Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Csak szerintem túlértékeltek...

Csak szerintem túlértékeltek az olimpiai játékosok, olimpikonok?

Figyelt kérdés

Gondolom hatalmas közfelháborodást fog kiváltani a kérdés de én így gondolom és csak kíváncsi vagyok, hogy ki mit gondol erről a kérdésről. Volt olyan ismerősöm aki egyenesen lehülyézett, mert ő pl. nagyon szereti a sportokat és ezért valami istenekként tekint az olimpikonokra pl. :D De volt már olyan ember is aki részben vagy teljesen egyetértett.

Szóval hogy visszatérjek a kérdésre, én azért gondolom ezt mert SZERINTEM kb. igen is van érdem abban, hogy valaki xy dolgot világszinten az elsők között teljesít, és igen szép, meg lehet tapsolni érte meg kapjon érmet DE...

Ezek az emberek utána életük végéig kapják az ilyen meg olyan pénzbeli támogatásokat miközben egyébként életükben nem dolgoztak semmit (a kemény edzéseket nyílván fellehet fogni munkának, viszont ezek az emberek továbbra is a testükből, testi teljesítményükből élnek, 0 agyi megerőltetéssel. Biztosan vannak okos élsportolók is de szerintem az nem a többség.

Illetve még ehhez jön a következő gondolatom is (és ez az ami miatt megfogalmazódott bennem az egész kérdés) :

Igazából ezek az emberek az életüket teszik fel arra, hogy minél jobb sportolók legyenek. MÁR KISGYERMEKKORTÓL KEZDVE ezt az életmódot követik, MIELŐTT MÉG SAJÁT DÖNTÉSÜK ALAPJÁN választhatták volna ezt a pályát.

MErt ugye ahhoz, hogy valaki élsportoló legyen nagyon kicsi korban elkell kezdeni az edzést. És nekem ne mondja senki, hogy egy 6 éves gyerek az magától találja ki ezt az egészet. Szerintem itt kb. az esetek 99%-ában olyan szülők állnak akik nem látnak kettőnél tovább a sportnál és nyomják agyba főbe a gyereket mindenféle edzsére aztán hátha egyszer találnak valamit amiben tehetséges lesz.. és így lesz némelyik ilyen gyerekből a végére tényleg sikeres sportoló. Viszont ez akkor egyáltalán nem a gyerek döntése/érdeme hanem csupán arról van szó, hogy a "kiéhanemazéngyerekem" szülő nyomja befele a gyerekét a különféle edzésekre már -1 éves kortól és akkor viszont ilyen alapon kb. az ország fele olimpiai bajnok lehetne, ha mindenkinek ilyen sportőrült szülei lennének.

Nyílván szép teljesítmény, ha valami sikerül de hát most hova kéne sz@rni, miért vannak istenítve és túlfizetve? Azért mert 0 éves koruktól erre készültek a szülői nyomás miatt?

2019. febr. 16. 17:38
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
35%

Kicsit visszataszító a kérdés, de akkor is egyetértek abban, hogy a legtöbb élsportoló apja és később a mögötte lévő szponzorok miatt tart olimpiai szinten. Kivételek persze vannak, amik erősítik a szabályt.

De azt értsd meg, hogy ettől nincsenek túlértékelve, És tényleg a fiatalság legtöbb örömét feladják a cél érdekébe.

Jó helyre születtek, jó képessépggel! Aztán aki nem jó helyre születik, az is felemelkedhet, de nagyon ritka. Mint pl Gabriel Jesus a 2014-es focivb-n utakat festett, ma meg az egyik leghíresebb játékos.

2019. febr. 16. 19:21
 12/24 anonim ***** válasza:
20%

10-es nemesÚrtól kérdezném, ha szabad. Mire teccett így felháborodni? van aki nem érti mire fel a milliók elherdálása egy-egy tévés produkcióért? Miért nem költünk milliárdokat arra, hogy minket szellemi sekélyeseket felzárkóztatjuk maguk mellé? Vagy miért jobb az, ha maguk Pogba féle pénze miatt "szellemileg fensőbbrendű" heti 290000 fontos fizetéssel értékesebb, mint egy majdnem olyan botlábú magyar, akinek az apja alkesz és ül a kocsmában... Se szex és drogbotrányok, millió fontos szerződések, semmi, csak tiszta akarat.

