230 ezer forintból lehet úgy élni albérletben, hogy félre is tudjon tenni az ember?
Számolgattam, nekem kijött egy összeg, hogy hogyan alakulna a költségvetés, de biztosan hagytam ki valamit a kiadásokból, ezért szeretném kikérni más emberek véleményét, tapasztalatát is.
Szóval, az albérlet ára 100 ezer + rezsi lenne havonta, a napi, havi dolgokat számoljuk átlagos igényekkel, az étkezést ebédekre javarészt csirkemell különböző variációi tennék ki, az egyéb dolgokban átlagos igényekkel számolhatunk. Hitel, tartozás nincs.
Az én kalkulációm:
-lakás: 100'000Ft (fix)
-rezsi+kktg+net: 25'000Ft
-étkezések: 40'000Ft
-tisztálkodás(mosás, mosogatás, fürdés stb, fodrász stb.): 5'000Ft
-telefon előfizu: 5'000Ft
-ruházat (nem minden hónapban, de átlag kb.): 7'000Ft
Ez így nagyjából: 182'000HUF/hó kiadás jelent, ami azt jelenti, hogy ideális esetben 48'000HUF/hó megtakarításom lehetne.
Reálisan számoltam, vagy valami kimaradhatott? Nyilván ezek nem halálpontos összegek, +-10% mozgástér biztosan van, illetve a rendkívüli költséget nem számoltam, pusztán azért mert szerencsére nem szoktam beteg sem lenni max évente egyszer egy könnyed megfázás 3 napig kb.
Köszönöm a segítséget előre is.
Ezt a 100.000 ft-ot sajátlakás törlesztőjébe is fizethetnéd.:)
De ha neked így jó, csináld így. Továbbra sem érdekel téged mások véleménye, csak a saját önigazolásod keresed. Kár tagadni.
#21: Jogos a felvetés, de az más téma nálam. :)
#22: Rendben.
#23-24: Köszi, hogy megosztottad! :)
Helló, én már 11 hónapja vezetem folyamatosan a “könyvelésemet”, szóval pontos számokat tudok mondani. A kaja nekem átlagosan havonta 69 583 ft-ra jön ki, a lakhatás és rezsi mióta a széll kálmán tér közelében lakok albérletben havi átleg 115 132 Ft ebből 112 130 fixen a bérleti díj. Azelőtt 50 ezreket adtam haza de ingáztam többet, havi 27555 értékben. Az ingázás csak pesten belül plusz néha hazaút havi 13 ezer. Egészségügyi költségek nagyon ingadoznak többnyire 0, ha orvoshoz megyek 10-15000. Bankköltség havi 816 Ft. Ruházkodás, higiénia 14 909 Ft havi átlagban. Telefonra, internetre nem költök azt a cég ad, tévém nincs.
Összességében az önfenntartási költségeim havi átlaga (mióta Budapesten albérletben élek) 215 689 Ft. Egyéb luxuskiadások, mint ajándékozás, nyaralás, haverokkal összejövés, strandolás, cukrászda, kávézó havonta átlagosan 81 313 Ft (- a nyaralás és egy egyszeri nagy ajándék nélkül 27 391 az átlag)
(A bútorokat, háztartási gépeket és könyveket amiket az albérletbe veszek, aktiválom és amortizálom, a könyveket piaci áron tartom nyilván, ezeknek az értékcsökkenése benne van a fenti önfenntartási költségben)
Szóval szűkösen jönnék ki havi 230 ezerből. A kajaköltség némileg lejjebb vihető, mert úgy hogy kerülöm a drágább helyeket (gyorskajáldák) le lehet szorítani 50 ezer közelébe a havi költséget, főzni nem tudok és időm sincs, de nem hiszem hogy nagyon sokat spórolnék rajta mert megnövekedne a rezsi + kellene hűtőszekrény, mikró, ami további rezsi és amortizáció... 40 ezer szerintem mesésen alacsony. De ha főzéssel ki tudsz hozni egy havi élelmet ennyiből akkor befizetek a konyhádra 45000rel :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!