Valóban egyre türelmetlenebbek és agresszívabbak az emberek vagy én lettem érzékenyebb?
Az utcán, munkahelyen, itt ezen az oldalon, a Facebook-on, mindenhol...
A nézeteltéréseket erőből akarják megoldani, erővel akarják meggyőzni a másikat. Nem érvvel, nem türelemmel, hanem lenyomással, erőszakosan, agresszíven.
Az utcán szemben nem engedik el a másikat, sárban, bringasávban kell elmenni, ami veszélyes, a zebrán kívül kell menni, mert szemből nem képesek egy embernyi utat nyitni. Fél méterre meg száguldanak az autók.
Áll egy sor és a kasszánál 1 vagy 2 ember szolgál ki. Ember rohanva érkezik majd be elém, ha szólok, még neki áll feljebb.
Sorban tol, türelmetlen, nekem löki bevásárlókocsit, szinte a kezemre rakja az árut a kasszaszalagra. Tőlem 2 centire áll. A sietésétől majd biztos előbb kerül sorra.
Stb-stb.
Sajnos az emberek többsége teljesen stresszes.
Én magam is azt látom. A szomszédom 0-24-ben zajong. Az utcán ordibálnak este, rosszul alszom, nem pihenem ki magam. Amint kilépek a házból csövesek, kisebbségek szólítanak meg, meg olyanok akikkel nem akarok beszélni. A buszon tömegnyomor, betegek, lökdösődők. A munkahelyen mindenki ideges, meg tudnánk ölni egymást. A barátok, családtagok csak panaszkodni tudnak. Hazafelé a boltban kassza nem megy, sorban lökdösnek, aztán hazaérek és hallgathatom megint a szomszédot.
De még a saját családom is lehangoló. Felhívom anyámékat, vagy panaszkodás megy, vagy csak hallom a hangjukon a teljes érdektelenséget az élet iránt. Mást se hallok tőlük, csak hogy "Még egy ilyen szar évet mint ez".
Ezek után nem csodálom, hogy rám is átragad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!