Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csak szerintem túlértékeltek...

Csak szerintem túlértékeltek az olimpiai játékosok, olimpikonok?

Figyelt kérdés

Gondolom hatalmas közfelháborodást fog kiváltani a kérdés de én így gondolom és csak kíváncsi vagyok, hogy ki mit gondol erről a kérdésről. Volt olyan ismerősöm aki egyenesen lehülyézett, mert ő pl. nagyon szereti a sportokat és ezért valami istenekként tekint az olimpikonokra pl. :D De volt már olyan ember is aki részben vagy teljesen egyetértett.

Szóval hogy visszatérjek a kérdésre, én azért gondolom ezt mert SZERINTEM kb. igen is van érdem abban, hogy valaki xy dolgot világszinten az elsők között teljesít, és igen szép, meg lehet tapsolni érte meg kapjon érmet DE...

Ezek az emberek utána életük végéig kapják az ilyen meg olyan pénzbeli támogatásokat miközben egyébként életükben nem dolgoztak semmit (a kemény edzéseket nyílván fellehet fogni munkának, viszont ezek az emberek továbbra is a testükből, testi teljesítményükből élnek, 0 agyi megerőltetéssel. Biztosan vannak okos élsportolók is de szerintem az nem a többség.

Illetve még ehhez jön a következő gondolatom is (és ez az ami miatt megfogalmazódott bennem az egész kérdés) :

Igazából ezek az emberek az életüket teszik fel arra, hogy minél jobb sportolók legyenek. MÁR KISGYERMEKKORTÓL KEZDVE ezt az életmódot követik, MIELŐTT MÉG SAJÁT DÖNTÉSÜK ALAPJÁN választhatták volna ezt a pályát.

MErt ugye ahhoz, hogy valaki élsportoló legyen nagyon kicsi korban elkell kezdeni az edzést. És nekem ne mondja senki, hogy egy 6 éves gyerek az magától találja ki ezt az egészet. Szerintem itt kb. az esetek 99%-ában olyan szülők állnak akik nem látnak kettőnél tovább a sportnál és nyomják agyba főbe a gyereket mindenféle edzsére aztán hátha egyszer találnak valamit amiben tehetséges lesz.. és így lesz némelyik ilyen gyerekből a végére tényleg sikeres sportoló. Viszont ez akkor egyáltalán nem a gyerek döntése/érdeme hanem csupán arról van szó, hogy a "kiéhanemazéngyerekem" szülő nyomja befele a gyerekét a különféle edzésekre már -1 éves kortól és akkor viszont ilyen alapon kb. az ország fele olimpiai bajnok lehetne, ha mindenkinek ilyen sportőrült szülei lennének.

Nyílván szép teljesítmény, ha valami sikerül de hát most hova kéne sz@rni, miért vannak istenítve és túlfizetve? Azért mert 0 éves koruktól erre készültek a szülői nyomás miatt?

2019. febr. 16. 17:38
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
24%

"hogy mondhatom magamról, vagy hogyan mondhatják rólam, hogy valamiben én vagyok a világon a (z x-edik) legjobb ha a világ 95%-a sosem mérte velem össze a tudását a témában?"

Te tényleg ennyire hülye vagy? :D

Mi lesz a következő, hogy miért xy kapta a Nobel díjat? Hiszen a világ nagyrésze nem publikált semmit?

Na nem baj, nyomjátok csak, ékes példái vagytok a sötétségnek :D

2019. febr. 17. 12:21
 22/24 anonim ***** válasza:
51%
miért lenne gáz? nem mindenkit érdekel az olimpikonok világa.. attól,mert nem követem nyomon a sikereiket,még lehet róluk véleményem..
2019. febr. 17. 13:44
 23/24 anonim ***** válasza:
20%

Véleményed lehet bármiről, amit nem ismersz, de ha ezt beismered, te magad alacsonyítod és értékteleníted a saját véleményed.

Rengeteg ilyen ember van, akinek van véleménye arról, amiről fogalma nincs. Ha nem látod, hogy ez miért gáz, akkor az információ értékét, mint fogalmat nem ismered.

2019. febr. 17. 14:03
 24/24 anonim ***** válasza:
100%

Hát, engem sem szoktak kedvelni a véleményem miatt e témában, mert szerintem nemhogy az olimpia, de az összes sport szabadidős tevékenység valójában, és arra való, hogy az ember kikapcsolódjon és karbantartsa a testét. Nem is értem, miért jó valakinek, ha ezt nézi – csinálni kell. :)

Persze, értem, hogy népek csapnak össze sportversenyeken (háborúk helyett remek kiélése a nemzeti érzelmeknek), és még azt is értem, hogy a versenysportokban az emberi teljesítmény határait feszegették. Régen. De ma már ezen túl vagyunk, azok az ezredmásodpercek nem a testi erőfölényt mutatják, hanem a technikai felszereltséget és lássuk be, azt, hogy ki milyen új (még nem feketelistás) doppingszereket tud magába nyomni.

Nyilván ma már az egész a pénzről szól, irgalmatlan marketingértéke van ezeknek az eseményeknek, ezért tulajdonképpen a hivatásos sportolókat azért „tenyésztik”, hogy pénzt termeljenek az egyesületüknek. Ebből a szempontból nem kell sajnálni tőlük a pénzt, hiszen valójában a kutyát nem érdekli, mire képesek, csak arra vannak, hogy pénzt generáljanak másoknak.

2019. máj. 13. 10:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!