Gondolkozzon el ezen inkább.

2019. febr. 16. 19:35
 13/24 anonim ***** válasza:
34%

12.

Menthetetlen vagy.

Másrészt olimpikonokról volt szó.

Harmadszor meg nincs elherdálva semmi.

Míg Pogba focizik, addig fogy a sör, a srácok fociznak stb.

2019. febr. 16. 19:41
 14/24 anonim ***** válasza:
71%

Kérdező, félelmetes, hogy mennyire nincs fogalmad a sport világáról és ehhez képest, milyen határozott és negatív véleményt tudsz formálni.

Csak két dolog. Agyi teljesítmény? Az a fajta koncentráció ami ilyen szintű sikerekhez kell, az kimagasló ahhoz képest amit egy átlagembernek egy átlagos munkahelyen hoznia kell.

Másrészt az életük végéig támogatásnak van egy másik oldala. Az élsportok nagyon nagy részét 32-35 éves korig bírja a szervezet, utána kimerül, vége a karriernek, leszállóágba kerül. Tehát feltette az életét valamire amivel csak nagyon rövid ideig tud jövedelmet szerezni...

2019. febr. 16. 20:30
 15/24 anonim ***** válasza:
39%
Én tisztelem asportolókat, tudom, hogy mennyi munka és lemondás van benne, én csak huszonévesen kezdtem el futni hobbifutóként, de egy félamatőr szintű eredmény eléréshez is több évet kellett sportolnom. Aki nem gyerekkorától kezdi annak 0, azaz 0 az esélye, hogy profi szintre eljusson.
2019. febr. 16. 22:13
 16/24 anonim ***** válasza:
41%
Egyet értek veled teljesen, kérdező. Amúgy nem szeretek semmilyen sportot és nem is érdekel,nyilván így még kevésbé értem, mire fel ez a nagy dicsőítés. Meg persze azok a pénzek, amiket kapnak. Tény, megdolgoztak érte... De többségük amúgyis nagyra van magával,folyton úgy beszélnek,mintha csak ők küzdenének és végeznének kemény munkát...stb
2019. febr. 16. 22:26
 17/24 anonim ***** válasza:
32%
16#os ha fogalmad sincs az egészről, akkor előbb tájékozódni kéne mielőtt ostoba választ adsz.
2019. febr. 17. 08:00
 18/24 anonim ***** válasza:
38%
Utolsó:olyan szinten nem érdekel a dolog,hogy túl értékesek a percek, amiket a tájékozódással töltenèk... nekem elég volt némely megnyilvánulásuk,amiket meghallottam a tévében vagy olvastam róluk.
2019. febr. 17. 09:27
 19/24 anonim ***** válasza:
85%

nem így közelítem meg..

a szellemi munka is a test munkája, semmivel sem több a fizikainál, ezért nem bántom őket..

ami miatt semlegesek számomra az kettő, (egyenként is erős) dolog:

-hogy mondhatom magamról, vagy hogyan mondhatják rólam, hogy valamiben én vagyok a világon a (z x-edik) legjobb ha a világ 95%-a sosem mérte velem össze a tudását a témában? rólam meg rólad ki állapította meg, hogy milyen sportokban vagyunk tehetségesek? senki. akkor?

-másik oldal: mint írták, minden sportoló kitartó, tehetséges, többségük értelmes is..kérdezem én, nagyobb közös haszonra nem lenne nemesebb az energiáikat fordítani? valami olyan dologra ami nem környezetterhelő, nem okoz kissebbségérzetet az emberek többségében és esetleg még haszna is van..

a második pont azért is érdekes mert a sportba olyan dolgok is tartoznak, mint pl x millió liter elpöfékelt üzemanyag, kismillió tonna max egy hétig használt díszlet, ruha, egyéb motyó..

szóval ha rajtam múlna én leépítenék mindent ami az egészséges testmozgásnál "több" (-re sarkall, ösztönöz)

magyarul a lényegben egyetértek veletek

2019. febr. 17. 11:20
 20/24 anonim ***** válasza:
33%

#18: Bevallottan teljesen tájékozatlan vagy a témában, de markáns véleményed van? Nem gondolod, hogy ez gáz?

Egyébként pedig a focit le kellene választani az olimpikonkoról, nem egy szint a kettő. Legalábbis itt nálunk

2019. febr. 17. 12:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!