Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Vannak itt olyanok, akik már...

Vannak itt olyanok, akik már átélték milyen az igazi szegénység?

Figyelt kérdés
Mi gyerekkoromban nagyon szegények voltunk. Még az osztálypénz befizetése is problémát jelentett. Habár szép, nagy házban laktunk, a megemelkedett devizahitelt alig bírtuk fizetni. A nagymamánk eladta a házát, és hozzánk költözött, az árából pedig tovább fizettük a hitelt. Ez mentett meg a kilakoltatástól minket. Gyakorlatilag csak a mamám alig 100 ezres nyugdíjából és a két családi pótlékból éltünk éveken keresztül, mert a szüleim mindkét fizetése a kölcsön visszafizetésére ment el teljesen. A kertben termesztettünk annyi zöldséget és gyümölcsöt, amennyit csak tudtunk. Nem volt internetünk, mindig a plázába mentünk wifizni, évente max kétszer kaptunk ruhákat, és a kocsit is csak nagyon ritkán használtuk. Szerencsére sosem éheztünk, és a számlákat is ki tudtuk fizetni, így más tartozásunk nem keletkezett. Most már azért aránylag jobban elünk, így hogy érettségi után azonnal munkába álltam, de még mindig több mint 10 évig nyöghetjük a hitelt. Természetesen elköltözni 10 éven belül esélyem sincs. Esetleg megpróbálok valamilyen keresett szakmát elvégezni, és külföldre menni, mert angolul és németül már jól beszélek. Vannak itt mások is akik átéltek hasonlókat? Megosztanátok velem?

2019. jan. 11. 18:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
az utolsó pontos. És mégis ki lehetett belőle lépni. Grat
2019. jan. 11. 21:53
 12/14 anonim válasza:
Nekem se volt jobb ....Kb 2 éves lehettem amikor megszületett a kisöcsém aki kiderült hogy autista.Anyuék minden alapvető dolgot megpróbáltak adni,volt hogy tejport ettek.Aztán elköltözünk.3 panelházban laktunk de el kellett mennünk mert nem tudtuk fizetni a rezsit.Ezért bekényszerültünk egy családi otthonba,ott is kellett fizetni de nem annyit mint egy panelban.Ott se sokáig voltunk.Leköltöztünk megint,laktunk a mamáméknál(ők is szegények)még albérletben ahová csak pár ruhát vittünk (azokat is dobozban tároltuk),hideg volt és alig volt mit enni.Viszza költöztünk ahol legelőször laktunk.Ez előtt született egy kishugom.3-ev után anyum munkát vállalt külföldön hogy kapcsolatba éljünk.Most sokkal jobb mint régen.
2019. jan. 13. 21:34
 13/14 anonim válasza:
*Jobb életkörülmények között*
2019. jan. 13. 21:35
 14/14 anonim ***** válasza:
Nem tudom akinek van autója az nen szegény...
2019. jan. 16. 08:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!