19 anonim ***** válasza:
0%
Igen.
2019. febr. 18. 13:44
 9/19 anonim ***** válasza:
22%
ÉN nem végeznék magammal, de te nyugodtan végezhetsz.
2019. febr. 18. 13:58
 10/19 A kérdező kommentje:
Én nem tudom miért vagyok egyáltalán életben, miért születtem meg. Már eleve koraszülött voltam és nehezen tartottak életben, aztán óvodás, kisiskolás koromban sokat betegeskedtem, gyakran magas lázam volt, akkor is meghalhattam volna bármikor. Később ütöttek el kocsival a főúton, kerültem kórházba alkoholmérgezéssel és betört fejjel, mégsem sikerült megpusztulnom soha. Mi lehet ennek az oka vajon?
2019. febr. 18. 14:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!