Ha az ember feltesz egy fajta kérdést, miért nem tud senki a kérdésre válaszolni? Miért kell kérdéssel felelni?
11.
Ez azért más dolog, mint amivel kapcsolatban most a kérdezőt próbáljuk jobb belátásra téríteni.
Azért tesz fel ilyen kérdést az állatok kategóriában, mert feltételezi, hogy ott akadnak olyan válaszolók, akik értenek a kutyákhoz és adnak hasznos tanácsokat a kérdéssel kapcsolatban. Ez sokkal előrébb visz, mint egy google keresés.
Azért a kérdezőket se kell félteni!
Én a rövid, tömör válaszok híve vagyok. Pl.: Ha megkérdezed, hogy banán ehető-e, én annyit írnék: Igen.
Csak ilyenkor sokszor kapom a lepontozást, meg troll jelzőt.
Míg valaki leírja 23 soron át, hogy miért és hogyan, az 100%-os lesz.
Na ezért okoskodnak sokan, mert várják a felpontozást a sok infóért.
"Na ezért okoskodnak sokan, mert várják a felpontozást a sok infóért." - Van kérdés, amire tökéletes a rövid és tömör válasz, de van, amire meg nem elegendő, annál a kutyás kérdésnél például fel lehetne sorolni több tucat fajtát a kérdés alapján, egyszerűen ha valaki tényleg hozzá illő kutyát akar választani, akkor szűkíteni kell a szempontokat.
De mondok egy másik példát is. Valaki megkérdezné, hogy mit főzzön holnapra ebédre? Mit tudnál rá válaszolni? Írnád, hogy mondjuk spenótot, aztán jönne a kérdező, hogy de ő azt nem szereti, más írná, hogy legyen spagetti, jó, de a kérdezőnek mondjuk nincs otthon tészta, és már nincs nyitva bolt... Érted? :-) El lehet itt tippelgetni ítéletnapig is, de ebéd nem lesz belőle. Mint a kutyás kérdésnél is lehetne írni sokat, ami épp a válaszolónak eszébe jut, de lehet, hogy a kérdezőnek az valamiért nem jó, mert nem tetszik neki, mert rosszak a tapasztalatai másoktól, mert ez, mert az...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!