Miért mindig a normàlisan hozzà àllò emberek szìvnak?
A magyarok ritka önző gyerekes kretének,
Elvárják hogy mindent más csináljon és bármit tesz a másik szívják a vérét
Én pedig pont az ellenkezőjét tapasztalom: a korrekt, udvarias hozzáállás, az alapos munka mindig visszatérül, és az ember jól jár vele.
Én pl. maszek munkám kapcsán az üzleti életben is rengeteg pozitív tapasztalatot szereztem. Én is segítek másoknak, más is segített nekem. És fordítva: tudok egy törtető, nem túl korrekt konkurensemről, aki rendszeresen ráfázik a viselkedésére.
Sosem értettem azokat, akik mindig erről panaszkodnak, hogy őket mindig csak kihasználják, átvágják, stb. Az apám is ilyen volt, mindig azt hangoztatta, ő mennyire tisztességes ember, és mindig vele b*sznak ki. Igen, azt használják ki, akit ki lehet használni. Nagyon egyszerű a megoldás: legyen az ember - azon kívül, hogy segítőkész - józan, jó emberismerő, reális, nem behódoló / megalázkodó. Gondolkozás nélkül nem kell mindenkinek akár csak a kisujjadat is nyújtani.
Nekem egyáltalán nem ez a tapasztalatom, mint ami a kérdezőnek. S hozzáteszem, én nagyongyakran ráadásul kételkedem is a saját hozzáállásom helytállásában, mégsem érzem azt, hogy mindig én szívnék. Szerintem ez az egész (is) csak hozzáállás kérdése, mint a legtöbb dolog az életben.
Mi a konkrét eset amúgy, kedves kérdező?
"Érdekes, mert magát mindenki korrektnek és normális embernek tartja. De ha mindenki normális, akkor ki az, aki bántja ezt a sok jó embert?"
Pont ez a lényeg: csak a normálisokat zavarja és bántja ez a dolog, mert a gonoszoknak nincs is lelkiismeretük, ők nem jönnek ide rinyálni.
Kérdező!
Azért a normálisok szívnak mert ez egy ilyen világ, itt a rossz uralkodik és a kevés kivételtől eltekintve meg lehet nézni a médiát, hogy senkiket sztárolnak és milyen szórakoztató műsorok mennek (ValóVilág és egyéb agybutítók).
Sajnos a jókat nem csupán eltapossák, de még ki is nevetik, az őszinteséget, igazságot megvetik, kiközösítik.
És le is pontozzák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!