Miért van az embereknek feleslegesen 1000 ismerőse a facebookon? Mire jó?
Na most elmondom. En meg szinte pulya voltam mikor regisztraltam es nalunk a suliban meno volt minnel tobb ismerost szerezni, en es a tobbiek bejeloltunk fut-fat akik visszaigazoltak igy tobb ezer "ismeroseink" lettek. Voltak kulfoldi es kamufaces ismerosok is.
Szimplan azert mert nekunk ez volt a vaganysag. Ahogy teltek az evek inkabb toroltem a masik profilomat es csinaltam uj fiokot, ami nekem is a rokonaimat es barataimat illetve ismeroseimet tartalmazza. Mar nem jelolgetek olyat akit nem ismerek es visszaigazolni sem szoktam, felnottem.
Azért mert rengeteg embernek az önbizalma a likeok számától függ. Több ismerős = több potenciális likeoló.
Plusz, régen menőnek számított a sok ismerős, és sokaknak ebből a korszakból megmaradtak az emberek, vagy még mindig ott tart, hogy idegeneket jelölget be, mert azt hiszi ez még mindig népszerű szokás.
Tény, hogy vannak akiknek feleslegesen van több 100 vagy több 1000 ismerőse. De aki nagyobb városban él, vagy szociálisan nyitottabb, az egész napot emberek között, vagy társaságban tölti egyáltalán nem irreális a több 100 vagy több 1000 ismerős.
Nekem 450 körül van az ismerőseim száma. Általános, középiskola és egyetem alatt simán megismer az ember legalább ennyit. Főleg hogy a fő hobbim 15 éve a néptánc. Az egyik legközösségkovácsolóbb dolog. És nem csak látásból ismerem azokat akik nekem be vannak jelölve. Maximum a 3-4%-uk az, akit nem ismerek.
Továbbá sok olyanról tudok, akivel szoktunk beszélgetni élőben, viszont Facebookon nem ismerősöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!