Ti végeznétek magatokkal a helyemben? 24F
Más sokszor ennyi gonddal is kiegyezne ės ėlne az ėletét.
Egėszsėges vagy. Keress munkát azt annyi.
Nem. Keress mindenképpen munkát. Szerintem egy külföldi munka lenne a legjobb. Sok magyar közvetítő ad munkát úgy, hogy szallast kapsz a fizu mellé.
Így szépen kitörsz, dolgozol, ragad rád a nyelv, kénytelen leszel használni stb.. Elsokorben az addosagaid fizesd vissza. Utána el lehet kezdeni magad keresni munkát kint. Hidd el, megoldható minden.
Szerintem ez lenne a legjobb megoldás.
Ha itthon keresel melót is jó, de szerintem a külföld nagyobb előre lépés lenne.
Egyik ismerősöm hasonlóan volt, mint te. Most az egyik nyugat - európai országban el, kettesben az ott megismert párjával. Dolgozik, megtanulta az ország nyelvét is (az angolon kívül). Jól elvan, boldog. Pedig ő is eléggé a padlón volt amíg itthon élt. Hasznos végzettsége, munkája nem nagyon volt, se párja se semmije. Nagy önbizalmat ad, ha meg tudod állni a helyed.
Akár itthon is, ne add fel. Már csak a szüleid miatt sem.
Nem. Én is nagyon hasonló cipőben járok, és tele vagyok ilyesmi félelmekkel, az is időnként rámtör, hogy jobb lenne meghalni - régebben nagyon sokszor gondoltam így, de most már egyre kevesebbszer, mert tudom, sosem késő elkezdeni, és még most is összeszedhetem magam. Igen, el*esztem jópár évet, de még belekezdhetek valamibe, és kitűztem magam elé több célt is, amiket el akarok érni. Nagyon alja munkahelyekre is jelentkeztem (gyár, konyha, meki, takarítás), ezekből összeszedtem egy kis pénzt, amit tanulásra tudok fordítani (okj), amivel később dolgozhatok normálisabb helyen, minden szabadidőmet is plusz tanulással, itthoni munkákkal töltöm és elindult az életem egy jó irányba.
Te se legyél elkeseredve, nem lett véglegesen el*eszve semmi, még összeszedheted magad, kitalálhatsz magadnak célokat, csak keresd mindenhol mindenben a lehetőségeket. És mindegy, hogy hol mivel kezded el, ha eleinte kis lépésekben haladsz, akkor sem vagy elkésve semmivel.
Az a bajod, amit le is írtál, lusta vagy.
Irány dolgozni. Már írták a Mekit, az tök jó ötlet, sokszor van felvétel, jó a társaság.
De irodai munkából is van sok, ami nem szakirányú végzettséget igényel, csak az a lényeg, hogy legyen közép vagy felsőfokú végzettséged. A középfokú angol teljesen jó nyelvtudás.
Mondjuk az egyetem közben, ha ilyen könnyen ment a tanulás, nyugodtan lehetett volna még másik nyelvet tanulni vagy jogsit csinálni.
Tényleg ne sajnáltasd ennyire magad. Nincs neked semmi bajod.
Istenem dehogy bsztál el mindent végérvényesen... Nem 50 éves vagy, hanem még most kezdtél neki a felnőtt létnek, még akármi lehet belőled.
És fel fognak venni valahová, csak ne legyél válogatós. Menj el fél évre mekibe, gyárba, vagy benzinkútra - tökmindegy hogy hová, csak szerezz VALAMI munkatapasztalatot.
Közben pedig jelentkezz be valami okj-re. Úgy hallottam alanyi jogon minden embernek jár 1-2 okj teljesen ingyen. Használd ki, miközben dolgozol.
Vagy mehetsz levelező tagozatra is egy másik egyetemi szakra. Úgy tűnik hogy vág az eszed, szóval el tudnál végezni mást is, de most munka mellett.
Csakis és kizárólag akkor vagy elveszve, ha lemondtál magadról, de amit megfogalmaztál az -igaz nem a legjobb helyzet- messze nem is a világvége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!