30 évesen már hanyatlik az ember?
Bőr, kinézet, testi erő, memória...
Mert azt látom, igen.
Én csak huszonéves vagyok, közel a 30-hoz, de bizonyos dolgoktól félek.
Pl a szüléstől. Alapból hízik az ember, alapból megváltozik a test, utána, amikor ismét elkezd sportolni az ember (bár gyerek mellett ideje nem lesz rá), akkor már nem tudja visszahozni azt az erőnlétet, mint ami előtte volt.
Plusz harmincasokon azt látom, hogy testileg gyengék, én kicsit kevesebb készüléssel futok jobban, mint kolléganőm. Jelenleg én sportolok többet, tehát a nyomomba se érne. Pedig alapvetően gyenge vagyok.
Ez ijesztett meg a legjobban. 30 éves kor felett az ember már így gyengül?
Ő se szült még amúgy.
A memóriája is mintha hanyatlana egy harmincasnak.
Az élethez való hozzáállásuk is más, kevésbé hisznek magukban, a jobb életben, a sikerben...
A testi erő egyáltalán nem a kortól függ. Nem minden huszonéves fitt. Ránézésre sem. Pláne nem erős. Az én 55 éves férjem sok fiatal fiúnál sokkal erősebb. De ő ilyen alkat. Fiatalon is erős volt. Aki meg idősebb korában nem erős, az valószínűleg fiatalon sem volt az. Az elhízás sem kortól függ. Egy csomó tizen-huszonéves elhízott van. Én negyven felett is ugyanolyan vékony vagyok, mint korábban. Nyilván aki fiatal korában nem figyelt oda, az később sem fog.
Memória? Nagymamámnak is 70 után kezdett romlani. Nem huszon-harmincéveseknek.
Egy-két ősz hajszál meg nem befolyásol semmit sem.
Nehezebb új dolgokat tanulni. Ez már a hanyatlás első jele, akkor bizony megkezdődik. Ugyanakkor ilyen nagy tudásom még sosem volt, mint 30 évesen, de sok mindent elfelejtettem már, amire nincs egyáltalán szükségem.
Angolul a nyelvvizsga napján tudtam a legtöbbet, a differenciál egyenletek megoldásait is analízis 4-6 között tudtam fejből, ma már az sem megy. De ugyan így csak addig tudtam az Árpádháziakat, amíg pofon, vagy lelki fenyítés járt azért, ha nem tudom. Mára teljesen feleslegesség vált tudás.
Ma már csak azt tudom megtanulni, ami érdekel és nem tudok bármit.
Testi erő: ennyit még sosem edzettem, 50 fekvőtámasz 50 felhúzás - szerintem ennél erősebb sosem akartam lenni.
Kinézet - sosem érdekelt - így passz. De az biztos, hogy a 30as nők jobban néznek ki, mint a 15-22 közöttiek. Én pasi vagyok, de nem hiszem, hogy változtam 22-35 között. Néhány ősz hajszál, és egyéb szőrzet megjelent és kicsit kopaszodom is.
Az biztos, hogy az anyagcsere megváltozott és már nem ehetek bármit és bármennyit anélkül, hogy ne hízzak el, mint 24 éves koromig.
Az olvasás és a memória játékok segítik fenntartani a memória állapotát.
A bőr vitaminokkal, hidratációval, edzéssel karbantartható.
kinézetre szerintem nőknél a narancsbőr jelenik meg egyre jobban. én arcra nem öregedtem, de a cellulitisz befigyel erősen, sport, egészséges életmód ellenére is.
őszülés nálam nincsen, fogak is rendben.
sajnos viszont egy-két komolyabb betegség megjelent, és másoknál is ezt láttam/látom.
memóriám nekem egyre jobb, szerintem sose volt ilyen jó. én úgy látom, hogy ha használja az ember az agyát, akkor nem fog romlani a memória, sőt.
a hajlékonyságom is csökkent. ha nyújtok, okés, de ha egy hétig nem nyújtok, olyan, mintha sosem nyújtottam volna. visszamegy teljesen az elejére egy hét alatt.
Nekem azt hiszem, 1 egészséges fogam van és van egy héttagú hidam is.
Sohasem voltam hajlékony.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!