Egyedül élők, mennyit költötök kajára egy hónapban?
Akik egyedül laknak, mennyibe kerül az étkeztetésetek egy hónapban? Próbálom felmérni, mennyire drága vagy épp nem drága a saját kajálásom. Betegség miatt glutén-, tejtermék-, gabonamentesen étkezem, főleg friss hús, gyümölcs, zöldség, kókusztej, 100% gyümölcslé van itthon. Hetente 2-3 vásárolok és főzök. Viszont így sosem rendelek vagy veszek félkész kaját. Januárban kb 45E Ft-ba kerültek a dolgok, amelyeket megettem.
Ez sok vagy okés?
Köszi a válaszokat! :)
Ja, igen, azt nem tettem hozzá, 33/N vagyok, 162 centi, kb 60 kiló. Tehát nem eszem hatalmas adagokat.
Persze, lehet a kaján spórolni, de amikor betegség miatt szigorú diétát kell tartanod, akkor nagyon nem könnyű. Nem ehetek vizet és kenyeret. (kenyeret úgy amblokk sem, lol. Tésztát, rizset, krumplit sem - ha valakit érdekel, autoimmun protokoll diéta, nagyon szigorú) A friss hús és zöldség pedig tud drága lenni, ha hetente 2-3x vagy kénytelen venni és abból főzni.
45-50 ezer.
Én eszek lisztes, mindenes dolgokat.
Igyekszem heti egyszer főzni, akkor 2-3 napra, a SZÉP kártya 12 ezrét is lehasználom.
Sajnos én eszek konzervet, félkészt, zacskós levest idő-és pénzhiány miatt.
Rágcsa mindig kell legyen nálam, mert ha valamivel, akkor engem a napi 3-szori étkezéssel lehet megkínozni.
A szendvics nem megy le a torkomon és alapból kenyeret csak reggel eszem.
Igazából estére is kellene nekem főttkaja, ez általában zacskósleves szokott lenni, 2 főétkezés között ehetnék szendvicset, de mint mondtam, nem megy le a torkomon.
De SZÉP-kártyával, a néha főzéssel és azzal, hogy otthon reggelizek kenyeret, felvágottat, zöldséget, azért tudok spórolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!